בטבריה ישנם כ 6795 עולים, עיריית טבריה תקבל אות הצטיינות מההסתדרות הציונית העולמית ומהמרכז לשלטון מקומי PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

__1

העירייה תקבל אות "רשות מעודדת עליה" בטקס שיתקיים בחודש הבא בהר הרצל בירושלים * ראש העיר רון קובי: "זו תעודת כבוד לעיר טבריה ולעבודה המסורה שמתבצעת במחלקת בקליטה של העירייה" * יואל חדד מנהל מחלקת הקליטה: "זו בהחלט גאווה עצומה עבורנו, אנו רואים את התפקיד שלנו כשליחות, שלא רק מעודדת עלייה אלא גם מקלה על הליך הקליטה, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית

עיריית טבריה תקבל בתחילת החודש הבא בטקס רשמי שייערך בהר הרצל בירושלים, את אות ההצטיינות ל"רשות מעודדת עלייה". האות ניתן על ידי ההסתדרות הציונית העולמית ומרכז השלטון המקומי זו השנה הראשונה, ומטרתו לשים דגש בפעילויות לעידוד עלייה שמתבטאות ביוזמות, בחינוך לעלייה, בפרסומים ובפעילות שוטפת למען העלייה והקליטה של יהודים מהתפוצות.

במכתב המבשר על קבלת האות שנשלח לראש העיר טבריה רון קובי, נכתב כי "בקטגוריית ערים בינוניות נמצאה העיר טבריה ראויה לאות הצטיינות, לאחר שחשפה עולם מלא של עשייה ציונית לעידוד עלייה".

על פי נתוני משרד הקליטה נכון לסוף שנת 2017 חיים בעיר כ-6565 עולים המהווים כ 14% מכלל האוכלוסייה בטבריה. מרבית העולים הגיעו ממדינות ברית המועצות לשעבר, נוסף עליהם מתגוררים בעיר עולים חדשים מקרב בני המנשה, מאתיופיה, מדרום אמריקה דוברי ספרדית ופורטוגזית, מצרפת, ומדרום ומצפון אמריקה, כאשר רק בשנת 2018 בלבד התווספו כ 230 עולים, מה מגדיל את מכסת העולים בעיר טבריה  ל 6795

על מחלקת הקליטה בעיריית טבריה אחראי כמובן מנהל המחלקה הנמרץ והוותיק יואל חדד, שמרכז פעילות ענפה העוסקת בליווי אישי של העולים החדשים, בסיוע בחיפוש עבודה, בהקמת ירידים שונים למען העולים, בהפעלת חוגים ומפגשים להעצמה אישית, בסיוע ברישום למוסדות חינוך, בסיוע בתרגום ובגישור מול משרדים שונים, בקיום פעילויות למבוגרים, בהפעלת מערך מתנדבים שמסייע לעולים ועוד. כמו כן, מעודדת מחלקת הקליטה חיבור לקהילה ולארץ ישראל באמצעות טיולים בנופיה של הארץ, הקמת מועדונים חברתיים, חגיגת חגי ישראל ביחד ועוד. נוסף על כל אלו, פועלים כיום בעיר חמישה אולפנים ללימוד עברית.

ראש העיר רון קובי התייחס לקבלת האות ואמר:   "זו תעודת כבוד לעיר טבריה ולעבודה המדהימה המתבצעת במחלקת הקליטה בניהולו של יואל חדד, אנחנו משקיעים רבות

בעידוד עלייה וקליטה מתוך השקפה ערכית שבבסיסה ציונות, אהבת הארץ ובניית קהילה חזקה ומגוונת. על כן אני גאה בכך שעירנו מקבלת הכרה והערכה לפעילות הרבה בנושא הזה. אני מודה למחלקת הקליטה על עבודתה המסורה למען העולים".

יואל חדד מנהל מחלקת הקליטה מסכם: "זו גאווה עצומה שהעיר היא בין זוכות אות רשות מעודדת עלייה. אני רואה את התפקיד שלנו לא רק עידוד העלייה אלא גם בהקלה על הקליטה, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית, ומחלקת הקליטה מצטיינת גם בזה וגם בזה, ומסייעת רבות לעולים ולבני משפחותיהם. חשוב לזכור שהצלחת שילובם של העולים החדשים בחברה הישראלית היא הצלחת החברה הישראלית כולה"

בתמונה לעיל: יואל חדד מנהל מחלקת הקליטה עם ואדים ספקטור פרוייקטור עליה במחלקה ועולים חדשים באולפן תעסוקתי .

____

בתמונה: יריד עליה שנערך בהשתתפות מחלקת הקליטה בעיריית טבריה בקייב שבאוקריאנה.