"כנשר יעיר קינו ועל גוזליו ירחף" – המחזור הרביעי של תוכנית "נשרים צעירים" יוצא לדרך PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

nesharim_tzeairim1

14 חניכים נבחרים, אשר נוטלים חלק במחזור השלישי של התוכנית היוקרתית "נשרים צעירים", הגיעו השבוע למפגש פתיחת המחזור שנערך באולם הישיבות של העירייה. החניכים הנרגשים אשר נבחרו לאחר תהליך מיון מדוקדק הגיעו מלווים בבני משפחותיהם למפגש. עוד נטלו חלק במפגש: סגן ראש העיר והממונה על החינוך דרור ללוש, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, אילנה נחום מנהלת הרווחה החינוכית , אלון קורב יו"ר ומייסד עמותת "נשרים צעירים",  ישראל צופים הטייס והמדריך המקצועי בתוכנית, ומנהלי בתי ספר בעיר מהם מגיעים החניכים. התכנית אשר מופעלת וממומנת ע"י עיריית טבריה והעמותה, מתחילה למעשה השבוע את המחזור הרביעי ברציפות. עמותת נשרים צעירים קמה כפרויקט הנצחה חינוכי הקשור לתעופה, לזכרו של מיקי קורב ז"ל שנהרג בתאונת טיס לפני כעשר שנים. מדובר בתכנית בת 14 מפגשים מרתקים אשר במהלכם יעברו החניכים השתלמויות בנושא אווירונאוטיקה, תורת התעופה והדובדבן שבקצפת – טיסה מעשית במטוס חד מנועי בן 4 מקומות. הן השלב התיאורטי והן השלב המעשי יתבצעו בבית הספר לתעופה במגידו. בסיומה של התוכנית, יתקיים טקס במגידו וחלוקת תעודות למסיימים. סגן ראש העיר דרור ללוש, אמר במהלך המפגש כי: "מדובר למעשה בהגשמת חזונו של ראש העיר לפיו כל ילד יוכל להגיע לפסגת שאיפותיו וזאת ע"י הצבת החניכים בתמונת העתיד והקידמה. מדובר בתלמידים הטובים ביותר הקיימים כיום במערכת החינוך ואין לי שום צל ספק שמכאן, מהנבחרת הזו יצאו אנשים מובילים ומנהיגים בעתיד". ראש העיר יוסי בן דוד, העביר את ברכתו לחניכים ואמר להם: " גם אני בעברי ניהלתי חברה עסקית שחלק עיקרי ממצבת העובדים שלה הם טייסים. ההורים שלכם השקיעו בכם רבות ולא חסכו מאמצים ע"מ להביא אתכם עד הלום ואני בהחלט מזהה על פניהם חיוך רחב של סיפוק וגאווה. אתם החלוצים של התוכנית הייחודית הזו בטבריה והצלחתה של התוכנית בהחלט תשפיע ותקבע את המשך ההשקעה שלנו בפרויקטים חינוכיים. כל נער יקבל את המעטפת הראויה ביותר ע"מ להצליח ברמת ההישגים בתוכנית, השאיפה למצוינות מייצרת את השינוי המיוחל, אני מודה לסגני דרור ללוש וליו"ר העמותה אלון קורב על המאמץ בלהוציא את התכנית הנפלאה הזו אל הפועל. תודה גם למנהלי בתי הספר על שיתוף פעולה מבורך בכל הקשור לתמיכה בתכנית. אני מאחל לכולכם שתהיו נשרים צעירים, תעופו גבוה ותגשימו את היעדים שהצבתם לעצמכם עד תומם. ניפגש ב"ה עם כולכם בטקס הסיום".

בתמונה לעיל: משתתפי המפגש עם סגן ראש העיר, מנהלת אגף החינוך, מנהלי העמותה, הטייס המדריך, ומנהלת הרווחה החינוכית.

nesharim_tzeairim2

בתמונה: החניכים במהלך הקורס המעשי הקודם.