אליפות שחמט לבתי הספר – "שחמטבריה", התקיימה בפעם הרביעית ברציפות בטבריהם סוציאליים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

shacmat1

התחרות הוכתרו בתי הספר המנצחים ואלוף ואלופת טבריה במקצים האישיים* סגן רה"ע דרור ללוש: "מהפיכת השחמט בטבריה משמשת כמודל לחיקוי במדינה כולה" *בעירייה בודקים  מול איגוד השחמט את קיומה של אליפות ישראל לבוגרים בשנת 2019  בטבריה.

אליפות השחמט לבתי הספר "שחמטבריה", התקיימה זו הפעם הרביעית ברציפות בטבריה. אולם הכינוסים של מלון דונה גרציה, הפך למספר שעות לאולם תחרויות שחמט ססגוני ורועש של קהל תלמידים והורים אשר הגיעו לעודד את נציגיהם בתחרות. באליפות עצמה נטלו חלק כ 160  משתתפים, בנים ובנות, מ-8 בתי ספר יסודיים ו 4בתי ספר על יסודיים. האליפות נערכה במעמד ראש העיר יוסי בן דוד, סגן ראש העיר דרור ללוש הממונה על החינוך, שפעל נמרצות מאחורי הקלעים לקיומה של האליפות, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, אסף סופר הפרוייקטור של תוכנית השחמט מטעם העירייה, נציגי קרן "קרב": רמי טל אחראי תחום השחמט בקרן, עודד עזר וניסים שאול, שופטי ומנהלי התחרות, גילה כהנא מנכ"לית המכללה הקולינרית רימונים מפקחי בתי הספר היסודיים מטעם משרד החינוך, מנהלי בתי הספר, תלמידים רבים מבתי הספר השונים שעודדו את חבריהם ובני המשפחה של המתמודדים השונים.

ראש העיר וסגנו עברו בין המתמודדים השונים ואיחלו להם בהצלחה בהתמודדות. לשלב הגמר העפילו 16 מתמודדים ששיחקו באופן סימולטני כל אחד בתורו מול הפרוייקטור של התוכנית אסף סופר.

בתחרות הכללית תוצאות בנים, זכה בית הספר הר נוף במקום הראשון, בי"ס נועם במקום השני ובי"ס רעות במקום השלישי.

בתחרות הכללית תוצאות בנות, זכה בי"ס ארליך במקום הראשון, בי"ס הר נוף במקום השני ובי"ס איילים  במקום השלישי.

במקצה התוצאות האישיות: אלוף טבריה בתי ספר תיכוניים בנים זכה שמוליק כהן מהישיבה התיכונית,  ובמקום השני זכה תומר גרבק מנופרים.

אלוף טבריה בבתי הספר היסודיים הוכתר ליעד שוקרון מבית הספר ארליך, ואילו אצל הבנות הוכתרה אלופת טבריה בבתי הספר היסודיים אליאנה שבצ'נקו מבית הספר ארליך.

בסיום נערך טקס חלוקת הגביעים והמדליות למשתתפים ולזוכים.

אסף סופר פרוייקטור השחמט: "ממש הופתעתי מכמות הילדים שנטלה חלק בתחרות, וזה בעיניי מכובד בהחלט, אם היו לנו עוד מספר עיריות כמו עיריית טבריה שלה יש הנהגה שדוחפת את נושא השחמט קדימה, מצבנו היה טוב יותר. אין ספק שהרמה כאן עולה משנה לשנה וטבריה בהחלט אט אט הופכת להיות מעצמת שחמט".

תמי לוי מנהלת אגף החינוך אמרה בסיום התחרות כי: "האליפות הצליחה מעבר למצופה, ההיענות היתה גדולה מאוד, וניכר שישנו "רעב" וביקוש מוגבר בקרב ילדי ותלמידי העיר למשחק השחמט. יש שעת פעילות של שחמט במערכת החינוך עם 2500 תלמידים! ראש העיר וסגנו נרתמו לסייע להצלחת התוכנית בכל מאודם, הקמנו מועדון שחמט עם חוגים שאליהם מגיעים צעירים ומבוגרים כאחד, וזאת כחלק מתוכנית חמש שנתית, במטרה להפוך את טבריה למעצמת שחמט, לא פחות ולא יותר".

סגן ראש העיר דרור ללוש הממונה על החינוך, אמר בדברי ברכתו, כי הוא גאה לצפות ואף להשתתף במעמד הזה של האליפות,: " זהו ציון דרך מאוד חשוב  במערכת החינוך של טבריה, משחק השחמט הוא משחק בעל ערך רב, התורם רבות ליכולת הקוגניטיבית ומחדד את החושים והמחשבה. מחקרים מראים שמי שמשחק באופן פעיל את משחק השחמט, משפר את הישגיו בלימודים וגורם אף לירידת מתח בקרב השחקנים. אנו מובילים תהליך חינוכי ראשון במעלה, אנו מתאמצים, משתפרים ואף מפיקים לקחים. לא ירחק היום ואחד מן הילדים שמשתתפים בתחרות ינצח את פרוייקטור השחמט אסף סופר. פרוייקט השחמט מצטרף לתוכניות חינוכיות נוספות הפועלות במערכת החינוך. ברצוני להודות לכלל המשתתפים, תודה מיוחדת לראש העיר יוסי בן דוד על היוזמה המבורכת ודחיפת ענף השחמט בעיר, תודה לאיגוד השחמט על שיתוף הפעולה, לקרן קרב, קרן אדליס, למכללת רימונים, למנהלים, להורים ולשחמטאים הצעירים המוכשרים, ליעקב אמסלם,למלון דונה גרציה ולשאר המארגנים".

בתמונה לעיל: במרכז ליעד שוקרון אלוף טבריה ואליאנה שבצ'נקו מבית הספר ארליך, מקבלים את הגביע.

shacmat2

בתמונה: מראה כללי תחרות השחמט בדונה גרציה.

shacmat3

בתמונה: העוגה שהוכנה ע"י תלמידי התיכון הקולינרי רימונים לכבוד התחרות.