נחום עב ז"ל ממפקדי המאבק לשחרור טבריה, הלך לבית עולמו PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

nachum_av

נחום עב עבו, נצר למשפחת עבו הגלילית. יליד 1923. הוריו מראשוני המתיישבים והשומרים בסג'רה. למד בבית הספר אליאנס-כי"ח. הצטרף לשורות ההגנה בגיל צעיר. בשנת 1938, לאחר הטבח בטבריה נאסר ונידון למאסר עולם בבית דין צבאי בריטי על שפגע במתפרע ערבי ידוע שהטיל אימה על תושבי העיר והרג אותו. היה ראשון אסירי ההגנה באותה תקופה. ישב שבע שנים בכלא עכו ושם הכיר את אנשי שלוש המחתרות שמקצתם היו עתידים להיות מנהיגי המדינה. בתום המאסר, ולאחר שקיבל חנינה ממלך אנגליה, חבר לפעילות בהגנה ובמלחמת השחרור ולקח חלק מרכזי בקרבות לשחרור העיר טבריה, כאשר פיקד על אזור שכונת המימוניה בעיר העתיקה. כמו כן נטל חלק  במערכות השונות של חטיבת גולני, והיה שותף לכל מלחמות ישראל עד מלחמת שלום הגליל והתקדם בסולם הדרגות עד לקבלת דרגת סא"ל במיל'. נחום ז"ל כיהן כחבר מועצת העיר טבריה וכסגן ראש העיר בשנת 74, בתקופת שלטונו של משה צחר ז"ל. כמו כן קיבל המנוח  את אות יקיר העיר טבריה על פועלו ועל תרומתו הרבה למען העיר. לאחר פרישתו מהעירייה, עבד בהסתדרות העובדים והגן על זכויותיהם. בין היתר היה זה שייסד את חוף הסירונית בטבריה. נחום ז"ל היה מעריץ גדול וחבר קרוב  של דוד בן גוריון, שכראש ממשלה, ביקר בטבריה פעמים לא מעטות. נחום אף חיבר ספרים בהוצאה לאור של משרד הביטחון, בינהם: המאבק על טבריה, ואסיר ציון בכלא עכו. במהלך עשר השנים האחרונות, התגלו אצל נחום בעיות רפואיות שהלכו והחמירו במהלך השנתיים האחרונות ובמיוחד, מאז הלכה לבית עולמה רעייתו המסורה רחל ז"ל.

נחום שגדל על אהבת הארץ ואהב את טבריה עד כלות נשמתו, הניח אחריו שני בנים ושתי בנות. את עיריית טבריה ייצג ראש העיר יוסי בן דוד שהניח זר בשם עיריית טבריה על קברו הטרי.

בתמונה לעיל:  ראש העיר מניח זר על קברו של נחום עב ז"ל .