נתונים מעודדים בנושא שיעור הגיוס בקרב תושבי העיר לשרות משמעותי בצה"ל PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

___15_2019

נרשמת מגמת עליה בשיעור הלחימה של גברים ונשים * במקביל נרשמת ירידה בשיעור הנושרים מהשרות * ראש העיר רון קובי: "הנתונים מעודדים, אך עבודה רבה עוד לפנינו. עלינו לראות בעידוד הנוער להתגייס ליחידות קרביות כיעד חינוכי עליון בשילוב של ערכים, מורשת ואהבת הארץ. עיר שיש בה יותר לוחמים ולוחמות היא עיר הרבה יותר חזקה גם מבחינה חברתית וגם מבחינה דמוגרפית

בישיבה מיוחדת שהתכנסה באולם הישיבות של עיריית טבריה, הציגו נציגי האגף הביטחוני חברתי במשהב"ט (מנהלת ההכנה לצה"ל בצפון) ומפקדת לשכת הגיוס רס"ן ריקי ג'ינו וקציני הסגל של הלשכה, נתונים בדבר שיעור הגיוס לצה"ל בקרב בני ובנות טבריה בשנתון הגיוס של 2015 . בישיבה נכחו ראש העיר רון קובי, מפקח מינהל חברה ונוער במשרד החינוך יגאל לוי, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, אילנית לאור נציגת משרד הביטחון, מנהלי בתי הספר התיכוניים בטבריה: עמל נופרים, אורט במעלה, האולפנית, הישיבה התיכונית והמח"ט, איציק פורטל מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער, חן אופיר מנהלת יחידת הנוער וליאור הרוש יו"ר מועצת התלמידים. מהנתונים שהוצגו במהלך הישיבה עולה כי ישנה מגמת עליה במדד המתגייסים לשירות משמעותי בצה"ל במיצוי הלחימה בקרב הבנים והבנות . בשנת 2015 -  עמד שיעור המתגייסים הכללי בקרב הבנים על 70%, כאשר הממוצע באשכול הסוציואקונומי עומד על 53% בלבד. לגבי שיעור הגיוס הכללי בקרב בתי הספר התיכוניים בשנת 2015, הוצגו הנתונים הבאים: ביה"ס עמל נופרים – 95.7% גיוס, ביה"ס אורט במעלה – 92.6%, ביה"ס אולפנית – 45%, יד חרוצים – 57% וביה"ס מח"ט – 77.3%. יחד עם זאת, למרות העליה במגמה של שיעור הלחימה בקרב גברים ונשים בטבריה, עדיין השיעור נמוך מהמוצע הארצי, כמו גם שיעור היוצאים לקצונה בקרב הנשים והגברים. נתון בולט נוסף שניתן לציין לחיוב הוא מגמת הירידה בשיעור הנושרים מהשרות הצבאי בקרב הבנים והבנות. יש לציין כאמור כי כלל הנתונים מתייחסים לשנתון גיוס 2015.

ראש העיר רון קובי, התייחס לנתונים: "הנתונים לקידום השרות המשמעותי בצה"ל מעודדים בהחלט אך זה לא מספיק מבחינתנו, עלינו לראות בעידוד הנוער להתגייס ליחידות קרביות כיעד חינוכי עליון בשילוב של ערכים, מורשת ואהבת הארץ. עיר שיש בה יותר לוחמים ולוחמות היא עיר הרבה יותר חזקה גם מבחינה חברתית וגם מבחינה דמוגרפית.

חרף העובדה שפועלות בעיר בהצלחה גם שתי מכינות קדם צבאיות: "מעשה בגליל" ו "קול עמי", אשר תורמות רבות בהכנת המועמדים לגיוס בעיר ולהעלאת המוטיבציה שלהם להתגייס, יש לבצע פעילות גם חוץ בית ספרית בשיתוף הקהילה והירתמות הקהילה. אסור לנו לפחד משינויים בטח בתחום החשוב הזה, ישנן דרכים רבות שאנו כעירייה יכולים לקדם ע"מ להעלות בצורה עוד יותר משמעותית את המגמה לעידוד שירות משמעותי בצה"ל ואנו ניזום בהמשך יום עירוני מרוכז בתחום ההכנה לצה"ל. אני לא רואה סתירה בין החתירה להעלאת רף המתגייסים בתחום מיצוי הלחימה לבין אלה הפונים לתחומי העתודה או לתפקידים טכניים כאלה ואחרים, מדובר בתהליך עירוני אבולוציוני התפתחותי. טבריה מדורגת במקום טוב יחסית לערים אחרות המדורגות באשכול סוציו אקונומי 4. לדעתי הנתונים האלה הם בעלי חשיבות מרובה, לא פחות מהבגרויות. ישנה קורלציה ברורה בין הישגיי הבגרויות לשירות משמעותי בצה"ל. כמות החיילים והחיילות הפונים לשרות משמעותי בצה"ל עולה וזו בהחלט תעודה של כבוד עבור כולם, החל ממנהלי בתי הספר וכלה בעיר טבריה ותושביה.

בתמונה לעיל: ישיבת הצגת נתוני הגיוס באולם הישיבות של העירייה.