שבוע החינוך פיס בטבריה – טבריה מובילה בחדשנות חינוכית! PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

shvoa_hinoch

שבוע החינוך יתקיים בין התאריכים 08-15 במרץ * במסגרת השבוע ייערכו שלל פעילויות חינוכיות ותרבותיות וערבי הצדעה והוקרה לצוותי ההוראה במערכת * בתוכנית: חלוקת מלגות לסטודנטים, תחרות מלך השחמט בקניון, משחק ראווה של מכבי ת"א בכדורסל, מופעי זמר ומחול, ערבי הצדעה למערכת החינוך, לגננות ולמורים ולתנועות הנוער, יום המעשים הטובים, הקרנות סרטים חינוכיים בקולנוע, שיעורים במנהיגות מראש אכ"א בצה"ל, ומח"ט 7, והרצאה להורים מפרופ' עמוס רולידר, תערוכות וסדנאות מקצועיות * ראש העיר יוסי בן דוד: " דברים טובים קורים בחינוך בטבריה, נמשיך להשקיע בחינוך ולשאוף למצויינות ולחדשנות פדגוגית

עיריית טבריה באמצעות אגף החינוך, תקיים מסוף השבוע הבא את שבוע החינוך בטבריה, שבוע גדוש באירועים ובפעילויות חינוכיות, בהשתתפות תלמידי בתי הספר וילדי הגנים, צוותי ההוראה ועובדי מערכת החינוך. במסגרת שבוע החינוך הייחודי  שמתקיים בסיוע משרד החינוך ובשיתוף עיריית טבריה יתקיימו מספר אירועים מרכזיים בתחומים מרכזיים במערכת החינוכית בעיר. שבוע החינוך יפתח באופן רשמי ביום חמישי ה 08/03 בטקס פתיחה מיוחד במסגרת ערב הוקרה למצויינות חינוכית ובמהלכו יחולקו מלגות ל כ 200 סטודנטים בתכנית אדליס זו כבר השנה הרביעית, כאשר החל מהשנה מי שמרכזת את תוכנית אדליס בבתי הספר היא רשת דרכא במקומו של מכון ברנקו ויס שפעל עד כה. את הטקס שייערך בהשתתפות נאמני קרן אדליס ינחה השדרן הוותיק מנחם פרי. למחרת ביום שישי תיערך תחרות מלך השחמט בקניון ביג פאשן דנילוף, בהשתתפות כ 300 תלמידים מטבריה אשר יתמודדו במשחקים סימולטניים מול אלופי ישראל ורבי אמנים בחגיגת שחמט אמיתית בשיתוף קרן קרב ומפעל הפיס, כאשר אורח הכבוד אצר צפוי להגיע לאירוע זה הינו יו"ר דירקטוריון מפעל הפיס האלוף במיל' עוזי דיין. ביום ראשון ה 11/03 ייערך ביד שטרית מופע שירה לילדי הגנים, הגננות וההורים – "קסם על ים כנרת" שרים שירים עבריים עם שרל'ה שרון. "טבריה על המפה ותישאר על המפה" - ביום שני ה 12/03 תקיים קבוצת הכדורסל מכבי תל אביב משחק ראווה מול נבחרת תלמידי טבריה באולם בית הספר עמל נופרים בגליל. ביום שלישי ה 13/03 ייערך יום המעשים הטובים במוקדים שונים ברחבי העיר כמידי שנה. באצטדיון העירוני יתקיים כנס אתלטיקה קלה לבתי הספר היסודיים ובית הספר לכדורגל של עירוני טבריה יארח שחקן מוביל מליגת העל שייפגש עם ילדי בית הספר. בבית הספר עמל נופרים יעבירו "שיעור במנהיגות מנצחת" ראש אגף כוח אדם בצה"ל האלוף מוטי אלמוז, ומפקד חטיבה 7 אל"מ רומן גופמן, והרצאה עם הרבה טיפים להורים מפיו של פרופ' עמוס רולידר שנושאה יעסוק בנסיכים, אהבה ומשפחה, הורות מודל 2018. ביום רביעי בערב יתקיים ערב הצדעה לתנועות הנוער במתחם התרבות קולנוע טבריה ולמחרת ביום חמישי בבוקר תיערך תחרות קיאקים מחוזית לתלמידי כיתות ז-ח במרכז הימי, ובשעה 19:00 יערך ערב הצדעה למערך צוותי ההוראה, הגננות ועובדי מערכת החינוך ביד שטרית, כאשר בחלק האומנותי יופיע דני רובס. במקביל ובמהלך כל השבוע יוקרנו סרטים חינוכיים בקולנוע טבריה, תוצג תערוכת ציורי טבריה ביד שטרית של רב האומן הטברייני המוערך שלמה עז ארי, וכמו כן ייערכו סדנאות מקצועיות בתחום החינוך ובתחום התרבות כגון סדנה מקצועית במחול וכוראוגרפיה לתלמידי בימת העיר עם הרקדנים הידועים ענבל פינטו ואבשלום פולק. שבוע החינוך נערך בהובלת סגן ראש העיר דרור ללוש ומנהלת אגף החינוך תמי לוי.

ראש העיר יוסי בן דוד: "דברים טובים קורים בחינוך בטבריה, אנו כרשות נמשיך להשקיע בחינוך את התקציבים המתבקשים, במערכת החינוך בטבריה ישנם צוותים מקצועיים וחדשנות פדגוגית רב תחומית. העתיד מתחיל בחינוך, אני עדים לתוצאות היפות ולהישגים של מערכת החינוך בשלל נושאים, במסגרת שבוע זה אנו מוקירים תודה והערכה הן לתלמידים, והן לצוותי ההוראה והגננות, לסטודנטים, לעובדי מערכת החינוך, למפקחים ולהורים. אנו נמשיך לתת לכל ילד וילדה בטבריה הזדמנות שווה להצליח בלימודים ולא נוותר לאף ילד ועל אף ילד".

סגן ראש העיר דרור ללוש והממונה על החינוך: " יצקנו תוכן איכותי חינוכי ותרבותי במהלך כל שבוע פיס החינוך בטבריה שמוקדש בראש ובראשונה למערכת החינוך, לתלמידים, לצוותי ההוראה, לתלמידים ולהורים. טבריה מאמינה בחינוך לחדשנות, טבריה מובילה בחינוך, אנו נמשיך במגמת השיפור במערכת החינוכית, תוך עמידה בכל היעדים שהצבנו לעצמנו".

בתמונה לעיל: טקס חלוקת מלגות אדליס בשנה שעברה.

shvoa_hinoch2

בתמונה: משחקי שחמט סימולטניים  שנערכו בקניון ביג פאשן דנילוף בשנה החולפת.