עיריית טבריה ביצעה לאחרונה פעילות אכיפה בכל הנוגע להותרת צואת כלבים על ידי בעליהם וזיהום המרחב הציבורי PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

achifa

בעלי כלבים שלא ניקו את גללי הכלבים ברחבי העיר קיבלו קנסות בשיעור של 320 ש"ח * ראש העיר רון קובי הנחה על הגברת האכיפה, בכדי לצמצם כמה שיותר את ממדי התופעה * בעירייה קוראים לתושבים ליטול אחריות  אישית בכל הנוגע לזיהום המרחב הציבורי

בעיריית טבריה נערכים להגברת האכיפה כנגד בעלי כלבים שלא אוספים את גללי הכלבים שלהם במרחב הציבורי. בעקבות תלונות לא מעטות שהתקבלו במוקד העירוני 106 בעיריית טבריה, הנחה ראש העיר רון קובי את מנכ"ל העירייה להגביר את האכיפה בנושא מכוח חוק עזר עירוני וכל בעל כלב שיפר את התקנות עלול להיקנס בדו"ח שעלותו מסתכמת ב 320 ₪. לאחרונה קיימה העירייה פעילות אכיפה משולבת אותה הוביל קב"ט העירייה עם המחלקה הווטרינרית  והשיטור העירוני , ובמסגרת הפעילות חולקו קנסות לבעלי כלבים שהפרו את התקנות. בעירייה דאגו מבעוד מועד למקם שלטי אזהרה בגנים הציבוריים ובמוקדי התלונות ע"י האגף לאיכות חיים וסביבה ואג"ף השפ"ע. במהלך שני העשורים האחרונים גדל מספר משקי בית המחזיקים כלב והיום כ %12%-14 מהציבור מחזיק כלבים. אחת התופעות הבולטות היא שדפוסי ההתנהגות בכל הקשור למחזיקי כלבים, מתבטאים בחוסר מודעות לצורך לנקות אחרי כלביהם כדי לא לזהם את המרחב הציבורי בצואת כלבים. למעט ת"א, בה שיעור התושבים הממלאים את הוראות החוק ומנקים אחרי כלביהם הוא גבוה יחסית (מגיע לשליש), הממוצע הארצי של בתי אב המנקים אחרי כלביהם הינו בין 20% ל 25%. בנוסף קיים שיעור נטישה גבוה, במיוחד של גורים לא רצויים או כאשר הכלב הופך למטרד ו/או מעמסה כלכלית. השילוב של עליה חדה בשיעור בעלי כלבים מחד גיסא, ואי התפתחות מתאימה של נורמות התנהגותיות של הציבור בכל הקשור לנטילת אחריות אישית למניעת זיהום המרחב הציבורי ע"י כלביהם האהובים מאידך גיסא, יצר מצב של רמת זיהום גבוהה של המרחב הציבורי ע"י צואת כלבים. הטיפול בצואת כלבים ברחבי העיר כולל ניקיון שוטף של המרחב הציבורי על ידי אגף התברואה ופעולות אכיפה של האגף לשיפור פני העיר נגד בעלי כלבים שאינם אוספים את צואת כלבם. בעיריית טבריה בוחנים גם את האפשרות לעבוד עם מנגנון מתקדם שיסייע לזהות לאיזה כלב שייכת הצואה שהושארה בשטח, ע"י לקיחת דגימת DNA  מצואת הכלבים הרשומים במאגר עירוני, דבר שיסייע רבות באיתור בעליו של הכלב בעת השארת הצואה וזיהום המרחב הציבורי. בעיריית טבריה קוראים לציבור בעלי הכלבים לגלות אחריות אישית בנושא השמירה על ניקיון המרחב הציבורי, וכבר בימים הקרובים כבר בימים הקרובים תצא העירייה במסע הסברה בנושא.

בתמונה לעיל: שלט אזהרה שהציבה העירייה בגן ציבורי בעיר.