שבוע הקולינריה הצרפתי ה- 6 בטבריה – מסורת מוצלחת PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

kolinarya3

הפסטיבל שנערך זו השנה השישית ברציפות בטבריה הוכתר בהצלחה רבה * הקונסול החדש של צרפת בחיפה הגיע להשתתף באירועי הפסטיבל *  3 שפים מצרפת מהערים התאומות של טבריה הובילו סדנאות מקצועיות בבתי המלון ובמכללת רימונים* ראש העיר רון קובי: " דרך הפעילות התרבותית הנפלאה הזו אנו מחזקים את הקשרים עם הערים התאומות ואת מעמדה הקולינרי של טבריה "

אירועי פסטיבל המטבח הצרפתי השישי בטבריה והשביעי בישראל ננעלו בהצלחה, הפסטיבל התקיים זו השנה השישית ברציפות בטבריה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת בישראל. עיריית טבריה בשיתוף התאחדות המלונות ומכללת רימונים שמובילה את הפסטיבל, אירחה את אירועי הפסטיבל שנערך לכל אורך השבוע האחרון , תחת הכותרת: "SO FRENCH SO FOOD".

שלושת השפים הצרפתים שהשתתפו בשבוע הקולינריה בטבריה הם: השף ומנהל המכון הגבוה לקולינריה סטפן מיזו Stéphan MISO  מהעיר סנט רפאל (עיר תאומה של טבריה בריביירה הצרפתית), השף בולנג'ר ז'וליין פייטרוואל (Julien PIETRAVALLE) מומחה לאפיית לחמים והשף קונדיטור וינסנט אנדרו  Vincent ANDRIEU   ממסעדת לה מאזראנד מהעיר מונפלייה (עיר תאומה של טבריה בדרום צרפת).

רשימת האחמ"ים שהגיעו לפסטיבל כללה גם הקונסול החדש של צרפת בחיפה פטריס סרבנטייה שהחליף את הקונסולית הוותיקה קטרין קרונייה ונציגים של התאחדות עולי צרפת בישראל.

במהלך הפסטיבל, בישלו השפים ארוחות קולינריות במגוון אירועים ביחד עם שפים מהמלונות בעיר, ערכו כיתות אומן עם תלמידי התיכון הקולינרי, הסטודנטים במכללת רימונים ונגדי התזונה של צה"ל, ערב מטעמים ועדות במלון לביא וערב של "שפים מבשלים שלום".

ראש העיר טבריה, רון קובי: " זו בהחלט היתה חוויה לארח את הפסטיבל המיוחד הזה בשנה הראשונה לכהונתי כראש העיר וכחלק מחגיגות ה- 2000 שנה לעיר טבריה, אני מודה לשגרירות צרפת בישראל ולקונסוליה הצרפתית על שיתוף הפעולה המוצלח עם עיריית טבריה, למכללת רימונים בהנהלתה של גילה כהנא, לשפים המדהימים שלנו, להתאחדות המלונות ולשאר השותפים בארגון הפסטיבל. דרך קיומו של הפסטיבל אנו גם מחזקים את הקשרים עם הערים התאומות שלנו בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה."

בתמונה לעיל: השפים של מכללת רימונים, יחד עם ראש העיר והשפים האורחים

kolinarya1

בתמונה: ערב מטעמים ועדות שנערך בחדר האוכל של מלון לביא.

kolinarya2

תמונה מס' 3 -  השף סטפן מיז'ו בפעולה .