לקראת הפסח הקרן לידידות תחלק כרטיסי מזון וביגוד ל-158 משפחות וילדים בטבריה בעלות כוללת של 34,250 שקלים PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

הקרן לידידות, בראשות הרב יחיאל אקשטיין תעניק לקראת חג הפסח כרטיסים לרכישת מזון וביגוד ל- 158 משפחות נזקקות וילדים מטופלי רווחה בטבריה, בעלות כוללת של 34,250 ₪. כרטיסי מזון יחולקו ל-53 משפחות ועוד 105 כרטיסים לרכישת ביגוד חדש יינתנו לילדים במועדוניות הרווחה של המשרד לשירותים חברתיים.

הסיוע ניתן במסגרת מבצע ארצי בו תעניק הקרן סיוע  לכ-30 אלף משפחות, קשישים, חיילים וילדים החיים בעוני ברחבי הארץ. כבכל שנה הסיוע יינתן באמצעות כרטיסי קנייה  איתם ירכשו המוטבים ביגוד ומזון ברשתות  על פי צרכיהם ורצונם ובצורה מכבדת ודיסקרטית. סך התרומה הכולל יעמוד השנה על  6 מיליון שקלים.

בנוסף לסיוע שנותנת הקרן כמדי שנה, לאוכלוסיות הרגישות ביותר בחברה, היא מפעילה לטובת הציבור את "מוקד הידידות", במספר 9779* אשר מקבל פניות של כל אדם בישראל השרוי במצוקה כלכלית או חברתית ופועל בשיתוף עם מאות עמותות למציאת מענים ופתרונות בעבור הפונים לקראת החגים ובכלל.

נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין: "העוני בישראל, אומת הסטארט-אפ והאקזיטים, הוא לא מכת מצרים ולא גזירת גורל. העוני הוא תוצר של מדיניות ממשלתית שצמצמה באופן דרסטי את הוצאותיה החברתיות וזנחה את המוחלשים בתוכה. את הגלגל הזה ניתן להשיב לאחור אם ממשלת ישראל תואיל ליישם את המלצות ועדת אלאלוף, המעלות אבק על שולחנה ולהתחיל בתכנית ממוקדת ומתוקצבת לצמצום העוני. עד אז, לצערי, נאלץ להמשיך ולהסתמך במידה רבה על תמיכתם של אזרחים אכפתיים בחברה הישראלית ועוד רבים מחוצה לה".

ראש עיריית טבריה,  מר יוסי בן דוד:" ראשית אני רוצה להודות לרב יחיאל אקשטיין על התרומה ועל העשייה הברוכה למען הקהילה ועל השותפות האמיצה והכנה עם עיריית טבריה בכל הקשור לסיוע לאוכלוסיות מוחלשות. הקרן מקיימת עם עיריית טבריה שורה ארוכה של שיתופי פעולה בכל הקשור לסיוע לאזרחים וותיקים וניצולי שואה, יחד עם האגף לשירותים חברתיים בעיריית טבריה".

ליה, רכזת הקרן לידידות בטבריה:" הקרן פועלת לאורך כל השנה וגם בחגים לסייע לתושבי טבריה הזקוקים לעזרה. אני שמחה על הזכות שניתנה לנו להעניק אפשרות למשפחות בעיר לחגוג את פסח בכבוד ובשמחה ומודה לראש עיריית טבריה, מר יוסי בן דוד ולצוות המחלקה לשירותים חברתיים על שיתוף הפעולה למען הציבור בטבריה לאורך השנה".

הקרן לידידות

הקרן לידידות, מייסודו של הרב יחיאל אקשטיין, היא הארגון החברתי הגדול במדינה הפועל לחיזוק חוסנה החברתי של ישראל. הקרן פועלת באמצעות תרומתם הנדיבה של מעל ל-1.4 מיליון תורמים אוהבי ישראל שאינם יהודים ברחבי העולם, חרטה על דגלה סיוע לאוכלוסיות במצוקה וגייסה עד כה מעל לארבעה מיליארד שקלים לביצוע פרויקטים מגוונים, בתחום עוני ורווחה, עלייה וקליטה חירום ובטחון בישראל.