מאות עולים חדשים ישתלבו בענף התיירות והמלונאות בעיר בעקבות יריד תעסוקה מיוחד שנערך השבוע בקייב אוקראינה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

yrid_olim1

* היריד נערך ע"י משרד הקליטה, בשיתוף מחלקת הקליטה של עיריית טבריה, התאחדות המלונות בעיר, מכללת כנרת והקרן לידידות * לראשונה נוטלים חלק ביריד גם 11 מעסיקים מתחום המלונאות בענף התיירות * מסתמן כי עולים רבים חפצים להגיע לטבריה ולהשתלב בענף המלונאות בעיר הסובל בימים אלה ממחסור בכוח אדם * יו"ר התאחדות בתי המלון בעיר אבי זנדברג מברך על היוזמה: "לנו המלונאים זה ייתן מענה למחסור בכוח האדם והאורחים שלנו ייהנו מעובדים חדשים ומלאי מוטיבציה".

השבוע התקיים באחד המלונות בבירה קייב שבאוקראינה יריד תעסוקה ייחודי מישראל, אליו נרשמו מראש מאות מתעניינים שביקשו להשתלב בענף האירוח והמלונאות.  במלונות טבריה חסרים כיום מעל 300 עובדים, וכפי שקורה גם במרכז ובדרום הארץ, בבתי המלון "גונבים" עובדים אלה מאלה, כדי למלא את מצבת כוח האדם. מלונות טבריה נאנקים תחת מצוקת כוח אדם, ולא פחות מ - 11 מלונאים מהעיר טבריה יצאו להשתתף ביריד ולנסות למשוך את העולים החדשים להגיע להתיישב בעיר ולעבוד בה. בשבועות הקרובים אמורים להגיע מאוקראינה לישראל כ־900 עולים חדשים. לפי ההערכה, מאות עולים יגיעו לטבריה, שהכינה עבורם סל קליטה נדיב ומעטפת קליטה משכנעת בהחלט. עם הגעתם לישראל, הם ישובצו במקצועות שונים בבתי המלון, וגם ילמדו עברית באולפן ערב בקורס מזורז. את עיריית טבריה מייצגים ביריד: יואל חדד מנהל מחלקת הקליטה, סוניה חוסידמן רכזת העולים בבית העולה, ואדים ספקטור פרוייקטור עליה ואנדריי  ליאשנקו רכז עולים צעירים. למשלחת התלוו גם מנהל המחלקה לתיירות במכללת כנרת ד"ר אלון גלבמן, ונציגים  ממשרד הקליטה ומהקרן לידידות. יואל חדד מנהל מחלקת הקליטה עידכן כי: "ההיענות וההתעניינות בעיר טבריה היא גדולה בהחלט, הגענו לכאן בצוות מתוגבר והסברנו לכלל העולים ביריד אודות מעטפת הקליטה המצויינת שקיימת כיום בעיר טבריה. שיתוף הפעולה עם המעסיקים מהעיר שהגיעו לכאן במיוחד בהחלט מוכיח את עצמו, יותר קל לעולה לקבל החלטות כאשר מדובר גם בהצעת עבודה מיידית בעיר בנוסף למעטפת הקליטה הרגילה".  יו"ר התאחדות המלונות בטבריה, אבי זנדברג, אמר בסוף השבוע, כי מדובר במבצע גיוס לא שגרתי, שנולד כיוזמה של משרד הקליטה, מחלקת הקליטה בעיריית טבריה, והקרן לידידות, אשר מממנת את רוב התהליך. "בתחילת הדרך זה נראה לנו כמו מבצע דמיוני, אך בהמשך התברר שזו יוזמה ברוכה עבור כולם, ישראל תרוויח עולים חדשים שנקלטים ישר בעבודה, לנו המלונאים זה ייתן מענה למחסור בכוח האדם והאורחים שלנו ייהנו מעובדים חדשים ומלאי מוטיבציה". זנדברג הוסיף כי טבריה ארגנה לעולים סל קליטה מכובד, הכולל דירות קליטה ואולפן ערב, כדי שהם יוכלו להשתלב בעבודה ובמקביל ללמוד עברית. ביום שלישי השבוע יגיעו מקייב שני המטוסים הראשונים עם עולים חדשים, שרובם, כך מקווים, יגיעו לטבריה וייקלטו במלונות בעיר.

בתמונה לעיל: העולים החדשים, נציגי המעסיקים והמשתתפים ביריד העליה בעיר קייב.

yrid_olim2

בתמונה: עולים מבקרים המתחם ההסברה של עיריית טבריה.