הישג חסר תקדים למערכת החינוך העירונית: טבריה כלת פרס החינוך הארצי לשנת תשע"א PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

pras_hinuch

שר החינוך גדעון סער בישר זאת באופן אישי לראש עיריית טבריה זוהר עובד * "אני גאה ומתרגש לבשר לך על זכייתך וזכיית העיר טבריה בפרס. אתם ראויים לו יותר מכל", אמר שר החינוך לראש העיר * הפרס ניתן לטבריה על עמידתה בשלוש קטגוריות ייחודיות אותן הציגה בפני וועדת הפרס שביקרה בעיר בחודש שעבר * ראש עיריית טבריה זוהר עובד: "זו הגשמת חלום בעבור טבריה ובעבור מערכת החינוך שלה. לפני שלוש שנים וחצי יצאנו למסע מרתק עם מטרה ברורה: להפוך את טבריה לעיר חינוך אמיתית ומובילה בישראל. כעת קיבלנו ממובילי החינוך של מדינת ישראל את החותמת הרשמית על היותה של עירנו מובילה בכירה בתחום החינוך" * לראשונה בתולדותיה זוכה העיר טבריה בפרס החינוך הארצי

שאגות שמחה וחיבוקים של אושר כמו אלה שנראו השבוע בבניין עיריית טבריה לא זכורים כבר שנים רבות, גם לא ותיקי העובדים ברשות המקומית.

טלפון אחד של שר החינוך גדעון סער לראש עיריית טבריה זוהר עובד בצהרי יום שלישי, הביא לפרץ השמחה. "אני גאה ומתרגש לבשר לך באופן אישי על זכייתך וזכייתה של העיר טבריה בפרס החינוך הארצי. אני יודע עד כמה היתה חשובה לך הזכייה בפרס ועד כמה הנך משקיע לילות כימים בפיתוח וקידום החינוך בעירך במקוריות השמורה לכם. אתם ראויים לפרס הזה יותר מכל", אמר השר סער לראש העיר.

במשך שעות ארוכות לא חדלו הטלפונים של ראש העיר מלצלצל. מאות רבות של תושבים, אנשי חינוך וראשי ערים ומועצות התקשרו אל חתן השמחה ובירכו אותו. הם יודעים היטב עד כמה חשוב לראש עיריית טבריה קידום החינוך שהפך לחלק העיקרי בשגרת יומו ובלו"ז הצפוף שלו.

"זו הגשמת חלום בעבור טבריה ובעבור מערכת החינוך שלה", אמר ראש העיר והוסיף: "לפני שלוש שנים וחצי יצאנו למסע מרתק עם מטרה ברורה: להפוך את טבריה לעיר חינוך אמיתית ומובילה בישראל. כעת קיבלנו ממובילי החינוך של מדינת ישראל את החותמת הרשמית על היותה של עירנו מובילה בכירה בתחום החינוך. לזכייה הזו שותפה מלאה סגניתי והממונה על החינוך אסנת כהן שתרומתה להצלחה לא תסולא בפז. זו זכייה לה שותפים אלפי אנשים העושים מלאכתם יום יום לקידום מערכת החינוך: מנהל אגף החינוך יואב טריידל, מנהלי בתי הספר, המורים, הגננות, היועצים, ההורים וכמובן התלמידים היקרים והנפלאים. טבריה היא עיר שווה בין שוות מול אותן ערים שעשו גם הן מסע ארוך ונפלא בדרך לתואר הנכסף והחשוב הזה. טבריה היא עיר של חינוך לא בדיבורים - אלא במעשים".

הדרך אל התואר המיוחל

את המעשים עליהם מדבר ראש העירייה, ראו הלכה למעשה חברי וועדת פרס החינוך שביקרו בעיר לפני כחודש. הם בחנו מקרוב את הפרויקטים החינוכיים בטבריה, אשר כולם משולבים בדרך החיים העירונית "עבר מצמיח עתיד" ששמה הטוב הגיע למרחוק.

לאחר שזכתה בפרס החינוך היישובי במחוז הצפון במהלכו הציגה טבריה שישה קריטריונים ועמדה בהם בהצלחה יתרה, היא זכתה בפרס כספי בשווי 100 אלף שקלים אשר הועברו לבתי הספר השונים להמשך קידום הפרויקטים החינוכיים בהם.

הפעם, נתבקשה העירייה להעמיד שלושה קריטריונים מהטובים והחזקים שלהם וההצלחה לא איחרה לבוא. וועדת הפרס התרשמה לטובה מעמידתה של העיר טבריה בקריטריונים הייחודיים שהציגה.

קטגוריית מעורבות ראש העיר בחינוך:
ראש העיר זוהר עובד מעורב באופן שוטף בנעשה בתחום החינוך בעיר. הוא יוזם והוגה לא מעט רעיונות המיושמים בפועל במערכת החינוך. צוות ראש העיר הכולל את אנשי החינוך המובילים בעיר מתכנס אחת לשבוע בלשכתו של ראש העיר וביחד מעדכנים ומתעדכנים בנעשה במערכת החינוך ולאן יש לשאוף מעתה. התנהלות זו של ראש העיר ומעורבותו התמידית והישירה בקידום החינוך, שבתה את ליבם של צוות הפרס שהודיעו כי מדובר בתהליך ייחודי ומשמעותי מאוד בקידום החינוך בעיר.

מנהיגות חינוכית: הובלת מדיניות חיזוק בני הנוער של טבריה כמנהיגי העתיד של העיר, לצד הכשרתם כשגרירי תרבות (מדריכי טיולים באתרי התיירות העירוניים) וכילדים חולמי חלומות הפועלים להגשמתם על ידי חוזקותיהם האישיות ובנוסף הכשרת הצוותים החינוכיים לפיתוח מנהיגותם, נתפסה בעיניי חברי וועד הפרס כדבר הנדרש והמתבקש כיום במציאות הישראלית.

החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי כמקשה אחת: החיבור הקיים בין החינוך הפורמאלי לבין החינוך הבלתי פורמאלי, הוא אינו דבר המובן מאליו. בטבריה יודעים להפיק את המירב מהשניים על ידי שילובם כמקשה אחת. באמצעות פרויקט החלומות המרשים אותו מוביל ראש העיר, ילדי מערכת החינוך חולמים חלומות ומעלים על חוזה מסודר מול ראש העיר, אשר מתחייב לעשות כל שניתן על מנת להסיר את החסמים העומדים בדרכם להגשמת החלום. באמצעות פילוח החלומות ויצירת אשכולות שונים של חלומות, נפתחו בעיר מרכזי מצוינות המסייעים רבות בהגשמת החלומות. התוצאה: כמות גדולה הרבה יותר של ילדים ובני נוער נוטלים חלק פעיל בחינוך הבלתי פורמאלי.

יצוין כי לראשונה בתולדותיה, זוכה העיר טבריה בפרס החינוך הארצי. יתרה מכך, טבריה היתה לעיר היחידה במחוז הצפון שרשמה השנה את ההישג המרשים הזה.

גם הפעם, הזכייה בתואר, תעניק לעיריית טבריה מענק בסך 100 אלף שקלים שמטרתם: חיזוק מערכת החינוך העירונית.

סגנית ראש עיריית טבריה והממונה על החינוך אסנת כהן אמרה על הזכייה: "אני גאה שטבריה קיבלה הכרה רשמית של עיר חינוך. הוא פרס עבור מאמצנו המתמיד בו הצבנו את החינוך בראש מעניינו. קבלת פרס חינוך ארצי זהו צעד חשוב בהפיכתה של טבריה לבירת הגליל".