עיריית טבריה ערכה סדנה לחיילים משוחררים זו השנה הרביעית ברציפות PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

sadna

הסדנא נערכת ע"י עיריית טבריה, מרכז הצעירים ובשיתוף קרן גרוס והיחידה להכוונת חיילים במשרד הביטחון" *כ 100 חיילים וחיילות בני העיר טבריה השתתפו בסדנא שנערכה במשך 5 ימים

לאחר הפסקה בת מספר שנים ,שלא נערכו כנסים וסדנאות לחיילי צה"ל המשוחררים מקרב בני ובנות העיר טבריה, קיימה השבוע עיריית טבריה באמצעות מרכז הצעירים סדנה לחיילים משוחררים זו השנה הרביעית ברציפות. כזכור, עוד בשלהי כהונתו של ראש העיר יוסי בן דוד, קיבל האחרון פניות לא מעטות ממספר חיילים תושבי העיר, אשר שטחו בפניו את העובדה, כי כבר תקופה ארוכה, לא התקיים כנס לחיילים המשוחררים בעיר. ראש העיר הבטיח בזמנו לבדוק את נושא ההיתכנות של כנס שכזה בעיר, והשבוע כאמור נערכה הסדנה זו השנה הרביעית ברציפות. הסדנה הינה סדנה מקצועית, בת חמישה ימים ובה נטלו חלק חיילי וחיילות צה"ל בני העיר טבריה, לקראת שחרורם הקרוב משרות החובה בצה"ל. הסדנה התקיימה במרכז לאומנויות הבמה –סינמטק טבריה,  הודות לשיתוף פעולה הדוק, בין עיריית טבריה, קרן גרוס, והיחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון. הגוף אשר היה אמון על הכנת הסדנה, ועל ביצוע כלל התיאומים, הלוגיסטיים והתכנים המקצועיים, היה מרכז הצעירים בטבריה, מנהל המרכז, מר איציק פורטל, רכזת החיילים המשוחררים איילה לפיד, ורכזת ההשכלה הגבוהה, הגב' מיטל חדד. לסדנה התייצבו למעלה ממאה חיילים משוחררים מטבריה. במהלך השבוע, עברו החיילים הרצאות מתחומים שונים, קיימו קבוצות דיון וחשיבה, כאשר המטרה העיקרית היא, הניסיון להקנות לחיילים כלים מקצועיים ראשוניים והקניית מידע חיוני ואינפורמציה חשובה, כחלק מתהליך ההכוונה וההכנה להשתלבותם של החיילים המשוחררים בחזית האזרחית. ראש העיר טבריה יוסי בן דוד, הגיע לברך את משתתפי הסדנה יחד עם סגנו דרור ללוש, והודה להם על שירותם המשמעותי בצה"ל ואף איחל לכולם הצלחה בהמשך דרכם האזרחית. ראש העיר, סקר בפני החיילים את יעדי העירייה, כגון: המאמץ הבלתי מתפשר, ליצור מגוון מקורות תעסוקה, להביא מעסיקים חדשים ולקדם את נושא התעסוקה האיכותית, עבור קהל היעד של צעירים משוחררים. כמו כן הדגיש ראש העיר, כי בכוונתו להגדיל באופן משמעותי את מכסות המלגות לסטודנטים תושבי העיר, ע"י השתלבותם בתוכניות חונכות חינוכיות שונות כגון: אדליס, תוצרת הארץ, נטועים ועוד .

בתמונה לעיל: ראש העיר יוסי בן דוד מברך את משתתפי הסדנה.