טקס סיום בפרויקט "מחשב לכל ילד", נערך במרכז הצעירים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

machshev_lecol_yeled

זו כבר השנה החמישית  והפעם השישית ברציפות בה נערך הפרויקט* מאז שנת 2014 חולקו כ 600 מחשבים לילדי טבריה * ראש העיר יוסי בן דוד: "אנו עושים מעשה מובהק של צדק חברתי ומצמצמים פערים טכנולוגיים בחברה שלנו"

השבוע במרכז הצעירים  נערך זו השנה החמישית והפעם השישית ברציפות, טקס הסיום של פרויקט "מחשב לכל ילד" שבמהלכו קיבלו כ 120 ילדים מאושרים מלווים בבני משפחותיהם, תעודות הוקרה על סיום ההכשרה בשימושי מחשב במרכז להב״ה. התעודות הוענקו ע"י ראש העיר יוסי בן דוד, סגן השר להגנת הסביבה ויו"ר המועצה הציבורית של מחשב לכל ילד ח"כ ירון מזוז, מנהלת הפרויקט אורלי תמיר, חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, מנכ"ל העירייה עופר אזרד ומנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער איציק פורטל. עוד נכחו בטקס: מנשה כהן מנהל אגף הרווחה בעירייה, סגניתו אתי חיים, גל בן משה מנהל מרחב צפון בפרויקט, אייל אייזנקוט מנהל מרכז להב"ה, מנהלי בתי ספר, עו"סיות, בני משפחות הילדים ורויטל פז אשר היתה מופקדת על מלאכת ההנחיה ואשר מרכזת את הפרויקט בטבריה ביד רמה, באחריות ומסירות תוך דאגה אמיתית לכל ילד וילד.

מאז החל ראש העיר את כהונתו חולקו כ 600 מחשבים לילדי טבריה. כבר בזמן הקרוב, יחלו צוותי התקנה של התוכנית להתפרס בבתי הילדים ולהתקין את המחשבים.

סגן השר ח"כ ירון מזוז אמר במהלך הערב: " אני שמח ונרגש להיות כאן", בכל אחד ואחת מהילדים שלנו טמון פוטנציאל אדיר שאני תקווה שבזכות הפרויקט יגיע לידי מימוש. אני גאה להוציא לפועל את החזון שלנו לעתיד טוב יותר לילדינו. כילד, גם אני חוויתי קשיים לא פשוטים ואני מודע לאתגרים שאתם מתמודדים איתם. עם המוטיבציה שלכם והרוח הגבית, אתם צועדים אל עתיד מבטיח"

ראש העיר יוסי בן דוד, אמר בדברי ברכתו: "הילדים והילדות שסיימו היום את ההכשרה ומקבלים מחשבים, הם הכוכבים הגדולים של המופע הזה. כיום, בלתי אפשרי לקיים חיים מתקדמים בלא שימוש תדיר במחשב. אני ממליץ לכלל הילדים לנצל את השימוש במחשב, בעיקר בכדי לרכוש ידע והשכלה. מקרב הילדים שקיבלו מחשב בעבר, נמצאים גם ילדים עם צרכים מיוחדים, אשר קיבלו מחשבים ייחודיים וייעודיים, בהתאם לצורכיהם, ילדים אלה הם חלק בלתי נפרד מאוכלוסיית התלמידים שלנו. כאשר אני הייתי ילד, לא היה לנו פרויקט מבורך שכזה, יתכן וגם אני הייתי עומד בקריטריונים, עבורכם ועבורנו זה סוג של סגירת מעגל. כאן בעצם אנו עושים מעשה מובהק של צדק חברתי ומצמצמים פערים טכנולוגיים בחברה שלנו, המטרה לתת לכולם הזדמנות שווה. ניהלנו מו"מ מתמשך, אל מול העמותה ומשרד רוה"מ, ולמרות מצבה התקציבי של העירייה, לא היססנו לרגע וניתנה הנחייה על ידי להמשיך ולממן את חלקנו בפרויקט. התהליך שבו נקבעו הילדים היה מורכב וארוך, והתקיים בעצה אחת יחד עם גורמים באגף הרווחה. בכוונתנו להמשיך עם הפרויקט ולהגדיל משמעותית את מספר המשתתפים בפעם הבאה. אין לי ספק שחלק מכם ילדים יקרים ישכילו בעתיד, לנצל את הידע וההשכלה שרכשו, ע"מ לפרוץ קדימה, לקצור הישגים

בלימודים ולהוות מקור גאווה למשפחותיכם. ברצוני להודות לסגן השר ירון מזוז, למנכ"לית הפרויקט אורלי תמיר, להנהלת העמותה, למנהל מרכז הצעירים ולצוות הרכזות והמלגאיות, למכללת כנרת על השת"פ המבורך, עובדי אגף הרווחה, מרכז להב"ה בהנהלתו של אייל אייזנקוט, ולמרכזת הפרויקט בטבריה רויטל פז על העבודה הטובה והמאומצת בריכוז הפרויקט".

מנהלת הפרויקט אורלי תמיר אמרה בדברי ברכתה: "מחשב לכל ילד הוא מיזם שיש בו ארבעה שותפים: עמותת מחשב לכל ילד,  משרד רוה"מ, עיריית טבריה, והמשפחות והילדים. בלי תמיכת העירייה וראש העיר, לא היינו במקום הזה היום. על כל שקל שהעמותה מגייסת המדינה מוסיפה שקל נוסף. חשוב להיות שותפים בעשיה, מתוך ידיעה שערבות הדדית וסולידריות זו זכות גדולה לחיות בחברה טובה יותר. תודה לכולכם שהשתתפתם בפרויקט, שתמכתם, ושפתחתם לנו את הדלת הביתה. תחלמו הכי רחוק והכי גבוה, אחר כך כולנו נשוויץ בכם".

בתמונה לעיל: תמונה קבוצתית יחד עם  המלגאיות והמדריכים מקבלי התעודות בפרויקט.