כנס פתיחת שנת השירות הלאומי נערך במרכז מורשת הרמב"ם PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

shirut_leumi

השבוע נערך כנס פתיחת שנת השירות של בנות השרות הלאומי בטבריה. הכנס נערך במרכז מורשת הרמב"ם במעמד ראש העיר יוסי בן דוד, המפקחת מטעם משרד החינוך חני זינו, מנהלת מחוז הצפון בשרות הלאומי עדינה סופר, הרב גלעד מסינג מנהל מרכז מורשת הרמב"ם והלן עמיאל רכזת השירות בטבריה.

"שירות לאומי" הנו שירות  התנדבותי בו תורמים צעירים וצעירות מזמנם וממרצם לתועלת החברה. על פי חוק השירות הלאומי, כל אזרח אשר קיבל פטור מן השירות צבאי, יכול להתנדב לשירות הלאומי. בתוך אוכלוסייה זו נכללים: גברים, נשים, יהודים, ערבים, חילוניים ודתיים ופטורי גיוס מכל סיבה שהיא. האגודה להתנדבות הינה העמותה המייסדת, הותיקה והגדולה ביותר, המפעילה כיום למעלה מ- 5,000 מתנדבי שירות אזרחי-לאומי בישראל בגילאים 17-24. השנה ישרתו במסגרת השרות הלאומי כ 50 בנות מטבריה וגם בנות תושבות חוץ המתגוררות בטבריה במספר מוסדות בקהילה כגון:  בית חולים, קופות חולים, בתי ספר, גנים, מוסדות רווחה,שב"ס, ביטוח לאומי ועוד. ראש העיר יוסי בן דוד שהגיע לברך את בנות השרות לקראת השנה החדשה, שוחח עם בנות השרות והתעניין בשיבוצים השונים שלהן במסגרת שנת השרות. ראש העיר אמר בדברי ברכתו:  " אני שמח לפגוש אתכן, אתן חלק בלתי נפרד ממערך החינוך, הבריאות והרווחה בעיר. אנו בעירייה נסייע לכל מערך השרות החשוב הזה, ע"מ שיוכל להתרחב ולהתעצם, כלל המערכות העירוניות והתאגידים העירוניים מחויבים לסייע במתן הצרכים השונים של מערך השרות הלאומי בכדי להפוך אותו למשמעותי יותר ולחוד החנית של העשייה החברתית בעיר. אני רוצה להודות לכן על שרות משמעותי ונתינה לקהילה ומאחל לכולכן שנה טובה מוצלחת ופוריה  מלאת עשייה וערכים. מנהלת מחוז הצפון בשרות הלאומי עדינה סופר ביקשה להודות לראש העיר, למנכ"ל העירייה ולעובדי עיריית טבריה על שיתוף הפעולה המלא והקשר הטוב והרציף שקיים בין האגודה להתנדבות ולעיריית טבריה. אנו שואפים שגם בשעות הפנאי של הבנות תתבצע פעילות התנדבותית למען הקהילה בטבריה.

בתמונה לעיל: ראש העיר מברך את בנות השרות לקראת השנה החדשה.