המשרד לפיתוח הפריפריה נגב והגליל אישר הקמתם של 4 גני שעשועים חדשים בעיר טבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

gan_tziburii

מנכ"ל המשרד שיגר השבוע מכתב לרה"ע רון קובי ובו בישר על אישור הקמתם של גני השעשועים החדשים * על פי התוכנית יוקמו בעיר 2 גני שעשועים גדולים ועוד 2 גני שעשועים בינוניים במסגרת קול קורא שפירסם המשרד * בעיריית טבריה עדיין צריכים לממש 4 גני שעשועים נוספים במסגרת קול קורא אחר של מפעל הפיס * ראש העיר טבריה רון קובי: "לדאבוני הרב במהלך שנים רבות לא נבנו או חודשו גני שעשועים ברחבי העיר, ותושבים רבים נאלצים לכתת את רגליהם לערים סמוכות, אנו נגשר על הפער הזה במהרה ככל הניתן".

נושא הקמתם של גני שעשועים חדשים, מוצללים ונעימים לרווחתם של ילדי העיר טבריה, היה אחד מן הסוגיות החשובות שעלו במהלך השנים האחרונות ובמצעי הבחירות של המועמדים השונים ברשות המקומית. בשבוע החולף שיגר מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל אריאל משעל, מכתב לראש העיר טבריה רון קובי ובו בישר המנכ"ל כי וועדה מיוחדת שהתכנסה במשרדו, במסגרת קול קורא שפרסם המשרד, החליטה לאשר את הקמתם של 4 גני שעשועים חדשים בעיר, כאשר שניים מהם יוקמו כגני שעשועים גדולים ושניים כגנים בינוניים. בעיריית טבריה ממתינים ומצפים לחברה הקבלנית שתזכה במכרז של המשרד ע"מ להתחיל בעבודות ההקמה של הגנים. כזכור במהלך המחצית השניה של שנת 2018 הוקמו בעיר טבריה 2 גני שעשועים חדשים בלבד, בשיכון ג' ובשיכון ד' במסגרת קול קורא שפירסם בזמנו מפעל הפיס שאושר כבר במועצת העיר, אך עד כה בוצעה הקמתם בפועל של שני גנים בלבד מתוך השישה שאושרו. בחשבון קצר ניתן לומר כי בהמשך הדרך מתוכננת הקמה של לא פחות מ- 8 גנים חדשים, 4 ממקורות נגב גליל ו - 4 ממקורות מפעל הפיס. בנוסף מקפידה העירייה על העובדה כי במסגרת היתר בניה הניתן לשכונות חדשות, מתחייבים הקבלנים הזוכים להקים במסגרת פיתוח שטחי הציבור גני שעשועים חדשים לרווחת הציבור, כפי שניתן לראות למשל בשכונת מיכלאנג'לו כנרת. ראש העיר רון קובי הודה למנכ"ל המשרד במכתב חוזר ובין היתר כתב כי: "שמחתי להתבשר כי במסגרת קול הקורא שפורסם בנדון ובעקבות הבדיקות המקצועיות שביצע משרדכם, הוחלט לאשר לעיר טבריה, הקמת 2 מתקני שעשועים בינוניים ו – 2 מתקני שעשועים גדולים בתחומה.

לדאבוני הרב במהלך שנים רבות לא נבנו או חודשו גני שעשועים ברחבי העיר, ותושבים רבים נאלצים לכתת את רגליהם לערים סמוכות ע"מ ליהנות מגן שעשועים נעים, מוצלל ומזמין לרווחת הילדים הקטנים. אנו בהחלט נמצאים בפער משמעותי בנושא חשוב זה והסיוע המבורך של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל בנושא, אכן מסייעת לנו קמעא בדרכנו לגשר על הפערים אל מול רשויות אחרות. ההחלטה של המשרד בדבר הקמת מתחמים אלה לרווחת הילדים וההורים ומתוך מטרה לעודד את חיי הפנאי והקהילה, עידוד תחום הבריאות ואיכות החיים ובדגש על השכונות הוותיקות בעיר, מבטאת מכל לעניות דעתי את ייעודו האמיתי של המשרד כמי שאמון על פיתוח הפריפריה בנגב ובגליל. אנו מצפים בקוצר רוח לתחילתו של הליך ההתקנה אל מול החברות הזוכות ומקווים לראות במהרה את ילדי טבריה מבלים ונהנים במתקני שעשועים איכותיים וחדשים, הודות ליוזמה המבורכת של משרדכם. בשמי ובשמם של תושבי טבריה, וילדי העיר טבריה, אבקש להביע את תודתי והוקרתי העמוקה לכל העוסקים במלאכה חשובה זו".

בתמונה לעיל: מראה של גן שעשועים חדש שהוקם בשנה החולפת בשיכון ד' במסגרת קול קורא של מפעל הפיס, עוד 8 גנים במתכונת דומה יוקמו בהמשך.