כ 6000 רצים צפויים ליטול חלק במקצים השונים במרתון ווינר טבריה הבינלאומי ה-42. PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

zinok

לאחר מערכת חורפית ששררה לאחרונה, מזג האוויר צפוי להיות נוח ביום המרתון * לראשונה בתולדות המרתון יתקיים גם מקצה חצי מרתון לאורך 21.1 ק"מ * האם השנה יצליחו לשבור את  שיא המרתון שעומד על 02:07:30 * ראש העיר רון קובי הידוע בחיבתו לתחום הריצה, צפוי להשתתף באחד המקצים.

בעיריית טבריה וחברת "מרתון ישראל" האמונה על הפקת ושיווק המרתון הודיעו השבוע כי במסגרת ההרשמה המוקדמת למרתון ווינר טבריה הבינלאומי ה-42 במספר שייערך בתאריך ה - 04 בינואר 2019, נרשמו כ 6000 רצים בכלל המקצים. עוד בשורה טובה לטובת הרצים ומארגני המרתון הגיעה מכיוון תחזית מזג האוויר. לאחר מערכת חורפית קצרה יחסית ששררה בימים האחרונים, דווקא ביום המרתון הודיעו החזאים צפוי מזג אוויר נוח בהחלט. בין הנרשמים ישנם כמאה רצים מחו"ל וקבוצות ריצה רבות שהגיעו מהארץ ומחו"ל . ההיענות הרחבה בקהיליית הרצים למרתון טבריה, היא כתוצאה מהליך מסודר של הפקת לקחים מסודרת שביצעה עיריית טבריה מהאירועים הקודמים של תחרויות המרתון בשנים האחרונות. בפעם השניה בתולדות מרתון טבריה ייערך גם מקצה של חצי מרתון לאורך 21.1 ק"מ, וזאת בנוסף למקצים הקיימים המסורתיים: 10 ק"מ ומסלול המרתון באורך מלא 42.2 ק"מ. במסגרת שיתוף הפעולה שבין עיריית טבריה ואיגוד האתלטיקה הוחלט כי במסגרת המרתון שוב תיערך גם אליפות ישראל כפי שהיה בשנים עברו. מרתון Winner טבריה, הממותג ברמה הבינלאומית כ :Sea of Galilee Marathon, הינו המרתון הוותיק ובין 12 המרתונים המהירים בישראל. מרתון טבריה אשר פותח את עונת המרתונים הבינלאומיים בעולם מעניק פרסים כספיים נאים למנצחים, כאשר שיא המרתון עומד על 02:07:30. בנוסף מרתון ווינר טבריה מתבצע במסלול הנמוך ביותר בעולם, במסלול ריצה נוח לצד קו המים המדהים לצד נופי הכנרת והגולן. עיריית טבריה תהיה אמונה על כל ההכנות של הצד הלוגיסטי במרתון לצד שיתוף פעולה מקצועי עם איגוד האתלטיקה. מיקום נקודות הזינוק והסיום שונו כאשר: נקודת הזינוק תמוקם ברחוב הבנים ואילו נקודת הסיום יחד עם שטח ההיערכות תמוקם ברחוב הגליל.

בעיריית טבריה הכינו תוכנית עשירה לאורחים הרבים שיפקדו את אירועי המרתון גם במהלך סוף השבוע בימים שישי שבת. מסיבת רחוב ופסטיבל יין ובירה ברחוב הקישון ביום שישי בערב והרקדות, סלסה וספינינג ביום שבת ברחבת המדיד בטיילת אלון, חשיפה למבקרים של מועדון השיט, מתן הנחות למשתתפי המרתון במסעדות ועסקים שונים ברחבי העיר ועוד.

ראש העיר רון קובי שידוע בחיבתו לתחום הריצה, והצפוי ליטול חלק באחד מן המקצים:   " אנו מצדיעים לאלפי הספורטאים המדהימים שנרשמו לאתגר לרוץ לאורך קו המים מול הנופים המדהימים של טבריה, הכנרת והרי הגולן. נערכנו במלוא הכוח לקיומו של המרתון, במטרה להמשיך להשתפר ולשפר ולהפוך את מרתון טבריה לגדול יותר, מהיר יותר ואיכותי יותר. המרתון ממומן ברובו מתקציב עיריית טבריה ובעזרת טוטו ווינר, משרד התרבות והספורט ומשרד התיירות, הצלחנו להפוך אותו לאירוע החשוב והמרכזי של העיר טבריה ואזור הגליל כולו. מדובר באירוע חברתי מן המעלה הראשונה, עצם העובדה שהעיר טבריה מקיימת אירוע ספורטיבי מרכזי רחב היקף שכזה, כבר 42 שנה ברציפות, היא כבר הישג לא מבוטל. השנה נערך המרתון בסימן 42 כפול שתיים – 42 שנות מרתון מול 42 ק"מ של מקצה המרתון. אני קורא לכל קהיליית הרצים מהארץ ומחו"ל להמשיך ולהגיע לטבריה במהלך כל השנה,  חגיגת המרתון היא הזדמנות טובה לכל תושבי העיר ליטול חלק ולהשתתף בחוויה ספורטיבית בינלאומית המביאה הרבה כבוד וגאווה לעיר שלנו. קיבלנו ב"ה גם מזג אוויר סביר ביום המרתון לאחר מערכת חורפית ששררה פה בימים האחרונים, ברצוני להודות לכלל העוסקים במלאכה, למנהל מחלקת הספורט דורון עמיר על כל ריכוז נושא המרתון, עובדי עיריית טבריה, חברת מרתון ישראל ותודה לכל מי שעסק בהכנות המרובות, בהצלחה למשתתפים ולמארגנים, אני סמוך ובטוח כי המרתון יהיה חגיגה אמיתית לשוחרי הספורט ולכל תושבי העיר בכלל, ניפגש בשנה הבאה במרתון ה - 43 "

בתמונה לעיל: שער הזינוק ברחוב הבנים.

expo1

בתמונה: מיתחם האקספו, חלוקת הערכות וההיערכות בסיום המרתון.