נפתח המכרז לרישום והגרלה למגרשים צמודי קרקע בשכונת טבריה המושבה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tveria_moshava1

הרישום למכרז נפתח לפני 10ימים באתר רמ"י וניתן להוריד את חוברת המכרז * פתיחת המכרז גוררת התעניינות רבה במיוחד בקרב זוגות צעירים ומשפרי דיור * מדובר בפעימה ראשונה לשיווק 181 מגרשים עם 304 יחידות דיור באונה המערבית של השכונה * מעיון בטופסי במכרז ניתן להבחין בבירור כי מדובר בעלויות אטרקטיביות מבחינה כלכלית *  ראש העיר יוסי בן דוד: "ישנה עדיפות של 50% לתושבי טבריה, זה הוא עוד צעד חיובי בכיוון הגשמת החלום עבור מאות משפחות צעירות בטבריה".

המכרז לרישום והגרלת המגרשים בנה ביתך צמודי קרקע בשכונת טבריה המושבה, עלה לאוויר לפני כ 10 ימים באתר רשות מקרקעי ישראל. כל מי שמעוניין להוריד את חוברת המכרז ללא עלות יכול לגשת לאתר רמ"י לבחור את הישוב טבריה, ובשדה נוסף לבחור את אופן הבניה, בניית צמודת קרקע ולהגיע למכרז מס' צפ'/340/2017. בחוברת המכרז מפורטים כלל הנהלים, ההנחיות, הטפסים והנספחים הדרושים, לשם מילוי המכרז כהלכה.

כרגע מדובר רק על שיווק מגרשים צמודי קרקע בחלק אחד של השכונה, האונה המערבית שמכילה 58 מגרשים חד משפחתיים( 58 יח"ד – מגרשים 101-158) ו 123 מגרשים דו משפחתיים (246 יח"ד מג' 301-423). בחוברת מופיע גם מתן קדימות לנכים ב 9 מגרשים חד משפחתיים ו 9 מגרשים דו משפחתיים, המהווים כ 27 יח"ד.

פתיחת המכרז גוררת אחריה התלהבות והתעניינות רבה בקרב זוגות צעירים ומשפרי דיור בטבריה, במיוחד לנוכח העלויות האטרקטיביות מבחינה כלכלית, כפי שמופיע בחוברת המכרז. בניגוד לשכונות חדשות אחרות בטבריה כדוגמת מול ארבל, עלויות הפיתוח בשכונת טבריה המושבה מופחתות במידה ניכרת. ראש העיר יוסי בן דוד התעקש מול גורמי המינהל על כך שתינתן קדימות של לפחות 50% מתושבי טבריה במכרז. סדר הקדימות באופן כללי ייקבע בהתאם לפרמטרים הבאים: משפחה תושבת טבריה חסרת דיור, רווק תושב טבריה חסר דיור, משפחה או רווק תושבי טבריה שאינם חסרי דיור ורק אחר כך כלל הציבור.

המועד האחרון להגשת ההצעות הינו ה – 07/05/2018 בשעה 12:00, את הצעת המכרז יש להגיש פיזית במשרדי רמ"י ברחוב חרמון פינת רחוב כרמל – מלון פלאז'ה נצרת עלית.

בשלב מאוחר יותר ישווקו מגרשים צמודי קרקע גם באונה המערבית, ובשכונה אמורה להתבצע גם בנייה רוויה בהיקף של 1300 יח"ד נוספות.

ראש העיר, מר יוסי בן דוד: התעקשתי שתינתן עדיפות של לפחות 50% לתושבי טבריה בבואם להירשם למכרז וכך גם יהיה במכרזים הנוספים בשכונה הזו ובשכונות נוספות שייבנו בעיר. רק לאחרונה הוכרזו הזוכים בהגרלת חלק מהמגרשים בשכונה החדשה מול ארבל ואני מברך אותם לרגל זכייתם. על כל אלה שהטילו ספק בכוונה שלנו להוציא את בניית השכונה לפועל, ניתן לומר שבהחלט מדובר בבשורה נפלאה ועוד צעד חיובי בכיוון הגשמת החלום עבור מאות משפחות צעירות בטבריה. כל האזור הכניסה לעיר בחלק המערבי הולך לשנות פאזה יחד עם הקמת השכונה, קריית הספורט, קריית ההייטק, מרכז תחבורתי חדש והגעתה הצפויה של הרכבת".

פרויקט מחיר למשתכן בשכונת טבריה המושבה - חוברת מידע

קישור לאתר מנהל מקרקעי ישראל

בתמונה לעיל: תצ"א של שטח שכונת טבריה המושבה, מבט מדרום מערב, צילום: יובל גסר.

tveria_moshava2

בתמונה: תשריט הנדסי של שכונת טבריה המושבה יחד עם קריית הספורט.