שבוע המטבח הצרפתי ה- 7 בטבריה יוצא לדרך! 09-15 בפברואר PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

sevoa_kolinari

הפסטיבל מתקיים זו השנה השביעית ברציפות בארץ ובפעם השישית בטבריה ובעוד 5 ערים נוספות בארץ * בפסטיבל יטלו חלק 3 שפים מהערים התאומות של טבריה בצרפת: מונפלייה וסנט רפאל *  בעוד ברוב הערים בארץ מסתפקים בפעילות מינורית, בעיר טבריה עורכים כבר 6 שנים ברציפות פסטיבל עשיר בתוכן לאורך כל השבוע  * ראש העיר רון קובי: " דרך הפעילות התרבותית הנפלאה הזו אנו מחזקים את הקשרים עם הערים התאומות ואת מעמדה הקולינרי של טבריה " *

פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השביעית ברציפות ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת בישראל. המכללה הקולינרית רימונים שמובילה את הפסטיבל בשיתוף עיריית טבריה והתאחדות המלונות  משתתפת זו השנה השישית ברציפות במפעל ומארחת את אירועי הפסטיבל שיתקיים בתאריכים 9-15 בפברואר 2019 , תחת הכותרת: "SO FRENCH SO FOOD". לפסטיבל שיתקיים ברחבי הארץ תגיע נבחרת של כ- 20  שפים מובילים מצרפת (השנה הפוקוס הוא על הקולינריה של מחוז הריביירה הצרפתית) , בעלי דירוג מישלן  לערים ברחבי הארץ: תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, עכו, נצרת וטבריה ולהם יחברו שפים ישראליים ממסעדות מקומיות ומבתי המלון, הם ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח.

התרגשות כזו כבר מזמן לא ניכרה באוויר של טבריה. שפים בכירים מצרפת יגיעו לפסטיבל הקולינרי בעיר, כחלק משבוע הקולינרי הצרפתי בישראל. שלושת השפים הצרפתים שישתתפו בשבוע הקולינריה בטבריה הם: השף ומנהל המכון הגבוה לקולינריה סטפן מיזו Stéphan MISO  מהעיר סנט רפאל (עיר תאומה של טבריה בריביירה הצרפתית), השף בולנג'ר ז'וליין פייטרוואל (Julien PIETRAVALLE) מומחה לאפיית לחמים והשף קונדיטור וינסנט אנדרו  Vincent ANDRIEU   ממסעדת לה מאזראנד מהעיר מונפלייה (עיר תאומה של טבריה בדרום צרפת). הפסטיבל בעיר, הוא חלק משיתוף הפעולה, שנעשה בין טבריה והערים התאומות שלה בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה.

במהלך הפסטיבל, יבשלו השפים ארוחות קולינריות במגוון אירועים ביחד עם שפים מטבריה והגליל בהובלת היועץ הקולינרי של הפסטיבל השף אילן רוברג. כמו כן יערכו הדגמות ושיעורים לתלמידי המכללה הקולינארית רימונים עם השפים מאיר רוזנברג, ארז ועופר עמוס, יורם כהן ושפים נוספים ממלונות העיר טבריה וכן יתקיימו מספר אירועי מסטר קלאס לאנשי מקצוע ולקהל הרחב בתחומי בישול, אפית לחם ומתוקים.

ראש העיר טבריה, רון קובי: " זו בהחלט התרגשות לארח את הפסטיבל המיוחד הזה בשנה הראשונה לכהונתי כראש העיר וכחלק מחגיגות ה- 2000 שנה לעיר טבריה, אני מזמין את תושבי טבריה והסביבה ליהנות מחוויה קולינרית אמיתית אני מודה לשגרירות צרפת בישראל ולקונסוליה הצרפתית על שיתוף הפעולה המוצלח עם עיריית טבריה, למכללת רימונים בהנהלתה של גילה כהנא, להתאחדות המלונות ולשאר השותפים בארגון הפסטיבל. דרך קיומו של הפסטיבל אנו גם מחזקים את הקשרים עם הערים התאומות שלנו בצרפת: סנט רפאל ומונפלייה. אני משוכנע שצפויה לנו בעיר חגיגה אמיתית של קולינריה מלאת טעמים וניחוחות".

מוסיפה לימור פורטל, מנכ"לית התאחדות המלונות בטבריה: " בשנים האחרונות, הופכת התיירות הגסטרונומית לפופולארית יותר. במסגרת הפסטיבל, יוגשו גם השנה, מנות שף מיוחדות המשלבות ניחוחות צרפתיים וחומרי גלם מקומיים באיכות גבוהה. מלבד החוויה הקולינרית, מציעה טבריה לאורחי הפסטיבל, אתרי היסטוריה ותרבות המקודשים לשלוש הדתות".

מסכמת גילה כהנא, מנהלת מכללת רימונים בטבריה: "תרבות האוכל שזורה בהיסטוריה של טבריה והיא חלק מאבני היסוד של הסטודנטים הלומדים במכללה. השתתפות הסטודנטים בכיתות אמן וסיוע לשפים בבישול בזמן שהותם, זהו שיעור מעשי חשוב לאלו, שמתכננים בעתיד לעסוק במקצוע".
לפרטים נוספים ולו"ז לאירועים ברחבי העיר טבריה, ניתן להיכנס לאתר עיריית טבריה: www.tiberias.muni.il או בדף הפייסבוק העירוני: עיריית טבריה הדף הרשמי.

בתמונה לעיל: שפים מבשלים בשוק במהלך שבוע הקולינריה הצרפתי שנערך בשנה שעברה.