אירועי ל"ג בעומר בטבריה, עברו בהצלחה רבה על אף תחזיות מזג האוויר הקודרות וביטולי המדורות ברחבי הארץ PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

lag_bomer2

בעיריית טבריה ערכו מדורה מרכזית אחת וביטלו את מוקדי המשנה ברחבי העיר * מאות תושבים נהנו מהפנינג שמח עם מוסיקה והפעלות לילדים וממדורה גדולה מאוד* מזג האוויר הנוח בהחלט ששרר ביום ל"ג בעומר טפח על פניהם של החזאים * בעיריית טבריה לא לקחו סיכון ובשת"פ עם לידו טבריה, הודלקה מדורה צפה מול חוף הטיילת

מספר רב של רשויות ברחבי הארץ לא נטלו סיכונים בשבוע החולף כאשר התפרסמו תחזיות מזג האוויר הקודרות, והחליטו לבטל את אירועי המדורות של ל"ג בעומר בתחומן. רבות מן הרשויות נשענו  גם על צו מיוחד שהוציא נציב כבאות האש הארצי רב טפסר דדי שמחי, שהורה על איסור הדלקת מדורות באזורים מסוימים בארץ, ואף פירסם שורה של הגבלות נוספות למקומות בהן הותרה הדלקת מדורה בתנאים מסויימים. בעיריית טבריה בניגוד לרשויות רבות בארץ ביצעו הערכת מצב יחד עם הנהלת העיר, מנכ"ל העיריה, אגף שפ"ע, מחלקת הביטחון והמחלקה לתרבות תורנית והוחלט לבסוף לקיים אירוע עירוני אחד גדול בפיקוח מלא של כב"א הכולל הצבת כבאית ולוחמי אש ומצד שני להכריז על ביטולן של מדורות המשנה העירוניות אשר היו נהוגות להתקיים בשכונות ברחבי העיר. האירוע נערך בחניון הציבורי הפתוח מתחת למצפה עדי ובסמוך לאולמי הגן של מצפור, בדיוק היכן שמוקם חניון הטנקים הצה"לי במהלך יום העצמאות. מאות מתושבי העיר הגיעו במזג אוויר סביר בהחלט שלא מזכיר במאומה את תחזיות מזג האוויר הקודרות שפורסמו ע"י החזאים. הורים וילדים שהגיעו נהנו מהפנינג שמח יחד עם יפית הליצנית והדי ג'יי יוגב שאוואט ושיחקו במתקנים המתנפחים של שבי הפעלות וגם בגן השעשועים המזמין והחדש בסמוך לשכונת מיכלאנג'לו. בסיום הודלקה מדורה ענקית שלהבותיה היתמרו לגובה של  3 מטרים לפחות לקול מצהלותיהם של הילדים העולזים. בשעות הערב נערך אף מיזם מיוחד וייחודי תוך שיתוף פעולה בין עיריית טבריה וחוף הלידו, עת הוצבה מדורה ימית מול חוף הטיילת ע"ג דוברה שצפה על פני המים ושהודלקה לכבוד החג.

בתמונה לעיל: ילדי טבריה חוגגים ל"ג בעומר בחניון הציבורי הפתוח.

lag_bomer1

בתמונה: המדורה המרכזית העירונית.

lag_bomer3

בתמונה: מיזם המדורה הצפה על גבי הכנרת מול חוף הטיילת.