טקס חלוקת מלגות של אדליס - מובילים את טבריה קדימה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

milgot1

זו השנה הרביעית ברציפות בה מחולקות מלגות לסטודנטים בני העיר טבריה על סך 5300 ש"ח * השבוע קיימה תכנית "אדליס – דרכא" טבריה טקס הוקרה למצוינות חברתית ולחלוקת מלגות ל 190 סטודנטים תושבי העיר באירוע מרגש במעמד ראש העיר * בטקס נטלו חלק נאמני קרן אדליס והנהלת רשת דרכא  * ראש העיר יוסי בן דוד: "הדרך לשנות ולהתגבר על השסעים והפערים בחברה הישראלית היא דרך החינוך".

במסגרת שבוע החינוך שהתקיים בטבריה, נערך ערב הוקרה למצוינות חינוכית במתחם התרבות בבית יד לבנים, אשר במהלכו חולקו מלגות לימודים אקדמיים ל- 190 סטודנטים תושבי העיר בעלות כוללת של  700000 שקלים. האירוע נערך ביוזמת תכנית טבריה אדליס דרכא, ובשותפות עם עיריית טבריה והתקיים במעמד ראש העיר טבריה יוסי בן דוד, סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך דרור ללוש, מנכ"ל העירייה עופר אזרד, ומנהלת אגף חינוך תמי לוי, מטעם קרן אדליס- הגב' רבקה בוכריס ומר סידני בוכריס, נאמני הקרן, מטעם רשת בתי הספר דרכא - מר ג'ימי פינטו יו"ר רשת דרכא, ד"ר גיל פרג- מנכ"ל הרשת, וד"ר מור דשן- המשנה למנכ"ל והממונה על הפדגוגיה, הגב' הילת אופנהיימר-שילה מנהלת תכנית טבריה-אדליס דרכא, ומר להב קרני-מנהל תכנית המלגות.

את הערב הנחה מנחם פרי, הקריין המיתולוגי של קול ישראל. הערב המהנה לווה בסרטונים המתארים את פועלה של העיר טבריה, קרן אדליס ורשת דרכא ואת הערב הנעימו באתנחתות מוזיקליות חברי קונסרבטוריון טבריה ומקהלת "פרחי אורות נריה".

ראש העיר, מר יוסי בן דוד, הודה לכל השותפים בפרויקט, לרשת דרכא ובאופן מיוחד לקרן אדליס: "המטרה של קרן אדליס היא להגיע לכל ילדי טבריה ללא יוצא מן הכלל. הדרך לשנות ולהתגבר על השסעים והפערים בחברה הישראלית - זה דרך החינוך. זו ציונות במיטבה, בשנה החשובה הזו, שנת ה-70 למדינת ישראל".

רבקה בוכריס- נאמן קרן אדליס: "תכנית טבריה היא עבור הקרן שלנו קדימות ממש מכיוון שהיא הסמל של חזון דלורו ויהיו לה השפעות לאומיות והשפעות גלובליות. המשימה שלנו היא להפוך את טבריה לסמל ההצלחה של הפריפריה. ואם נרצה ונפעל יחדיו תהיה טבריה אות ומופת, לא רק עבור העם היהודי, אלא עבור האנושות כולה".

ד"ר גיל פרג מנכ"ל רשת דרכא: "בקיץ האחרון הגיעה גב' רבקה בוכריס למשרדי דרכא. היא הצליחה, באמצעות הלהט, החזון וההתגייסות החברתית של קרן אדליס,  לגייס גם אותנו למשימה המשותפת עם מנהיגות העיר טבריה, לקדם את מערך החינוך בעיר להיות מהערים מובילות בישראל".

התכנית אדליס- דרכא טבריה פועלת בשיתוף עם ראש העיר, אגף החינוך, מנהלי בתי הספר והצוותים החינוכיים, כאשר המטרה היא לחזק את מערך החינוך בעיר טבריה ולמצות את הפוטנציאל העצום הגלום בכל תלמידי טבריה. את מכלול היעדים, אדליס - דרכא מבקשים להשיג באמצעות שיפור ההישגים הלימודים של התלמידים, פיתוח והטמעה של סביבות למידה ושיטות הוראה פדגוגיות חדשניות נתמכות טכנולוגיות מתקדמות, העצמת סגלי ההוראה ומנהיגות בית הספר, טיפוח מנהיגות וערכי ציונות ויהדות. כחלק מהתוכנית הוענקו גם מלגות אלו לסטודנטים תושבי העיר.

לאחרונה, מקבלי המלגה השתתפו בסדנאות ייחודיות למנהיגות והעצמה, ומטופסי המשוב שחולקו עלה כי הסטודנטים קיבלו כלים משמעותיים ורלוונטיים לחייהם, הסטודנטים  ציינו שהסדנאות עוררו חשיבה והעניקו כלים מעשיים אשר רלוונטיים לעתידם. סדנאות אלו יימשכו גם במהלך השנה הקרובה.

מתן רוח –שנשא דברים בשם הסטודנטים: "כתושב העיר טבריה, אני יודע לומר כי מדובר בתוכנית, שהיא מעבר למלגות לסטודנטים, תכנית המחברת קהילה עם פוטנציאל השפעה רחב היקף".

בתמונה לעיל: טקס חלוקת המלגות אדליס דרכא בסינמטק טבריה

milgot2

בתמונה: נאמני קרן אדליס והנהלת רשת דרכא יחד עם ראש העיר וסגנו.