בעיריית טבריה הוצגה תוכנית רב שנתית לניקיון שטחים פתוחים וחופים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tocnit_nikaion

את התוכנית מוביל מנכ"ל העירייה כחלק מהגדרת שנת 2019 כשנת שפ"ע, ע"י ראש העיר * העיר תחולק לחמישה רובעים כולל אזור החופים עם הגדרת מנהל ואמצעים לכל רובע   * במסגרת התוכנית נחתם הסכם הפעלה חדש עם חברת רג"א ל 3 שנים * מנכ"ל העירייה עופר אזרד: "בתוכנית הושקעו מחשבה רבה ויצירתיות, מטרת התוכנית ברורה והיא הפיכתה של טבריה לעיר נקיה, לא רק במובן הנראות אלא גם במובן התודעתי" *  רה"ע רון קובי: "מעולם לא הוצגה תכנית מקיפה שכזו בתחום הניקיון, התכנית היא חלק מריכוז המאמץ העירוני בתחום שינוי פני העיר בשנת 2109 ".

בעיריית טבריה קיימו השבוע ישיבת היערכות מיוחדת לקראת תחילתה של השנה ובמהלכה הוצגה תוכנית רב שנתית בנושא ניקיון העיר בשטחים הפתוחים ובאזור החופים.

בישיבה נטלו חלק: מנכ"ל העירייה עופר אזרד, מנהלי אגפים בעירייה, ארצי מרדכי מנהל אגף השפ"ע, שמעון פיניאן סגן מנהל האגף, עובדי מחלקת התברואה, מנהל החופים העירוני, מנהלת המוקד העירוני, הפיקוח והשיטור העירוני, נציגי חברת פינוי האשפה "יראב" ונציגי חברת רג"א. בתחילת הישיבה עידכן מנכ"ל העירייה כי נחתם הסכם הפעלה חדש אל מול חברת רג"א לשלוש השנים הקרובות. בבסיס התוכנית תחולק העיר למעשה לחמישה רובעים עם הגדרת מנהל ואמצעים לכל רובע בחלוקה הבאה: רובע מס' 1 יתפרס על אזור טבריה עלית באחריות מנהל הרובע זוהר אליהו, רובע מס' 2 יוגדר כאזור המורדות ונוף כינורות בניהולו של גיורא גבאי, רובע מס' 3 חולש על כל אזור עיריית טבריה והרחובות הסמוכים בניהולו של חיים קקון, רובע מספר 4 יעבור בגבולות פנים העיר התחתית, אזורי התיירות והמסחר והתעשייה הקלה בניהולם של שלמה ועקנין ושלמה בן שמעון ולבסוף הרובע החמישי יהיה אזור החופים בתחומה של טבריה בניהולו של מנהל החופים העירוני אשר אלמלם. מנכ"ל העירייה הדגיש בפני מנהלי הרובעים את תחום אחריותם שיכלול פיקוח ובקרה מלאה על כל שקורה בגזרתם כולל טיפול בגנים ציבוריים, מפגעים שונים, שילוט וכדומה. מטרת התוכנית בין היתר היא יצירת סינרגיה ושיח משותף להשגת שליטה טובה יותר על מערכת פינוי האשפה והניקיון, כאשר היעדים המרכזיים של התוכנית מדברים על: התייעלות תפעולית וכלכלית, הגברת נושא הרישום והבקרה (פיקוח) וקביעת סדרי עדיפויות לפינוי. הצלחתה של התוכנית מחייב שיתוף פעולה מלא ומחויבות למטרה ולמשימה מצד כלל הגורמים לאור ההגדרה הברורה של ראש העיר רון קובי של שנת 2019 כשנת שינוי פני העיר. בתוכנית יש חלוקה ברורה של כוחות ומשימות הן בתחום כוח האדם ומצבת העובדים, הגדרת מנהלי העבודה ברובעים והמשימות, ושימוש באמצעי ניקיון ופינוי כגון: מנופים, משאיות, רכבי טיאוט רחובות ורכבי שטיפה בלחץ.

מנכ"ל העירייה אף הנחה את רכזת הרובעים במחלקת התברואה גילה גולן להוציא בקרוב יחד עם המוקד העירוני ומחלקת הדוברות הודעות מסודרות לציבור אודות הנחיות להוצאת גזם וריהוט בימים ובזמנים מוגדרים.

מנכ"ל העירייה עופר אזרד: " יש כאן שינוי תפיסתי, בתוכנית הושקעו מחשבה רבה, מקצועיות ויצירתיות, מטרת התוכנית ברורה והיא הפיכתה של טבריה לעיר נקיה, לא רק במובן הנראות אלא גם במובן התודעתי.

ראש העיר רון קובי: " מעולם לא הוצגה בעיריית טבריה תכנית מקיפה שכזו בתחום הניקיון, התכנית היא חלק מריכוז המאמץ העירוני בתחום שינוי פני העיר בשנת 2109 כפי שהגדרתי לאחרונה. אנו יודעים שמימושה האופטימלי של התוכנית יצריך מאיתנו מאמץ וזמן רב ולבטח יהיו לנו מספר מהמורות וחסמים שונים בדרך, אך בכוחות משותפים ובריכוז מאמץ עירוני, תוך כדי חתירה למגע נעניק את המענה הטוב ביותר שנוכל לתת בדרך להשגת היעד המרכזי שלנו שהוא הפיכתה של טבריה לעיר נקיה, יפה ומזמינה יותר".

בתמונהלעיל: מראה כללי של ישיבת ההיערכות בתחום ניקיון השטחים הפתוחים והחופים שנערכה בעיירה השבוע.