תלמידי כיתות ה-ו מבית הספר רעות קיימו צעדה לזכרו של החייל נירן כהן ז"ל שנפל במבצע "צוק איתן" PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tzeahda2

התלמידים, יחד עם צוותי ההוראה, משפחת כהן, מתנדבים וחיילים מגדוד 75 חטיבה 7 קיימו צעדה בת 10 ק"מ לזכרו של נירן ז"ל * מסלול הצעדה החל מהכניסה ליער שוויץ בשדרות ספיר לכיוון היער פנימה * נפתלי תורג'מן מנהל בית הספר: "בל נשכח שהמדינה לא ניתנה על מגש של כסף, היא ניתנה בזכות הילדים שלכם, החיילים שלנו" * ראש העיר טבריה רון קובי: "אנו לומדים ממשפחת כהן מה היא נתינה, אהבה ומשפחתיות, השילוב בין ההון האנושי לקהילתיות בחברה היא דרך ההנצחה הראויה ביותר".

תלמידי כיתות ה'-ו מבית הספר רעות קיימו ביום שישי האחרון צעדה רגלית בת 10 ק״מ ביער שוויץ לזכרו של החייל בן טבריה ובוגר בית הספר נירן כהן ז"ל, שנפל במהלך מבצע צוק איתן. התלמידים שלמדו את סיפורו של  מבצע "צוק איתן" ואת סיפורו של נירן ז״ל, היו נרגשים ליטול חלק בצעדה כשהם לבושים בחולצות עליהן מוטבעת תמונתו של נירן ז"ל. יוזמה ברוכה זו של בית הספר היא דרך נוספת להטמיע בקרב התלמידים ערכים של אהבת הארץ והאדם ובתוך כך את ערכי הזכרון וההנצחה לנופלים. הצעדה נערכה במעמד ראש העיר רון קובי, משפחת כהן, חברי וחברות מועצה, נפתלי תורג׳מן מנהל בית הספר, צוותי ההוראה, מתנדבים, וחיילים מהיחידה הצבאית של לירן מגדוד 75 רומח - חטיבה 7. בסיום הצעדה נערך טקס קצר מלווה בברכות והפניניג בלב יער שוויץ עם כיבוד עשיר למשתתפים. ראש העיר רון קובי הגיע לכבד את המעמד ואמר בדברי ברכתו: " משפחת כהן היקרה עושה לכולנו טוב בלב, מרגשת אותנו, ומחזקת את כולנו בעמידה האיתנה שלהם. הרבה פעמים בתוך כל הצער והאבל הגדול, קמים לתחיה מפעלי הנצחה שונים שמלווים אותנו שנים רבות. כולי תקווה שהמפעל החשוב הזה יהפוך למסורת וימשיך להיות מפעל רב שנים לזכרו של נירן ז"ל. נירן נתן את חייו למעננו ובשבילנו. חיילי צה"ל מהווים בעבורנו אזרחי המדינה כמעין "תעודת ביטוח" ולצערנו לעיתים אנו נאלצים לשלם מחיר כבד, ומשפחת כהן היקרה שילמה לצערנו את המחיר היקר מכל. אנו לומדים ממשפחת כהן מה היא נתינה, אהבה ומשפחתיות חזקה. השילוב בין ההון האנושי לקהילתיות שבחברה היא דרך ההנצחה הראויה ביותר. זו דרך שחוצה מסגרות, חומות, ובעיקר לבבות. דמותו וזכרו של נירן לא ימושו מליבנו לעד".

נפתלי תורג'מן מנהל בית הספר רעות: "אנו מלווים את משפחת כהן מזה מספר שנים, אנו מודים לכם שהענקתם לנו את הזכות הזו לכבד את זכרו של נירן ז"ל במעמד החשוב והמרגש הזה שנערך כאן. אנו מחנכים את תלמידנו לאהבת הארץ, למורשת העם ומדינת ישראל, הקניית ערכים של כבוד לזולת וכבוד האדם, חיזוק ערך הנתינה והתרומה למען הקהילה. הנחלת אהבת הארץ ומורשת העם הינה זכות קיומית למען שמירה על גבולות הארץ וצביונה. בל נשכח שהמדינה לא ניתנה על מגש של כסף, היא ניתנה בזכות הילדים שלכם, החיילים שלנו".

נאווה כהן שתבדל"א אמו של נירן ז"ל: "זה אכן רגע מרגש, מאחד ומחזק אותנו כמשפחה עד מאוד. כאשר פנה אלי מנהל בית הספר עם היוזמה הזו, לא היססנו ונעתרנו מיד תוך כדי מחשבה כיצד אנחנו יוצקים תוכן נוסף לאירוע המרגש הזה. גייסנו את חיילי גדוד 75 מחטיבה 7 היחידה של נירן שהצטרפו למאמץ ואני בהזדמנות זו מודה לכל החיילים והמפקדים שהגיעו. אני באמת רוצה להודות מעומק ליבי לנפתלי תורג'מן מנהל בית הספר, לראש העיר שהגיע לכבד אותנו במעמד זה, תודה ענקית לתלמידים הנפלאים והצעירים שצעדו את צעדת ה 10 ק"מ כמו גדולים, אני גאה בכל אחד ואחת מכם. תודה גדולה לכל המתנדבים ובמיוחד לרוני בן יעקב ולמאיה ויזמן על הסיוע, הארגון והעזרה ,יישר כוח לכל העוסקים במלאכה.

בתמונה לעיל: תלמידי כיתות ה- ו מבית הספר רעות בתחילת הצעדה.

tzeahda1

בתמונה: ראש העיר רון קובי מברך בטקס שנערך בסיום הצעדה לצד משפחת כהן.

tzeahda

בתמונה: מנהל בית הספר רעות נפתלי תורג'מן מברך בסיום הצעדה.

tzeahda3

בתמונה: התלמידים צועדים לאורך 10 ק"מ ביער שוויץ יחד עם חיילי גדוד 75.