"מדרכות מסבירות" - עוד צעד למען הבטיחות בדרכים: מדרכות סמוכות למעברי חצייה בעיר נצבעו עם דברי הסבר להולכי הדרך PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

midrachot1

המדרכות כוללות שלוש סיסמאות מרכזיות בנושא בטיחות בדרכים: "אל תתפרץ לכביש", "תסתכל לנהג בעיניים" ו- "נלחמים על החיים": * המיזם נועד למשוך את תשומת לב הולכי הדרך ובמיוחד להגביר את ערנותם של הילדים בטרם חצייתם את מעבר החציה * עיריית טבריה: "בסה"כ יוצבו 24 מדרכות מסבירות ברחבי העיר

מטה הרשות לבטיחות בדרכים בעיריית טבריה, בשיתוף הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים יצאו במהלך השבוע האחרון במיזם הסברה חדש בנושא הבטיחות להולכי הרגל - "מדרכות מסבירות" - סימון מנחה לחציה נכונה. פעילות ההסברה, נועדה בין היתר להעלות את המודעות לחשיבות חציית כביש זהירה של הולכי רגל, ותפיסת הסיכון הכרוכה בנושא, תוך העברת המסר כי על הולכי הרגל להיות ערניים ולקבל החלטות נבונות בעת החצייה. המדרכות כוללות שלוש סיסמאות מרכזיות בנושא בטיחות בדרכים: "אל תתפרץ לכביש", "תסתכל לנהג בעיניים ו- "נלחמים על החיים". הסיסמאות מלוות בסמלים צבעוניים כדוגמת תמרור עצור על מנת למשוך את תשומת לב הולכי הדרך ובמיוחד להגביר את ערנותם של הילדים בטרם חצייתם את מעבר החציה.

יוזמה זו הינה פרי שיתוף פעולה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ומטה הבטיחות בדרכים בעיריית טבריה שמרכז אהרון אביטן. במסגרת המבצע נצבעו  מעברי חצייה בסמוך לבתי הספר היסודיים בעיר ובמקומות מרכזיים, ומעתה ייהנו התלמידים מסימונים ססגוניים על המדרכה בשילוב סלוגנים לחציה נכונה. הקמפיין כולל סימון המדרכות לפני מעברי חצייה במקומות נבחרים בעיר בכיתוב בצבעים בולטים, הכולל שלוש הנחיות להולכי הרגל באמצעות סלוגנים קליטים שיהוו עבורם קווים מנחים לקראת חציית הכביש על מנת שיוכלו לעשות זאת בבטחה. הסלוגנים נועדו לסייע לחוצים להבין את המערכת המורכבת של הכביש, לעבד את המידע ולבצע את הפעולות הנכונות לקראת החצייה הבטוחה.

עד כה בשלב ראשון נצבעו מדרכות ברחובות הבאים: הגליל – הגלבוע , הקישון – הבנים,  שדרות יהודה הנשיא, צומת רקתי,  רח' החשמונאים בסמוך לרקתי, רחוב שמעון דהן, רחוב השקד במורדות בסמוך להר נוף, צומת כיכר הנשיא ויצמן בסמוך לקופ"ח כללית. בעירייה מתכננים לצבוע עוד שישה עשר מיקומים שונים של מדרכות מסבירות ברחבי העיר, כאשר דגש מיוחד יושם על קירבת מעברי החצייה הסמוכים למוסדות החינוך.

מנכ"ל עיריית טבריה עופר אזרד התייחס לנושא: "עיריית טבריה והעומד בראשה רואים חשיבות רבה בשמירה על בטחון ילדינו בדרכים לימודיות מגוונות מעשירות ומהנות, נמשיך  להגביר את הפעילויות העירוניות בכל הקשור להסברה, הדרכה ושיפור התשתיות בתחום הזהירות והבטיחות בדרכים במערכת החינוך ובכלל".

בתמונה לעיל: צביעת מדרכה מסבירה בסמוך למעברי החציה.

midrachot

בתמונה: אהרון אביטן מנהל מטה בטיחות בדרכים בטבריה נוטל חלק במיזם.