בית הספר נועם בנים זכה בגביע הטורניר האזורי של תוכנית "שער שיוייון" PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

tornir1

בטורניר נטלו חלק 12 קבוצות מבתי ספר יסודיים מהאזור הגליל * שער שוויון הוא ארגון חינוכי, חברתי וספורטיבי השואף להקנות מסגרת מועילה לילדים ונוער באזורי הפריפריה החברתית של ישראל * חי דמרי מנהל ביה"ס נועם בנים: "האמונה כי בזכות כדורגל וכלים אימונים מקצועיים, ניתן להעצים את התלמידים ולהביאם למיצוי יכולות מקסימלי, מובילה את התכנית להצלחה שלה"

בשבוע שעבר נערך בעיר טבריה טורניר סיום השנה של מחוז לב הגליל בתכנית החינוכית "שער שוויון". אל הטורניר הגיעו 12 קבוצות מבתי הספר היסודיים המשתתפים בפעילות המחוז במהלך השנה, מכרמיאל, מע'אר, טורעאן, צפת, כסרא, נחף וכמובן טבריה.

שער שוויון הוא ארגון חינוכי, חברתי וספורטיבי השואף להקנות מסגרת מועילה לילדים ונוער באזורי הפריפריה החברתית של ישראל. הארגון מפעיל קבוצות בבתי ספר, אשר משלבות אימוני כדורגל וטורנירים חודשיים לצד מרכזי למידה לתגבור לימודי ופעילויות חינוכיות להקניית ערכים. במסגרת הטורנירים המחוזיים זוכים החניכים להיפגש עם ילדים מיישובים אחרים ושכונות אחרות, אשר מגיעים מרקעים שונים ולפעמים דתות שונות. בטורנירים מושם דגש על התנהגות ספורטיבית ואף מוענק בסופו גביע "הקבוצה ההוגנת". בשנת הפעילות תשע"ח, התשיעית בתולדות הארגון, משתתפים בתוכנית "שער שוויון" 3,500 ילדים ונערים, גילאי 9-16 בכל רחבי ישראל, בכ-220 בתי ספר יסודיים, חטיבות ביניים ותיכונים, מרמת הגולן ועד אילת.

זו השנה הראשונה שבה פועלת התכנית בעיר טבריה, כאשר בית הספר הראשון שנבחר להפעיל את התכנית במסגרתו הוא ביה"ס היסודי נועם בנים.  חי דמרי, מנהל בית הספר נועם שהתעקש להפעיל את התכנית מתחילת הדרך, אמר: "אני שמח להיות ביה''ס הראשון בעיר טבריה שבו החלה התכנית לפעול, וגם על כך שהתלמידים זכו בגביע במהלך הטורניר הראשון בו השתתפו! זוהי עדות לאמון הדדי שקיים בין התכנית וביה''ס. האמונה כי בזכות כדורגל וכלים אימונים מקצועיים, ניתן להעצים את התלמידים ולהביאם למיצוי יכולות מקסימלי, מובילה את התכנית להצלחה שלה. מברך ומודה על הזכות שניתנה לביה''ס להשתתף בתוכנית המבורכת"

אל הטורניר, שהתארח לראשונה באצטדיון העירוני של טבריה, הגיעה גם נציגת העירייה שונית עבאדי, מנהלת התכנית הלאומית 360 באזור טבריה והגליל שהייתה חלק משמעותי בהכנסת פעילות התוכנית לעיר. שונית הוסיפה: "היה לנו מאוד חשוב להביא את הטורניר החגיגי האחרון של תשע"ח לטבריה, בעיקר ע"מ להציג את העיר באור חיובי ולהעצים את ילדי בית הספר נועם בנים, בית הספר שעבר במהלך השנה האחרונה שינוי ארגוני משמעותי. חשוב מאוד שהילדים ירגישו שהם מייצגים את העיר טבריה, גם בטורניר עצמו וגם ע"י אירוח ילדים מיישובים אחרים באזור".

מהנהלת מחוז לב הגליל של תוכנית  שער שוויון נמסר: "זו גאווה גדולה עבורנו לסיים שנה ראשונה מוצלחת בעיר היפה טבריה, ואנחנו שמחים על ההזדמנות שניתנה לנו לסיים אותה בטורניר חגיגי בעיר טבריה. האירוח והסיוע בהכנות לטורניר, מצד צוות האצטדיון והעירייה, ראויים לציון ולהערכה, ועל כך אנו מודים".

בתמונות לעיל:  מהלך מהמשחק בטורניר "שער שיוויון" שנערך בטבריה.

tornir2

בתמוה:מהלך ממשחק טורניר  שער שיוויון שנערך בטבריה.