PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

hodhergaהסרט הכולל צילומי וידאו ישנים ונדירים גרם לרטט ולצמרמורות בקרב הצופים * אורי מזר: "הלהט והסקרנות שלי לחקור את עברה של טבריה, הביא אותי לפתוח את שעריה ההיסטוריים" * ראש עיריית טבריה זוהר עובד: "הסרט מחזק עוד יותר את תחושת גאוות היחידה שלנו - תושבי טבריה. הוא יסייע לכולנו להכיר בעוצמת הנכס שיש ברשותנו - עיר סיפור של היסטוריה מרשימה"

תחת מעטה כבד של התרגשות ורטט, הועלה השבוע בהקרנת בכורה סרטו המרשים של האומן והיוצר המקומי אורי מזר – "טבריה הוד וערגה".
מדובר בסרט אותו הפיק וביים מזר על עברה הקסום וההיסטוריה המפוארת של העיר טבריה. או כפי שהוא היטיב להגדיר זאת: "מסע אל תוך מחוזות הזמן וההיסטוריה המרתקת של העיר טבריה בו טמונה כפסולה המכווצת את הזמן ומציגה את אתריה ואת עברה המפואר של העיר".
הסרט שנערך במקצועיות רבה ואשר הצליח לחדור עמוק לליבם של הצופים, מאגד בתוכו אוסף של סרטי וידאו עתיקים ונדירים של טבריה מלפני שנים רבות. תמונות אשר נגעו במיוחד לוותיקי העיר.
מזר המשמש בתפקיד מנהל המרכז לחקר מורשת טבריה אמר: "הלהט והסקרנות שלי לחקור את עברה של טבריה, הביא אותי לפתוח את שעריה ההיסטוריים ולהאזין לחריקת הצירים הרדומים, כדי למצוא את הדרך אל ליבו של הצופה ולהציג בפניו את הדרכים הלא סלולות שהלכו בהן ואת אתריה ששרדו וחלקם נותרו כשורה של עדויות המטילות אשמה על השכחה והזמן האבוד".
מבין הרבים שצפו בסרט ונפעמו, היה גם ראש עיריית טבריה זוהר עובד שהתקשה להסתיר את התרגשותו הרבה. "זאת השנה השנייה שאנו מפעילים בגאון ובגאווה את החזון החינוכי העירוני שלנו 'עבר מצמיח עתיד'. תוכנית רחבה ומקיפה שקושרת את דור העתיד שלנו לעברה המפואר של טבריה. הסרט הזה של היוצר אורי מזר, הינו נדבך חשוב מאוד בתהליך חיזוק הקשר של התושבים לעיר המיוחדת הזאת. הסרט מחזק עוד יותר את תחושת גאוות היחידה שלנו - תושבי טבריה. הוא יסייע לכולנו להכיר בעוצמת הנכס שיש ברשותנו - עיר סיפור של היסטוריה מרשימה".