ועדת התכנון והבניה המחוזית הודיעה על אישור תוכנית המיתאר של שכונת טבריה המושבה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tveria_moshava2

המשמעות המיידית הנובעת מאישור זה:  ניתן להוציא היתרים או הרשאות מכוחה של התוכנית שיוצאת לדרך * שכונת טבריה המושבה תכיל 2080 יח"ד מתוכן 628 יח"ד צמודות קרקע כאשר ההגרלה , שיווק המגרשים ועבודות הפיתוח צפויים להתבצע ברבעון הראשון של שנת 2018 * ראש העיר יוסי בן דוד בירך על ההחלטה: " ישנה חשיבות גדולה לאישור התוכנית שמהווה מנוע צמיחה ומנוף חשוב לפיתוחה של העיר, לצד חיזוק טבריה עילית והשכונות הוותיקות הסמוכות, וחיזוק ההתיישבות בטבריה ".

הועדה המחוזית לתכנון ובניה יצאה השבוע בהודעה רשמית לעיתונות  המאשרת את תוכנית המיתאר של שכונת טבריה המושבה.  המשמעות המיידית הנובעת מהודעה זאת, היא שניתן כבר להוציא לדרך את שלב ההיתרים לבניה והרשאות הנובעות מהתוכנית ליזמים וחברות שזכו בעבודות הפיתוח של השכונה. כזכור לפני כחודשיים הוסרו כלל ההתנגדויות לתוכנית במסגרת דיון מיוחד שנערך בוועדה. מדובר בהישג מרשים ומשמעותי לראש העיר יוסי בן דוד שכבר ארבע שנים דוחף ומקדם את הליך הקמת השכונה לאחר עשרות דיונים והשלמת תהליכי התכנון, למרות כל ההתנגדויות והמכשולים שהוצבו בדרך.

עיקרי הוראות התכנית: קביעת מגרשים, הוראות וזכויות בניה לכל ייעוד,  הסדרת מערכת תנועה והתווית דרכים חדשות, קביעת הנחיות לבינוי ועיצוב אדריכלי וקביעת הוראות לפיתוח השטח כולל תשתיות. שכונת טבריה המושבה הינה השכונה הגדולה ביותר שנבנית בטבריה ומיועדת לזוגות צעירים, משפרי דיור ומיועדת לכלל הציבור וגם מתן הקצאה חלקית מתוכננת לאנשי קבע, משטרה וכוחות הביטחון. במסגרת עבודות הפיתוח, שיווק המגרשים וההגרלות שצפויות להתבצע ברבעון הראשון של שנת 2018, יורחב גם כביש 768 לארבעה נתיבים, כביש המוביל לביה"ח פוריה ולצומת אלומות. העיר טבריה נמצאת בנקודה משמעותית בימים אלה עם תפנית שבאה לידי ביטוי בתנופת בנייה של שכונות חדשות רבות ומגוונות לכלל הציבור, הגדולה והחדשה שבהן, היא שכונת טבריה המושבה, השכונה תמוקם בחלקה הדרום-מערבי של העיר והפונה לנוף הרי הגליל, הכנרת ובקעת יבניאל, בסמוך לאצטדיון החדש שמוקם בימים אלה ולתחנת הרכבת העתידית, קריית המדע המתוכננת וקריית הספורט המוקמת בימים אלה.

במסגרת בנית השכונה המשתרעת ע"פ שטח של 684 דונם ואשר תכיל כ 2080 יח"ד, יוקמו בתים צמודי קרקע הכוללים כ- 628 יחידות דיור בבניה חד טורית, חד משפחתיים ודו משפחתיים , בניינים של 4-5 קומות הכוללים כ- 198 יח"ד, בניינים של 8-10 קומות

הכוללים כ- 574 יח"ד ובניינים של 13-18 קומות הכוללים כ- 584 יח"ד. בנוסף ליחידות הדיור, התכנית כוללת 4,942 מ"ר עבור שטחי מסחר ו- 7,385 מ"ר עבור שטחי ציבור לטובת הקמת מוסדות חינוך, תרבות, רווחה וספורט. הפרוייקט יבוצע בשיתוף עיריית טבריה ותאגידיה העירוניים ומשרד הבינוי והשיכון. לצורך ניהול הפרוייקט רחב ההיקף נבחרה לאחרונה חברת "דנה הנדסה" לביצוע תשתיות השכונה. כמו כן הוקמה מנהלת וצוותי ההקמה ותכנון, ויועצים רבים השוקדים בימים אלה על תכנון התשתיות של "השכונה הירוקה" הראשונה בטבריה, שבה גם מתוכננת תשתית של "עיר חכמה" לרבות רשת סיבים אופטיים. בשכונת טבריה המושבה תוקם קריית חינוך חדשה ובה בתי ספר, גני ילדים, מעונות מרכזים קהילתיים חדשים, גני שעשועים, שבילי אופניים, מוסדות ציבור ודגש על פיתוח שטחים ירוקים ,גינות ציבוריות ופארקים.

ראש העיר יוסי בן דוד התייחס להתפתחויות המשמעותיות: "אין ספק שמדובר כאן בנקודת מפנה דרמטית, ביום היסטורי ובבשורה גדולה עבור העיר טבריה ותושביה. מדובר בהחלטה חשובה מאוד שתשפיע באופן משמעותי על כל אזור הכניסה המערבי לטבריה. אנו יודעים היטב ופעלנו בשנים האחרונות להביא לכך שלצד תנופת הבניה הגדולה הקיימת כיום בעיר, אנו חייבים במקביל להיערך לאתר ולתת פתרונות קצה ומגוון של מקורות תעסוקה. אישורה של קריית המדע יתן לנו גם מענה מצויין בנושא זה, הן לסטודנטים והן לזוגות צעירים אשר חפצים להקים את ביתם בעיר טבריה. הקמתה של שכונת טבריה המושבה עם בניה צמודת קרקע בהיקפים שלא נראו עוד בטבריה, תסייע לנו להמשיך ולחזק את מאזן ההגירה החיובי לשמור על תושבי העיר טבריה, ולקלוט אוכלוסיה איכותית שבעבר בשני העשורים האחרונים לא מצאה פתרון בשל חוסר בניה צמודת קרקע. כעיקרון כל אזור הכניסה המערבי והדרומי של העיר הולך להשתנות עם הקמתה של קריית המדע ושכונת טבריה המושבה שמתווספות למעשה לעוד שני פרויקטים גדולים הקיימים באזור הזה: קריית הספורט עם אצטדיון עירוני חדש המוקם בימים אלה ותחנת רכבת עם תוואי מסילה שיגיע מעפולה דרך כפר תבור וצומת גולני עד לקריית הספורט החדשה. ישנה חשיבות גדולה לאישור התוכנית שמהווה מנוע צמיחה ומנוף חשוב לפיתוחה של העיר, לצד חיזוק טבריה עילית והשכונות הוותיקות הסמוכות לה, וחיזוק ההתיישבות בטבריה ובגליל".

בתמונה לעיל: תצלום אוויר של מיקום שכונת טבריה המושבה.

tveria_moshava

בתמונה:  דיון של הועדה המחוזית לתכנון ובניה.

tveria_moshava1

בתמונה: קידוחי ניסיון בקרקע – שכונת טבריה המושבה.