מופע סיום שנת הפעילות של המחלקה לעליה וקליטה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

klita1

השבוע התקיים בהיכל התרבות ביד שטרית, מופע סיום מרתק של שנת הפעילות של המחלקה לקליטה ועליה בעיריית טבריה. הערב המרגש התקיים במעמד ראש העיר יוסי בן דוד, מרינה וולבוסקי נציגת משרד הקליטה והעליה,  חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, עופר אזרד מנכ"ל העירייה,  ויואל חדד מנהל מחלקת הקליטה בעירייה. במבואת האולם, הוצגה תערוכת אמנים עולים עם מדריך החוג לציור ופיסול בקרמיקה בוריס צלקוביץ. בתוכנית האומנותית  שהוצגה לפני קהל רב שגדש את האולם, הופיעו המנחה המצויין בוגר התוכנית דה וויס: נתי גייל, מקהלת המבוגרים "טיבריוס", להקות הבלט ותיאטרון, להקת מלודי,  עם המנצחת והמדריכה ילנה סוחנקי והמדריכה לחוג בלט והתעמלות ילנה עב. על הכנת הערב הססגוני עמלו בעמל רב יואל חדד וסוניה חוסידמן  רכזת הקליטה והפעילות בבית העולה והרוח החיה אחרי כלל התוכנית האומנותית בערב. יואל חדד בירך את המשתתפים ואמר כי: " הפעילות השוטפת  בכל הקשור לתחום הקליטה הופכת להיות אינטנסיבית וצוברת נפח משמעותי , טבריה תמשיך להתמקד בנושא קליטת העולים ולהעניק לציבור העולים את מעטפת הקליטה הטובה ביותר בעבורם. נמשיך במאמצנו לקלוט עולים מרחבי העולם שיגיעו לטבריה, אנו משתתפים בירידי קליטה ועליה באופן קבוע ובקרוב ניטול חלק ביריד עליה ייחודי באוקראינה שבו יטלו חלק מעסיקים טבריינים בתחום התיירות שיציעו למעלה ממאה משרות לעולים בעיר. בטבריה קיימים כיום כ 7000 עולים והיא מדורגת במקום השמיני במדד העליה ברבעון הראשון של 2018. רק במהלך השנתיים האחרונות קלטנו כ 350 עולים מדרום מזרח הודו, מאוקראינה, צרפת ומדרום אמריקה. טבריה נבחרה לשמש כפיילוט בתוכנית חדשה לקליטת חיילים בודדים עולים חדשים, נמשיך במגמת תגבור האולפנים ועיבוי התוכניות האחרות המופעלות כיום במחלקת הקליטה כגון: הקורס התעסוקתי לעולים במכללת רימונים, תוכנית צעירים עולים המתקיימת זו השנה הרביעית ברציפות והתוכנית לעידוד עליה". אני מודה למשרד הקליטה על התמיכה הגדולה, לכלל עובדי המחלקה, תודה מיוחדת לסוניה על כל ארגון הערב המדהים הזה למען העולים בטבריה, יישר כוח".

בתמונה לעיל: מופע מחול בהשראת המונדיאל

klita