פרויקט "מתחברים לנוער בחופים" קיץ 2018 יצא לדרך בפעם החמישית. PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

mitchbrim_lanoar

הפרויקט מתקיים זו השנה החמישית ברציפות הודות לשת"פ בין עיריית טבריה, התוכנית הלאומית לנוער בסיכון 360 ועיר ללא אלימות *  השנה הוסב שמו של המתחם ל "פנינה טובה בחוף" לזכרה של פנינה אזוואלוס ז"ל, שעסקה בהתנדבות לקהילה ותרומה לבני הנוער בטבריה * הפרויקט בטבריה זוכה לשבחים מקיר לקיר מהמטה הארצי*

פרויקט  מתחברים לנוער בחופים המתקיים זו כבר השנה החמישית, יצא לדרך השבוע הודות לשיתוף פעולה בין התוכנית הלאומית 360, התוכנית לילדים לנוער בסיכון, פרויקט עיר ללא אלימות ועיריית טבריה. הרעיון העומד אחרי הפרויקט הוא איתור מוקדים שבהם צפויים להימצא ריכוזים של בני נוער, והקמת מאהל/מתחם מרכזי בעבורם שמוקם שוב במתחם חוף השקמים. גם השנה הוסב שמו של המתחם ל "פנינה טובה בחוף", ע"מ להנציח את זכרה של פנינה אזוואלוס ז"ל שהיתה פעילה חברתית בולטת ועסקה רבות בתרומה לקהילה בטבריה ובדגש על בני הנוער. בערב הפתיחה נטלו חלק: ראש העיר טבריה יוסי בן דוד, חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, בני משפחת אזוואלוס, איציק פורטל מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער, המרכז את הפרויקט מטעם העירייה, שונית עבאדי מנהלת תוכנית 360 בטבריה, נאור ציון מנהל המתחם, חן אופיר מנהלת יחידת הנוער, עו״סים, ומתנדבים. בתוך המתחם קיימות פינות ישיבה על שטיחים ומחצלות, כיבוד קל, שתיה חמה וקרה, משחקי פנאי ועמדה להטענת טלפונים ניידים, המושכת צעירים רבים למתחם. בפרויקט מועסקים מדריכים ומדריכות ומתנדבים ומתנדבות וביניהם  עו"סים, מורים ובעלי מקצועות חופשיים שונים. הרעיון המרכזי של ריכוז בני הנוער במתחם, מתבצע מתוך הבנה שבלי נוכחות של מבוגרים, התנהגויות סיכוניות עלולות להיות מוגברות. פרויקט החופים מתקיים לאורך כל חודש אוגוסט במהלך ימים ראשון עד חמישי מהשעה 21:00 עד השעה 03:00 לפנות בוקר.

ערב סטנדרטי בחוף מתחיל עם הגעת צוות המתנדבים והמדריכים למתחם, לאחר ארוחת ערב קלה, מתבצעת שיחת פתיחה ע"י מנהל המתחם ושליחת צוותים ראשוניים לאיתור ולאיסוף בני הנוער תוך כדי ניסיון לחשוף אותם למהות הפרויקט. הצוותים מבררים סוגיות שונות אישיות בחלקן ע"י ביצוע שיחות עומק אל מול בני הנוער, ע"מ לברר האם ישנן בעיות מורכבות כגון: שימוש בחומרים ממכרים, מיניות בגיל מוקדם, קשר לקוי ומתמשך עם ההורים, נשירה מוקדמת מבית הספר ועוד. במידה ואכן קיימות בעיות כאלה, בהסכמה משותפת עם אותו נער/ה מפנים אותו לעו"ס הממוקם במאהל. העו"ס מתעמק יותר עם הנער/ה בסוגיה ומנסה לברר האם ניתן לסייע. במידה וכן יוצר העו"ס קשר עם הרשות המקומית להמשך טיפול בהתאם למקרה. כל מקרה שכזה מתועד בתוך מערכת ממוחשבת וחסויה ומבחינת הנתונים ניתן לצפות לבסוף בפילוח בני הנוער בחוף. בני נוער שכבר פעילים  בתוכניות אחרות כגון: המגדלור, הרשת החברתית, המרכז לגיל הרך, מועדוניות וכולי', יורדים באופן יזום למתחם החוף בליווי המדריכים שלהם. מידי ערב יוצא צוות רכוב לביצוע הפעילות ולאתר בני נוער נוספים  גם בחופים נוספים באזור טבריה. את הפרויקט שזכה בשנה שעברה למחמאות אדירות ואיתור גבוה של בני נוער ופרגון מהמטה הארצי, מובילה מטעם התוכנית הארצית לילדים בסיכון שונית עבאדי ומנהל המתחם בחוף השקמים הינו נאור ציון שמבצע את התפקיד זו כבר השנה החמישית ברציפות . על ניהול תוכנית החופים מטעם עיריית טבריה מופקד מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער איציק פורטל.  שונית עבאדי הודתה לבני משפחת אזוואלוס והעניקה להם בשם העירייה תשורה צנועה לזכרה של פנינה ז"ל. איציק פורטל מנהל מרכז הצעירים הודה לכל הצוות על העשייה ברוכה ואמר כי פרויקט  זה חשוב ביותר, שכן הוא נותן מענה ראשוני מקצועי לנוער הנמצא בסיכון וכי עצם קיומו זו כבר השנה החמישית ברציפות, מעידה יותר מכל על הצלחתו של הפרויקט.

בתמונה לעיל: מתחם פרויקט החופים בחוף השקמים.

mitchbrim_lanoar1

בתמונה: תמונה קבוצתית של כל צוות המדריכים והמתנדבים בפרויקט במתחם חוף השקמים