תושבי טבריה יכולים להשפיע: פרויקט "שדרוג רחוב הגליל" הוגש לתחרות אות העיצוב לתכנון עירוני PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

__1

הפרויקט המרשים והייחודי הפך למחולל כלכלי ותיירותי תוך קירוי הרחוב ושתילת צמחי המרפא על פי שיטת הרמב"ם לכל אורכו * ראש עיריית טבריה זוהר עובד: "העיצוב הייחודי והחדיש שיושם הלכה למעשה ברחוב הגליל זכה לשבחים רבים ולביקורות חיוביות והוא צעד נוסף בחידושה של העיר טבריה" * מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות שי וינר: "במגוון הזדמנויות שונות הוצג פרויקט רחוב הגליל כמקור השראה למתכננים שונים ובקשות ליצור רחובות דומים  עם אותה שפה בערים שונות בארץ" * טקס הענקת האות לזוכים ייערך בחודש אפריל

החברה הממשלתית לתיירות ועיריית טבריה הגישו את פרויקט "שדרוג רחוב הגליל" לתחרות "אות העיצוב 2013 לתכנון עירוני" . החברה הממשלתית לתיירות  פיתחה כמה פרויקטים בעיר טבריה אך שדרוג רחוב הגליל והפיכתו לקניון עירוני פתוח הינו פרויקט ייחודי וחדשני בתחום הפיתוח העירוני  שהסתיים בשנת 2012.

"אות העיצוב" הינה תחרות בין עיריות, מועצות מקומיות ואזוריות לעבודות בתחום התכנון והפיתוח העירוני. שופטי התחרות הינם אדריכלים שיבדקו עד כמה הפרויקט מקורי וייחודי , תורם לסביבה העירונית ולאיכות המרחב הציבורי . כמו כן יבדקו הפרמטרים של תרומה לאיכות החיים בעיר והתנעת תהליכים של התחדשות בעיר.

העבודות שהוגשו יוצגו לתושבי הערים באמצעות אתר אינטרנט מיוחד, אשר יאפשר משוב ודיון בתהליך הבחירה של הפרויקטים המוצגים. יהיה זה חלק מתהליך בחירת עבודות מצטיינות.

תושבי טבריה מוזמנים להשתתף בדיונים ולהשפיע על בחירת הפרויקטים המצטיינים.

תהליך השיפוט ייערך בין התאריכים 16.1.13 עד 15.2.13 כאשר השיפוט יתקיים במספר סבבים ולקראת סיכום ההחלטות על הזוכים, ייערכו גם ביקורים בערים וברשויות המקומיות.

באפריל 2013 יתקיים טקס הענקת "אות העיצוב" לפרויקטים מנצחים ואף תתקיים תערוכה שתציג את העבודות של כלל העיריות. כמו כן, הפרויקטים הזוכים יפורסמו במגזין  DOMUS  הישראלי , הנחשף לעשרות מיליוני צופים בעולם.

ראש עיריית טבריה זוהר עובד קרא לתושבים להשתתף בפרויקט ולהשפיע ואמר כי: "בשנים האחרונות עוברות העיר טבריה תהליך התחדשות על ידי השקעה של מאות מיליוני שקלים בדגש על אזורי התיירות. הפרויקטים הרבים שקורמים בה עור וגידים חיזקו את מעמדה כעיר תיירות מובילה בישראל. מתיחת הפנים המרשימה שעבר רחוב הגליל, כאחת הפנינות של העיר טבריה, הפך מחולל כלכלי בעבור בעלי העסקים במקום וחוויית קנייה, תרבות ופנאי בעבור תושבי העיר ומיליוני המבקרים בה במהלך השנה. העיצוב הייחודי והחדיש שיושם הלכה למעשה ברחוב הגליל זכה לשבחים רבים ולביקורות חיוביות והוא צעד נוסף בחידושה של העיר טבריה - עיר סיפור שתציין בעוד 5 שנים 2000 שנות מורשת. חשוב עד מאוד שתושבי העיר ישתתפו בפרויקט החשוב וישפיעו על זכייתו של שדרוג רחוב הגליל בתחרות העיצוב הארצי".

מנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות, שי וינר, אמר כי: " החברה הממשלתית לתיירות מפתחת בארץ מגוון רחב של פרויקטים תיירותיים. אנו נוכחים לדעת שבמהלך השנה האחרונה במגוון הזדמנויות שונות הוצג פרויקט רחוב הגליל כמקור השראה למתכננים שונים ובקשות ליצור רחובות דומים  עם אותה שפה בערים שונות בארץ .  אנו ממשיכים לפתח את טבריה כעיר תיירותית וכבר השנה יחל פרויקט של שדרוג המשך רחוב הגליל, מבנה המרינה וכיכר רסקו  בעיר במטרה להעצים את הפוטנציאל הקיים במקום לפעילות מסחרית , יומית ולילית נופש ופנאי, דבר שיהווה מנוף לתיירות ולכלכלת העיר"