משלחת רמת דרג מהעיר התאומה וושי שבסין הגיעה לביקור בטבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

mishlachat1

חברי המשלחת הגיעו לטבריה ונועדו לפגישה עם ראש העיר רון קובי * העיר וושי עם אוכלוסייה של 6.5 מיליון תושבים משמשת כמרכז פוליטי, כלכלי, חינוכי וטכנולוגי במרכז סין  * ברית הערים התאומות בין שתי הערים אושררה ונחתמה שוב במטרה למסד שיתופי פעולה עתידיים

ראש העיר רון קובי, אירח בלשכתו השבוע משלחת רמת דרג מהעיר וושי עיר תאומה של טבריה מסין. העיר וושי שאוכלוסייתה מונה כ 6.5 מיליון תושבים, משמשת כמרכז פוליטי, כלכלי, טכנולוגי וחינוכי של המחוז במרכז סין, כמו כן משמשת כמרכז תחבורה עיקרי במדינה הסינית. במהלך השנתיים האחרונות חל  גידול משמעותי בתיירות הנכנסת מסין, קבוצות רבות של נציגי  ערים, תעשיינים, חקלאים וסוכני תיירות פוקדות את ישראל ואת העיר טבריה.  כזכור מקיימת כבר העיר טבריה ברית ערים תאומות עם וושי כבר משנת 2007, וגם שגריר סין בישראל ז'אן יוקסין ערך בעיר טבריה ביקור ארוך וממצה, כולל סיור מקיף בעיר טבריה לפני כשנתיים. האורחים העלנו על נס את פועלה של  להקת המחול הייצוגית של העיר טבריה סינופסיס סיימה רק לפני ימים אחדים מסע הופעות בעיר וושי עצמה ואף הזכירו את מפעל גלטקוניקס שנוסד במקור בטבריה והעתיק את פעילותו לעיר וושי לפני מספר שנים. במסגרת ביקור רם הדרג הגיעה המשלחת בהרכב מורחב ובראשה מר לי שיאומין, נציג ההנהלה המחוזית של מפלגת השלטון במחוז ג׳יאנגסו ולצידו שני סגני ראש עיריית וושי, וואנג ג׳ינג׳יאן הממונה על פיתוח שיתופי פעולה בתחום ההייטק בוושי, ולו ז׳ינג׳יאן.  במהלך קבלת הפנים המכובדת, הצהיר ראש העיר רון קובי על מחוייבותו לפתח ולחזק את הקשרים התיירותיים והכלכליים בין הערים ואף הציע את הסיוע של טבריה ואנשיה לפיתוח קשרים עם העולם בתחומי הייטק ותעשייה. מר לי הודה מקרב לב לראש העיר על הכנסת האורחים הלבבית וחיזק את דעתו לקידום שותפות ופיתוח בתחומי העניין שציין ראש העיר. הוא ציין שהקשר רק ילך ויתחזק ושהוא מחוייב לדחוף קדימה את השותפות למען תושבי שתי הערים. לאחר נאומים ודברי ברכה הדדיים והחלפת תשורות חתמו ראש העיר ומר לי שאוומין על אישרור הסכם ברית הערים התאומות לתקופה של חמש שנים נוספות. כמו כן, ליווה ראש העיר את חברי המשלחת לסיור קצר בעיר שהסתיים בחוף הכחולים שעבר שינוי ניכר בעבודות חישוף, ופיתוח, שם גם סעדו את ליבם האורחים הנכבדים בארוחה קלה שנפרשה בשטח.

העיר וושי נמצאת בקשר ערים תאומות עם טבריה משנת 2007, אז חתם ראש העיר דאז זוהר עובד, הסכם ברית ערים תאומות. העיר וושי נחשבת מהמובילות בסין בתחומי פיתוח כלכלי, פיננסים והייטק.

ראש העיר רון קובי  סקר בפני חברי המשלחת  את ההיסטוריה של העיר טבריה ואת היעדים והאתגרים השונים הניצבים בפניה. אנשי המשלחת הביעו את רצונם להדק את הקשרים בין שתי הערים ובסיום הפגישה אף חתמו כאמור ראש המשלחת הסינית וראש העיר רון קובי, על אשרור ברית הערים התאומות ומזכר כוונות, מתוך מטרה לקדם את הקשרים בין שתי הערים לרבות, שיתוף פעולה במספר נושאים מוניציפליים, חילופי משלחות רשמיות, בנושא תעשייה מתקדמת, תחבורה, תיירות, תרבות, חינוך וספורט.

בתמונה לעיל:  ראש המשלחת הסינית וראש העיר חותמים על מסמך הכוונות.

_______

בתמונה: ראש העיר וחברי המשלחת בכניסה לבניין העירייה.

mishlachat2

בתמונה: ראש העיר מעניק סקירה בשטח בחוף התכולים