מכללת הגימלאים שהקימה עיריית טבריה יצאה לדרכה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

gimlaim1

המכללה החדשה שתפעל ממתחם יד לבנים והסינמטק,  תכיל כיתות גמלאים שהוקמו ביוזמת המשרד לאזרחים וותיקים ועיריית טבריה הפועלות זו כבר השנה הרביעית  * המיזם זוכה להיענות והצלחה מרשימה ובשנה הבאה ילמדו כ 200 אזרחים וותיקים בחמש כיתות * הגימלאים למדו עד כה במספר בתי ספר, ומעתה ילמדו  באופן מרוכז במקום אחד

כ 160 תלמידים ותלמידות אזרחים ואזרחיות וותיקים ציינו השבוע בסינמטק טבריה את פתיחת המכללה לאזרחים וותיקים בטקס הרמת כוסית לקראת השנה החדשה. בטקס המרגש נטלו חלק: ראש העיר יוסי בן דוד, סגן ראש העיר והממונה על החינוך דרור ללוש, שלומי זר מרכז ומנחה כיתת הגמלאים ויועץ רה"ע לאזרחים וותיקים בהתנדבות, רפי חלפון מרשות העתיקות, מורים מתנדבים, ומנהלי בתי הספר. עד כה היו פעילות בטבריה 3 כיתות גימלאים במספר בתי ספר כגון: האולפנית, אורט במעלה, והמח"ט ולאור ההיענות הרחבה של ציבור הגימלאים ייפתחו במהלך השנה הקרובה עוד שתי כיתות ובסה"כ יפעלו חמש כיתות עם 200 גימלאים תלמידים ותלמידות. בעיריית טבריה היו גאים השבוע לציין את הקמתה של מכללת הגימלאים, מכללה חדשה שתיתן מענה לצורך ההולך וגובר של גימלאים וגימלאיות המעוניינים להשתלב במעגל הלימודים. כיתות הגמלאים הוקמו ביוזמה משותפת של עיריית טבריה והמשרד לאזרחים וותיקים, כאשר עוד עמד בראשו השר אורי אורבך ז"ל. המטרה לאפשר לאזרחים וותיקים נשים מגיל 62 וגברים מגיל 67, לחדש את ימי נעוריהם ולחזור ללימודים בבית הספר התיכון ולהעשיר עוד קצת את הידע האישי. במהלך שנת הלימודים לומדים הגמלאים את המקצועות שמעניינים אותם: אנגלית, מתמטיקה, תנ"ך, היסטוריה, מחשבים, אזרחות, ספרות, חינוך גופני, של"ח, אומנות, או כל מקצוע אחר שבו יבחרו. בנוסף ישתתפו הגימלאים בחוגים שונים כגון ציור, פיסול, מוסיקה ומקרמה, יאזנו להרצאות מקצועיות בשלל תחומים וישתתפו בסיורים ובטיולים.  שלומי זר גמלאי של עיריית טבריה בעצמו המרכז ומנחה את כיתות הגמלאים אומר כי הגמלאים לומדים במסלול של שלושה ימים בשבוע, וכי יחד עם הנהלת המכללה מתבצע סינון וחלוקה למסלולי הלימוד השונים. שלומי זר מוסיף כי המיזם נוחל הצלחה רבה וזוכה לביקוש חסר תקדים כאשר לקראת שנת הלימודים הקרובה ישנם לא פחות מ 100 גמלאים אשר נמצאים ברשימת המתנה. בימים אלה פועלות 3 כיתות גימלאים עם 118 תלמידים וותיקים, ובמהלך השנה הבאה יפעלו חמש כיתות עם לא פחות מ 200 גימלאים וותיקים. ראש העיר יוסי בן דוד הודה בדברי ברכתו לגימלאים על תרומתם הרבה לחיי הקהילה בעיר טבריה. "אני זוכר איך הפרויקט המדהים הזה החל רק עם כיתה אחת בודדת בלבד בבית הספר אורט, ואנו פשוט נפעמים מההיענות ההולכת וגוברת ומהעובדה שהגענו למצב של הצורך החיוני לפתיחת מכללה לאזרחים וותיקים שתכיל כמעט 200 תלמידים ותלמידות!. אתם שייכים לדור מיוחד שראוי לכל ההערכה על פועלכם רב השנים, אני מאחל לכם שנה טובה ומוצלחת בלימודים, בריאות ואריכות ימים".

בתמונה: הגימלאים יחד עם ראש העיר והשרה לשיוויון חברתי גילה גמליאל.

gimlaim2

בתמונה לעיל: שלומי זר מרכז נושא כיתות הוותיקים נושא דברי ברכה בכנס