מפקד פיקוד העורף האלוף תמיר ידעי ערך ביקור עבודה מקצועי בטבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

_________1

מיקום מפקדת נפת נפתלי יועתק מצפת לטבריה בחודשים הקרובים  *האלוף ידעי: "אני יוצא מהביקור בעיריית טבריה כשאני מתרשם מהעשייה הרבה וההבנה הרחבה שקיימת כאן בתחום המוכנות לחירום, יש פה צוות רציני ואיכותי שיודע ומכיר את החשיבות של נושא ההיערכות לשע"ח"* ראש העיר רון קובי: " מודה לאלוף על הביקור ומברך על שיתוף הפעולה הפורה עם פקע"ר ורח"ל, למרות תרחיש הייחוס צריך לתת יותר משקל לאיום כנגד רעידות האדמה"

ראש העיר רון קובי, אירח בשבוע החולף את אלוף פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי לביקור עבודה מקצועי שנערך במרכז ההפעלה העירוני לשע"ח במתנ"ס פירסט. בתחילת הביקור שמטרתו היתה בין היתר היכרות עם ראש העיר החדש, נערך לאלוף סיור מודרך ע"י קב"ט העירייה בעמדת חפ"ק קדמית מאובזרת שהציבה מחלקת הביטחון של העירייה בקידמת מרכז ההפעלה. לאלוף הוצגו חלק מאמצעי השליטה והבקרה המודרניים בעמדת החפ"ק ומספר אמצעים חדשים נוספים לשעת חירום שנרכשו לאחרונה.

בישיבת העבודה נטלו חלק בין היתר: מפקד מחוז הצפון בפקע"ר אל"מ איציק בר, מנכ״ל העירייה עופר אזרד, מפקד היקל"ר בטבריה סא"ל במיל' אבי גבאי, מנכ״ל תאגיד מי רקת שאול דוד, מנהל המחוז ברח"ל, נציג משרד הכלכלה, קב"ט העירייה עמי ועקנין, סא"ל במיל' חיים בן עמרם נציג נפת נפתלי, נציגי מד"א, כב"א ומשטרת טבריה ומנהלי מכלולים ואגפים בעירייה.

קב"ט העירייה סקר בפני האלוף ומטהו את כלל הפעילות שהתבצעה בעירייה בכל הקשור למוכנות בשעת חירום, לרבות תרגילים עם יחידות פיקוד העורף, כוחות ההצלה ותאגיד המים העירוני, פערים בהצטיידות ובמערך ההכשרה של בעלי תפקידים במכלולים, סטאטוס תחזוקת מקלטים ועוד. ראש העיר רון קובי הציג את חשיבות רציפות הקשר עם פקע"ר, סטאטוס המוכנות ואת הצרכים העירוניים לאיום כנגד רעידות אדמה, והודה לאלוף על שיתוף הפעולה המבורך עם פיקוד העורף. ראש העיר הוסיף כי יש לשים דגש על נושא התקשורת בשע"ח, הגדלת אפיקי יצירת הקשר עם הציבור ומעורבות יותר גדולה בקיום הקשר עם חברת חשמל. בכל הקשור ליצירת רציפות תפקודית יש לשמר ולשפר את הירתמות האוכלוסיה למען הקהילה בעיתות חירום. אלוף תמיר ידעי סיכם את הדיון באומרו: "שיתוף הפעולה בין פיקוד העורף לבין הרשויות הוא בעל חשיבות מרכזית. אני

יוצא מהביקור בעיריית טבריה כשאני מתרשם מהעשייה הרבה וההבנה הרחבה שקיימת כאן בתחום המוכנות לחירום. אנו מכוונים לבצע את העתקת מפקדת הנפה מצפת לעיר טבריה יחד עם גדוד החילוץ, ונידרש גם לסוגיית שדרוג מרכז ההפעלה העירוני ונחיש את ההליך. אני מסכים עם רה"ע לגבי תפיסת המורכבות של איום רעידת האדמה והאיום הזה לא פחות מורכב מתרחיש ייחוס של מלחמה. הרשות היא לבנת היסוד למתן תחושת ביטחון לתושביה. המפתח להתנהלות נכונה ומיטבית של רשות בשעת חירום היא בהכנות שלה בשגרה. רשות שתשכיל לעשות זאת, תדע לשמור על הרציפות התפקודית ותגן על חוסנם של תושביה. פיקוד העורף ימשיך ללוות את הרשות על מנת להבטיח מוכנות מיטבית לשעת חירום".

בתמונה לעיל: ראש העיר רון קובי, מנכ"ל וקב"ט העירייה יחד עם האלוף ידעי ומפקד מחוז צפון ליד עמדת החפ"ק.

______

בתמונה: מהלך ישיבת העבודה במרכז ההפעלה העירוני עם האלוף.

________

בתמונה: ראש העיר, האלוף ידעי ואל"מ איציק בר במהלך הישיבה.

______

בתמונה: סיור מודרך לאלוף בעמדת החפ"ק שנפרסה בסמוך למרכז ההפעלה.