רמ"י ומשרד הבינוי והשיכון הודיעו על מכרז - הרשמה והגרלה של 181 מגרשים באונה המערבית של שכונת טבריה המושבה. PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tveria_moshava2

במסגרת 181 המגרשים לבנייה עצמית בשכונת טבריה המושבה ייבנו 304 יח"ד בשלב ראשון *במגרשים המוצעים במכרז יכללו מגרשים בודדים ודו משפחתיים * חוברת המכרז של רמ"י תתפרסם באתר האינטרנט של רמ"י בתאריך ה 15/01/2017 *ראש העיר יוסי בן דוד: "מדובר בבשורה גדולה לזוגות הצעירים ולמשפרי הדיור בטבריה, זו היא תשובה מוחצת לכל הספקנים למיניהם שפקפקו בעצם יציאתו לדרך של הפרויקט החשוב הזה"

הרשות למקרקעי ישראל (רמ"י), ומשרד הבינוי והשיכון יצאו בסוף השבוע החולף בהודעה כי מוצעים בזאת 181 מגרשים לבניה עצמית בשכונה החדשה "טבריה המושבה". בשלב זה מדובר על בנייה למעשה של 304 יחידות דיור באונה המערבית של השכונה, שחלקם מוגדר כבודדים וחלקם מגרשים לבנייה דו משפחתית. בהודעה מבקשים להדגיש כי תינתן   קדימות לנכים בהגרלת 18 מגרשים מתוך סך המגרשים המוצעים, וכי רשאים להשתתף נכים אשר לא זכו במגרש בעבר וע"פ המסמכים הנדרשים כמפורט בחוברת המכרז.

חוברת המכרז הכללית תפורסם באתר האינטרנט של רמ"י החל מהתאריך - 15/01/2018 ויהיה ניתן להוריד ולעיין בחוברת ולהדפיס את תוכנה, החוברת כוללת קישור נוח לספחים הרלוונטיים להדפסה ולהגשת ההצעות. את ההצעות יש להגיש פיזית לתיבת המכרז הנמצאת במשרדי רשות למקרקעי ישראל מלון פלאז'ה בנצרת עלית. המועד האחרון להגשת ההצעות למכרז הינו ביום ה -19/03/2018 בשעה 12:00 בצהריים. כזכור חברת "דנה הנדסה" נבחרה לבצע את עבודות הפיתוח והתשתיות בשכונה הירוקה החדשה של טבריה.

ראש העיר יוסי בן דוד אמר השבוע: "כי מדובר בבשורה גדולה עבור הזוגות הצעירים ומשפרי הדיור בטבריה. זו היא למעשה תשובה מוחצת לכל הספקנים למיניהם שפקפקו בעצם יציאתו של הפרויקט החשוב הזה לדרך, כמו גם בפרויקטים אחרים העומדים על הפרק כגון: הקמת קריית הייי טק והגעת הרכבת לטבריה, מדובר רק בשלב הראשון ובחלק מהבניה שתבוצע באונה המערבית של השכונה". במסגרת בנית השכונה המשתרעת ע"פ שטח של 684 דונם ואשר תכיל כ 2080 יח"ד, יוקמו בתים צמודי קרקע הכוללים כ- 628 יחידות דיור בבניה חד טורית, חד משפחתיים ודו משפחתיים , בניינים של 4-5 קומות

הכוללים כ- 198 יח"ד, בניינים של 8-10 קומות הכוללים כ- 574 יח"ד ובניינים של 13-18 קומות הכוללים כ- 584 יח"ד. בנוסף ליחידות הדיור, התכנית כוללת 4,942 מ"ר עבור שטחי מסחר ו- 7,385 מ"ר עבור שטחי ציבור לטובת הקמת מוסדות חינוך, תרבות, רווחה וספורט. כמו כן הוקמה מנהלת וצוותי ההקמה ותכנון, ויועצים רבים השוקדים בימים אלה על תכנון התשתיות של "השכונה הירוקה" הראשונה בטבריה, שבה גם מתוכננת תשתית של "עיר חכמה" לרבות רשת סיבים אופטיים. בשכונת טבריה המושבה תוקם קריית חינוך חדשה ובה בתי ספר, גני ילדים, מעונות מרכזים קהילתיים חדשים, גני שעשועים, שבילי אופניים, מוסדות ציבור ודגש על פיתוח שטחים ירוקים ,גינות ציבוריות ופארקים. ראש העיר הוסיף: "הקמתה של שכונת טבריה המושבה עם בניה צמודת קרקע בהיקפים שלא נראו עוד בטבריה, תסייע לנו להמשיך ולחזק את מאזן ההגירה החיובי לשמור על תושבי העיר טבריה, ולקלוט אוכלוסיה איכותית שבעבר בשני העשורים האחרונים לא מצאה פתרון בשל חוסר בניה צמודת קרקע. כעיקרון כל אזור הכניסה המערבי והדרומי של העיר הולך להשתנות עם הקמתה של קריית המדע ושכונת טבריה המושבה שמתווספות למעשה לעוד שני פרויקטים גדולים הקיימים באזור הזה: קריית הספורט עם אצטדיון עירוני חדש המוקם בימים אלה ותחנת רכבת עם תוואי מסילה שיגיע מעפולה דרך כפר תבור וצומת גולני עד לקריית הספורט החדשה. ישנה חשיבות גדולה לאישור התוכנית שמהווה מנוע צמיחה ומנוף חשוב לפיתוחה של העיר, לצד חיזוק טבריה עילית והשכונות הוותיקות הסמוכות לה, וחיזוק ההתיישבות בטבריה ובגליל".

בתמונה לעיל: תצלום אוויר של מיקום שכונת טבריה המושבה.

tasrit

תשריט שכונת טברה המושבה

tveria_moshava

בתמונה: דיון על הקמת השכונה בועדה המחוזית.

tveria_moshava1

בתמונה: קידוחי ניסיון בקרקע בשטח השכונה.