חיבוק חם לקשישי טבריה – הקרן לידידות מחלקת מענקי חימום ושמיכות PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

k_yedidot

מענקי החימום מחולקים ל 329 קשישים בטבריה * החלוקה מתבצעת במסגרת מבצע ארצי תחת הכותרת מתחממים בידידות *  ראש העיר יוסי בן דוד: " תודה לרב יחיאל אקשטיין על העשייה למען הקהילה ועל השותפות האמיצה והכנה עם עיריית טבריה בכל הקשור לסיוע לאוכלוסיות מוחלשות. הקרן מקיימת עם הרשות שורה ארוכה של שיתופי פעולה בכל הקשור לסיוע לאזרחים וותיקים וניצולי שואה. "

הקרן לידידות, בראשות הרב יחיאל אקשטיין מחלקת בימים אלה מענקי חימום ושמיכות פוך חמות ל-329 קשישים בטבריה. המענקים מחולקים ישירות לקשישים המתקיימים רק מקצבאות הביטוח הלאומי ומקבלים סיוע חודשי מהקרן לידידות במזון, תרופות והפגת בדידות במסגרת התכנית "בכבוד ובידידות". החלוקה בטבריה מתבצעת במסגרת מבצע ארצי תחת הכותרת "מחממים בידידות" בו הקרן מעניקה מענקי חימום ושמיכות ל-22 אלף קשישים ברחבי הארץ באמצעות מאות מתנדבים.

נשיא הקרן לידידות הרב יחיאל אקשטיין: "חוסנה של חברה נמדד באופן בו היא מטפלת בחוליות החלשות ביותר בתוכה. מאות אלפי קשישים בישראל סובלים ממחסור כלכלי חריף ואינם מסוגלים לכסות את הוצאותיהם החודשיות. בחודשי החורף מצוקת הקשישים מחריפה ורבים מהם נאלצים לעמוד בפני בחירה בלתי אנושית בין חימום הבית, קניית מזון או תרופות".

ראש העיר טבריה יוסי בן דוד:" ראשית אני רוצה להודות לרב יחיאל אקשטיין על התרומה ועל העשייה הברוכה למען הקהילה ועל השותפות האמיצה והכנה עם עיריית טבריה בכל הקשור לסיוע לאוכלוסיות מוחלשות. הקרן מקיימת עם הרשות שורה ארוכה של שיתופי פעולה בכל הקשור לסיוע לאזרחים וותיקים וניצולי שואה.

ליה שטיינר, רכזת מרחב עמק הירדן והגלבוע בקרן לידידות:" אני רוצה להודות מקרב לב לאנשי עיריית טבריה על שיתוף הפעולה לאורך כל השנה למען האוכלוסיות המוחלשות בעיר ולמתנדבים היקרים המסייעים לנו להפיג את בדידותם של הקשישים ולספק להם סיוע. מצב הקשישים בטבריה ובכל הארץ מחייב את כולנו להתגייס ולעזור ואני קוראת לכל תושבי טבריה להצטרף אלינו לפעילות". תושבי טבריה המעוניינים להצטרף להתנדבות למען הקשישים בחורף ובמשך כל השנה מוזמנים לפנות למוקד הקרן לידידות בטלפון

*9779 או בדף הפייסבוק של הקרן לידידות או באתר הקרן לידידות  www.yedidut.org.il.

הקרן לידידות פועלת לחיזוק חוסנה החברתי של ישראל. הקרן ,הפועלת באמצעות תרומתם הנדיבה של אוהבי ישראל שאינם יהודים ברחבי העולם, מסייעת לאוכלוסיות במצבי עוני וסיכון, פועלת לעידוד העלייה והקליטה, מסייעת למאות אלפי יהודים נזקקים ברחבי העולם ומשקיעה ברווחת אזרחי ישראל ובביטחונם בשעת חירום. במהלך 17 שנות פעילותה בארץ, גייסה הקרן מעל לארבעה מיליארד שקלים למאות פרויקטים חברתיים בישראל וברחבי העולם.

בתמונה לעיל: רה"ע יחד עם הרב יחיאל אקשטיין נשיא הקרן לידידות.