לקראת ראש השנה הקרן לידידות תחלק כרטיסי מזון וביגוד ל-65 משפחות חד הוריות וילדים בדיור הציבורי בטבריה בתקציב של 19,500 שקלים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

_

הסיוע ניתן במסגרת מבצע ארצי שמקיימת הקרן לידידות ברחבי הארץ * הקרן לידידות פועלת בטבריה בנוסף במספר פרויקטים בתחום הרווחה ובקרב ציבור ניצולי השואה  * ראש העיר יוסי בן דוד: "שיתוף הפעולה ושילוב הכוחות עם הקרן לידידות הוא מבורך".

הקרן לידידות, בראשות הרב יחיאל אקשטיין תעניק לקראת ראש השנה סיוע במזון וביגוד ל-65 משפחת וילדים בטבריה, בעלות כוללת של 19.500 אלף שקלים. הסיוע ניתן במסגרת מבצע ארצי בו תעניק הקרן סיוע  לכ-27 אלף משפחות, קשישים וילדים החיים בעוני ברחבי הארץ. כבכל שנה עיקר הסיוע יינתן באמצעות כרטיסי קנייה  איתם ירכשו המוטבים ביגוד ומזון ברשתות "שופרסל" ו"פוקס" על פי צרכיהם ורצונם ובצורה מכבדת ודיסקרטית. סך התרומה הכולל יעמוד השנה על  8 מיליון שקלים. בנוסף לסיוע שנותנת הקרן כמדי שנה, לאוכלוסיות הרגישות ביותר בחברה, היא מפעילה לטובת הציבור את "מוקד הידידות", במספר 9779* אשר מקבל פניות של כל אדם בישראל השרוי במצוקה כלכלית או חברתית ופועל בשיתוף עם מאות עמותות למציאת מענים ופתרונות בעבור הפונים לקראת החגים ובכלל.

לדברי נשיא ומייסד הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין : "ישראל שרויה במשבר חברתי עמוק עם היקפי עוני ופערים חברתיים בלתי נסבלים. בתקופת החגים מצוקתם של החיים בעוני רק מתחדדת כאשר עשרות אלפי משפחות אינן יודעות כיצד יזכו לשבת לשולחן החג בכבוד". ראש העיר טבריה יוסי בן דוד: "שיתוף הפעולה ושילוב הכוחות בין העירייה לבין הקרן לידידות אשר תורמת בנדיבות לרשויות רבות ברחבי הארץ הוא מבורך. הקשר שלנו עם נשיא הקרן הרב אקשטיין נסוב על דרכים אפשריות לקידומה של העיר וסיוע פרטני לתושבים נזקקים, בנוסף על המאמצים לפיתוח העיר וקידום הכלכלה. ברצוני להודות לקרן לידידות על הסיוע הצפוי לאותן המשפחות לקראת החג, אנו פועלים יחד עם אגף הרווחה בעירייה ועמותות נוספות במתן סיוע למשפחות לקראת החג, כפי שנהגנו עד כה"

עדנה שרר, רכזת הקרן לידידות בטבריה:" הקרן פועלת לאורך כל השנה וגם בחגים לסייע לתושבי טבריה הזקוקים לעזרה. אני שמחה על הזכות שניתנה לנו להעניק אפשרות למשפחות בעיר לחגוג את ראש השנה בכבוד ובשמחה, ומודה לראש העיר טבריה יוסי בן דוד ולצוות המחלקה לשירותים חברתיים על שיתוף הפעולה למען הציבור בטבריה לאורך השנה".

הקרן לידידות, מייסודו של הרב יחיאל אקשטיין, היא הארגון החברתי הגדול במדינה הפועל לחיזוק חוסנה החברתי של ישראל. הקרן פועלת באמצעות תרומתם הנדיבה של מעל ל-1.4 מיליון תורמים אוהבי ישראל שאינם יהודים ברחבי העולם, חרטה על דגלה סיוע לאוכלוסיות במצוקה וגייסה עד כה מעל לארבעה מיליארד שקלים לביצוע פרויקטים מגוונים, בתחום עוני ורווחה, עלייה וקליטה חירום ובטחון בישראל.

בתמונה לעיל:  נשיא הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין, יחד עם בן דוד ומוטי דותן.