עיריית טבריה ערכה טקס הנצחה לזכרו של פאיק גבאי ז"ל במגרש העירוני לזהירות בדרכים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

gabai1

פאיק ז"ל מהדמויות הבולטות בעיר טבריה שימש במשך 35 שנה חבר מועצת עיר, ומתוכם 20 שנה כסגן ראש העיר  * עסק בפעילות התנדבותית ענפה למען הקהילה, ושימש גם כיו"ר המטה לבטיחות בדרכים ויו"ר הועדה המארגנת של הילולת רבי מאיר במשך שנים רבות* במהלך חייו קיבל אותות ותעודות הוקרה רבות: אות נשיא המדינה למתנדב ואות יקיר העיר טבריה

עיריית טבריה ערכה בשבוע החולף טקס הנצחה לזכרו של פאיק גבאי ז"ל, כאשר מעתה ואילך ייקרא מגרש הזהירות בדרכים העירוני על שמו של פאיק גבאי ז"ל. בטקס נטלו חלק בני משפחתו של גבאי: האשה והרעייה מרים, הבנות רחל קוגמן וסיגי ציפורי, הבנים יגאל ובועז, נכדים ובני משפחה נוספים. עוד נטלו חלק בטקס: ראש העיר טבריה יוסי בן דוד, סגן ראש העיר דודיק אזולאי, דרור בן חור מנהל אזור הצפון ברשות לבטיחות בדרכים, אהרון אביטן מנהל המטה העירוני לזהירות ובטיחות בדרכים, מנכ"ל החברה הכלכלית ישראל ענתבי, אישי ציבור, עובדי עירייה ומוזמנים נוספים. בין הדוברים בטקס שאותו הנחה דובר העירייה אילן אוחנה, היו בנותיו של פאיק ז"ל, רחל וסיגי שנשאו דברים מרגשים לזכרו. ראש העיר יוסי בן דוד העלה על נס את תרומתו של פאיק גבאי לקהילה בטבריה. "פאיק היה שייך לדור הנפילים, דמות מופת ומהדמויות הבולטות בתולדותיה של העיר טבריה. זכיתי לשתף עמו פעולה בתחום הזהירות בדרכים ובוועדה המארגנת של הילולת רבי מאיר. בעיניי המודל של עולה חדש שהגיע לפה, ובנה חיים והקים משפחה לתפארת ועמד בראש קהילה והנהיג אותה להישגים ופתח דלתות ואופקים עבור כל כך הרבה משפחות וילדים, הוא מודל שראוי לחיקוי ולהערכה רבה. הנצחתו של פאיק ז"ל במקום הזה שהוא כל כך אהב, מקום שהיה כל כך חשוב בעיניו, זה המעט שאנו יכולים לעשות למען האיש שנתן את מיטב שנותיו למען העיר וילדיה. נפרדנו מאדם יקר, הראשון במתנדבים בעשייה הציבורית, שתרומתו לחיי הקהילה בטבריה ולעיר טבריה לא תסולא בפז. אנו מצדיעים לפועלו ומרכינים את ראשנו לזכרו של פאיק ז"ל, יהי זכרו ברוך לעד!".

פאיק גבאי ז"ל, דמות מיתולוגית ציבורית בנוף העירוני של טבריה, לפני כשנה לבית עולמו בשיבה טובה. פאיק זכרונו לברכה, נולד בשנת 1928 בעקרא שבעיראק, אב ל – 4 ילדים, סבא ל  16 נכדים ו 5 נינים מרעייתו הראשונה שושנה ז"ל, ומרעייתו השניה מרים שתיבדל לחיים ארוכים, נולדו: 3 ילדים, 8 נכדים ונין אחד. בתחנות חייו השונות עבר פאיק במשטרת ישראל, מזכיר ויו"ר ועד עובדים אזורי בחברת עמידר, מזכיר איגוד מקצועי במועצת הפועלים, חבר מועצת העיר טבריה במשך 35 שנה, מתוכן כ 20 שנה כסגן ראש העיר, יו"ר מועצת המנהלים של מתנ"ס פירסט והמתנ"ס הקהילתי בשיכון ג', ועוד.

לאחר פרישתו מהחיים הציבוריים, שימש פאיק ז"ל במשך שנים רבות כיו"ר המטה לבטיחות בדרכים בטבריה ויו"ר הועדה המארגנת של הילולת רבי מאיר בעל הנס. פאיק ז"ל אף נמנה בין מייסדי הארגון הארצי של יצואי כורדיסטאן וארגון יהודי מוסול בישראל, במסגרת פעילותו הציבורית וחברותו במפלגת מפא"י ובשלב מאוחר יותר במפלגת העבודה אף נפגש רבות עם מנהיגי המדינה כגון: דוד בן גוריון, מנחם בגין, שמעון פרס ואחרים. כל חייו עסק פאיק ז"ל בהתנדבות ותרומה לקהילה בטבריה, ואף זכה להכרה בפעילותו עת קיבל אותות הערכה רבים, כגון:  אות נשיא המדינה למתנדב, אות יקיר העיר טבריה ועוד.

אלפים מתושבי העיר הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון במהלך הלוויה ועיריית טבריה הוציאה הודעת אבל רשמית עם מותו של פאיק גבאי ז"ל. בסיום הוסר הלוט מעל השלט בכניסה למגרש הבטיחות בדרכים העירוני המנציח את זכרו של פאיק".

בתמונה לעיל: בני משפחת גבאי בצילום משותף במהלך הטקס.

gabai2

בתמונה: צילום משותף על רקע שלט ההנצחה במגרש העירוני לבטיחות בדרכים.

gabai3

בתמונה: צילום משותף של משתתפי הכנס במגרש העירוני לבטיחות בדרכים.