אתה כאן ערים תאומות סנט. רפאל - צרפת

סנט. רפאל - צרפת PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

logo-saint-rafaelהממונה על קשרי חוץ מטעם העירייה, איתן עובד, בליווי חברת וועדת קשרי חוץ, יעל סוקי, פעלו רבות במטרה לקדם את חתימת הסכם ברית ערים תאומות אשר נחתם בדצמבר 2006.

ההסכם נחתם לאחר בניית קשר חם וידידותי עם תושבת העיר סנט רפאל, הגברת זוזפין ולאחר הזמנתו של ראש העירייה, גורג גינסטה, המשמש כחבר מוביל בפרלמנט הצרפתי לביקור נציגי העיר טבריה בסנט רפאל ביוני 2006
העיר סנט. רפאל שוכנת לחופי הריביירה הצרפתית וידועה כעיירת נופש יפיפייה המושכת תיירים מהעולם כולו. העיר שוכנת בצמוד לעיר סנט. טרופז .
העיר ומאפייניה דומים במידה רבה לעיר טבריה בשל היותה ישוב בעל מורשת היסטורית עתיקה ואתרים ארכיאולוגיים ייחודיים. העיר השוכנת לחוף מוקפת חומה, ומתבססת על אקלים תיירותי- עממי.
בעברה ההיסטורי של סנט רפאל קיימות עדויות ארכיאולוגיות ליישוב עוד מימי הרומאים, מן המאה הראשונה לספירה.
בדפי ההיסטוריה מצוין כי העיר קיבלה בתרועת ניצחון ובהערכה רבה את נפוליאון הראשון, בעת חזרתו מכיבוש מצרים כאשר עגן בנמל העיר בשנת 1799.
15 שנה מאוחר יותר יצא לגלות באי אלבה מנמל סאן רפאל.
בתחילת המאה ה-19 הפכה סנט רפאל לעיירת דייגים ובהמשך התפתח בה ענף תיירות הנופש. באותה המאה פותח בה הנמל העירוני ואיתו התפתח אפיק הסחר הימי.
במסגרת הסכם ערים תאומות וכחלק מפעילות וועדת קשרי החוץ לקידום פרויקטים בינלאומיים, מתוכנן שיתוף פעולה מקיף בתחומים מגוונים: תיירות, תרבות,
אומנות ועוד.
הממונה על קשרי חוץ -סנט. רפאל - הגברת יעל סוקי.