מהפיכת הפחים כתומים הגיעה לטבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

pach_katom1

פרויקט פריסת הפחים הכתומים מתבצע ע"י עיריית טבריה ובשיתוף תאגיד תמיר  * במהלך השבוע החולף הוצבו במרכזי המחזור ברחבי העיר 170 פחים כתומים למחזור אריזות * העירייה תחל מהשבוע בקמפיין הסברה רחב היקף בכל אמצעי התקשורת* ראש העיר יוסי בן דוד: "ע"י ביצוע הליך הפרדת הפסולת אנו מקטינים באופן משמעותי את נפח הפסולת, תורמים לאיכות הסביבה וחיסכון בהיטלי הטמנת האשפה שיושקעו בשיפור פני העיר ושמירה על ניקיונה" *

בימים אלו מקדמת עיריית טבריה שינויים במערך הניקיון של העיר וביניהם יישום חוק האריזות יחד עם תאגיד תמיר שהוגדר להיות אמון על הנושא מטעם המשרד להגנת הסביבה. עיריית טבריה תטמיע את תהליך הפרדת הפסולת ומחזורה, מתוך כוונה להגביר את הניקיון ברחובות העיר טבריה, חינוך ילדי בתי הספר והגנים והגברת המודעות הציבורית על שמירה לסביבה מקיימת וירוקה. 170 פחים כתומים לאיסוף אריזות, יוצבו ע"י עיריית טבריה בשיתוף תאגיד המחזור תמיר בשכונות שונות של העיר. הפחים הכתומים מיועדים לכלל האריזות הביתיות לרבות: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורים, קרטוני משקה, אריזות מוצרי חלב, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון ועוד. תחילת פריסת הפחים מבוצעת בשלב הראשון כבר השבוע, ובמהלך פריסה זו יוצבו בדירוג כ 70 פחים של 1.5 קוב ו 100 פחים של 2.5 קוב במרכזי המחזור ובכל רחבי העיר, בריכוזים שכונתיים ובמוקדים נוספים בעיר. במקביל להצבת הפחים, יעברו נציגי העירייה בבתי התושבים, במסגרת קמפיין הסברה מדלת לדלת ל 10.000 בתי אב יסבירו על חשיבות המחזור, יחלקו לכל בית עלון הסברה ושקית לאיסוף האריזות וידריכו בפן המעשי. בנוסף, יתקיימו במוסדות החינוך, בתי הספר וגני הילדים בכל העיר שיעורים ופעילויות בנושאי מחזור. כמו כן, יצורפו לפרויקט גם ועדי שכונות, מרכזים קהילתיים ותנועות נוער. עיריית טבריה תצא החל מהשבוע בקמפיין הסברה בנושא הפח הכתום בעיתונות המקומית, ברדיו, באתר העירייה, ברשתות החברתיות ובשלטי החוצות.

הפחים הכתומים מצטרפים למערך ההפרדה וכלי האצירה הנוספים הקיימים ברחבי העיר כגון: מחזוריות לבקבוקי פלסטיק, מתקנים לאיסוף נייר ומתקנים לאיסוף זכוכית בשלב

הבא יוצבו בעיר עוד 180 מתקנים לאיסוף נייר מסוג תפוזיות וכ-25 קרטוניות במכרזי מסחר עירוניים. תאגיד המחזור תמיר פועל ליישום "חוק האריזות" ותכליתו עמידה ביעדי

מחזור אריזות הקבועים בחוק. תמיר הוקם ע"י היצרנים והיבואנים והוא פועל מול הרשויות המקומיות הן לצורך איסוף האריזות, הבאתן למחזור ומניעת הטמנת פסולת מזיקה לסביבה, והן בהסברה ובחינוך למחזור ולשמירה על איכות הסביבה.

ראש העיר יוסי בן דוד התייחס ליציאתו לדרך של הפרויקט: "חוק האריזות נועד להביא לצמצום כמות הפסולת אשר מקורה באריזות, באמצעות מחזורן והפיכתן למוצר חדש. במסגרת התהליך, מוצבים פחים כתומים חדשים ברחבי העיר ובמקביל יחולקו לתושבים תיקים רב פעמיים בצירוף עלון הסברה, תיקים אלה מיועדים להפרדת האריזות בבתים והובלתם לפחים הכתומים. ע"י ביצוע הליך הפרדת הפסולת אנו מקטינים באופן משמעותי את נפח הפסולת המועברת להטמנה, תורמים לאיכות הסביבה וחיסכון בהיטלי הטמנת האשפה שיושקעו בשיפור פני העיר ושמירה על ניקיונה. העירייה תקדם במקביל תוכניות חינוכיות והסברה בבתי הספר באופן כללי וגם באלה שהוסמכו לאחרונה כבתי ספר ירוקים ובגני הילדים. ילדנו יקחו חלק פעיל ותפקיד מרכזי בכל מלאכת ההסברה העירונית. שיתוף הפעולה בין אגף החינוך לאגף איכות הסביבה ומחלקת התברואה הביא להסמכת גני ילדים ובתי ספר ירוקים בטבריה וביניהם: האולפנית, חטה"ב נופרים, איילים, והתיכון הקולינרי רימונים. בתי ספר המחנכים לשמירה ולהגנה על הסביבה ובין היתר בתרומה של הפרדת האריזות מהאשפה ולהשלכתם לפח הכתום. אנו סומכים על שיתוף הפעולה של תושבי טבריה, יחד נוכל להמשיך ולהוביל כרשות מקיימת וממחזרת ולקדם עתיד טוב וירוק יותר עבורנו ועבור ילדנו, יחד נשמור כולנו על טבריה נקיה!

ממנכ"ל תמיר, קובי דר נמסר : " אני מברך את תושבי העיר טבריה עם הצטרפותם למהפכת המיחזור התופסת תאוצה ברחבי הארץ. כמי שנולד וגדל בעיר אני מאמין בשיתוף הפעולה של הטבריינים במהלך סביבתי חשוב זה. תושבי טבריה מצטרפים ליותר מ – 3 מיליון תושבים ב – 80 רשויות מקומיות שכבר מפרידים את פסולת האריזות לפחים הכתומים ובכך מונעים הטמנת פסולת ושמרים על הסביבה. אני מאחל לתושבי העיר ולעובדי העירייה הצלחה ביישום המהלך בעיר.

בתמונה לעיל: הצבת פח כתום במרכז מחזור שכונתי.

pach_katom3

בתמונה: צוותי ההסברה של עיריית טבריה בתוכנית הפח הכתום.

pach_katom2

בתמונה: פריקת פחים כתומים ברחבי העיר.