טבריה עולה כיתה בחינוך - אירועי שבוע החינוך בטבריה נוחלים הצלחה רבה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

shachmat

בסוף השבוע האחרון נערכה בקניון ביג פאשן דנילוף תחרות מלך השחמט של טבריה * שרל'ה שרון קיימה מופע מוצלח של שירים עבריים עם כל ילדי הגנים בטבריה יחד עם ההורים * ראש אכ"א האלוף מוטי אלמוז העניק "שיעור בהפתעה" בבית הספר בו גדל והתחנך עמל נופרים. גם מח"ט 7 , אל"מ רומן גופמן  העניק שיעור לתלמידי ביה"ס אורט * קבוצת מכבי תל אביב בכדורסל קיימה משחק ראווה מול נבחרת התיכונים בטבריה וריגשה את מאות התלמידים וההורים *  פרופ' עמוס רולידר בהרצאה מרתקת להורים בנושא נסיכים, אהבה ומשפחה.

דברים טובים קורים בחינוך בטבריה. אירועי שבוע הפיס לחינוך בטבריה נוחלים הצלחה רבה ומשכו אליהם אלפי משתתפים. בסוף השבוע האחרון נערכה בקניון ביג פאשן דנילוף תחרות מלך השחמט של טבריה. תלמידי בתי הספר היסודיים והתיכוניים בעיר התמודדו באופן סימולטאני ב 7 זירות שונות מול אלופי ישראל ורבי אומן בשחמט. בסיום הוכרזו מנצחי הזירות השונות: אליה עמרוסי מביה"ס נועם, אסיף אלפסי מאורט במעלה, רפאל רפופורט מאורות נריה, נהוראי שוקרון מרעות, נונה גומן מאורט במעלה, עוז ישי עמוס מאורות נריה ומי שהוכתר לבסוף כאלוף האלופים ומנצח תחרות מלך השחמט, שוהם סוויסה תלמיד בית הספר הר נוף שהצליח להחזיק בזמן הרב ביותר מול האלוף שהתמודד מולו. התחרות נערכה בחסות עיריית טבריה, מפעל הפיס, איגוד השחמט, קרן קרב וקרן אדליס.

בהיכל התרבות ביד שטרית ערכה הזמרת הוותיקה שרל'ה שרון מול אולם מלא בילדי הגנים ובהוריהם, מופע של שירים עבריים בסימן 70 שנה למדינת ישראל. הערב נערך במעמד ראש העיר יוסי בן דוד וסגנו דרור ללוש. תלמידי בית הספר עמל נופרים זכו לביקור מרגש של ראש אכ"א האלוף מוטי אלמוז שהעביר להם שיעור בנושא גיוס משמעותי ואיכותי לצה"ל. טרם השיעור הופתע האלוף שהינו בוגר בית הספר ע"י מנהל בית הספר דוד סוויסה ומזכירת בית הספר הוותיקה יפה, כאשר הגישו לאלוף לעיון את תיקו האישי משנת 1985, כאשר סיים את לימודיו בבית הספר. גם מח"ט 7 אל"מ רומן גופמן העניק שיעור בתחילת השבוע לתלמידי בית הספר אורט. בהמשך השבוע פרופ' עמוס רולידר בהרצאה מרתקת להורים בנושא נסיכים, אהבה ומשפחה.

התרגשות רבה אחזה בתלמידים ובהוריהם כאשר קבוצת הכדורסל המפוארת מכבי תל אביב הגיעה לאולם הספורט של עמל נופרים שהיה מלא מפה לפה למשחק ראווה מול נבחרת בתי הספר התיכוניים של טבריה. את שורות נבחרת בתי הספר חיזקו ראש העיר יוסי בן דוד ומנהל בית הספר עמל דוד סוויסה והראו לכולם שלא נס עוד  ליחם במשחק המהנה. במחצית המשחק נערכה תחרות שלשות בין נציגי הנבחרת לשחקני מכבי תל אביב, ותחרות נוספת לקליעה משלוש בין ראש העיר לדורון ג'מצ'י.

שחקני מכבי תל אביב מצידם נתנו כבוד לשחקני נבחרת התיכונים שאותה אימן בהצלחה מאיר פורטל המורה לחנ"ג של עמל שזכה לאחרונה בפרס מחוזי בחינוך גופני ואף שימש בעבר כשופט ומשקיף בליגת העל, אך לבסוף היו אלה שחקני מכבי תל אביב שידם היתה על העליונה. בתחרות מנצח השלשות זכה רועי בן דוד ויובל זוסמן ממכבי תל אביב ובתואר השחקן המצטיין שנבחר ע"י מאמן מכבי תל אביב נבן ספאחיה ,זכה נאור פיטי.

ראש העיר יוסי בן דוד: " אנחנו שמחים מאוד על הביקור המדהים הזה, אנחנו מודים לשחקנים הנפלאים וצוות המאמנים שהגיעו לכאן, למינהלת הליגה, לדורון עמיר מנהל מחלקת הספורט בעיריית טבריה, מאיר פורטל הנמרץ, ולמפעל הפיס, על המיזם החשוב הזה שמביא את הספורט לפריפריה. כאן חלומות מתגשמים והילדים ששיחקו היום בנבחרת התיכונים של טבריה ראו שהשמים אינם הגבול. גם עבורנו המבוגרים היה מרגש לפגוש את הכוכבים שגדלנו עליהם כמו: דורון ג'מצ'י, טל בורשטיין וגיא גודס".

מאמן מכבי תל אביב נבן ספאחיה הוסיף: "אנחנו מאוד גאים שאנחנו יכולים לקחת חלק באירועים כאלו. כולנו בקבוצה נהנינו מאוד מהביקור בטבריה. מכבי תל אביב תמיד שמחה להשתתף בפרויקטים למען הקהילה".

בתמונה לעיל: תחרות מלך השחמט בקניון ביג פאשן דנילוף .

shachmat1

אלוף מלך השחמט – שוהם סוויסה מבית הספר הר נוף.

sarale_sharon

שרל'ה שרון שרה לילדי הגנים בהיכל התרבות יד שטרית.

almoz

ראש אכ"א מעביר שיעור לתלמידי עמ"ל נופרים.

macabi_tel-aviv1

ראש העיר יוסי בן דוד עולה לריבאונד עם דשון תומאס ממכבי (צילום אודי ציטיאט מנהלת הליגה)

macabi_tel-aviv

שחקני מכבי תל אביב, יחד עם נבחרת התיכונים של טבריה ומשתתפי האירוע בתמונה קבוצתית ( צילום אודי ציטיאט מינהלת הליגה).