התחבורה הציבורית שבה לרחוב דוד אלעזר PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

david_alazar

לאחרונה עקב עבודות שבוצעו ברחוב ובציר המחבר את הרחוב לשיכון ג', נמנעה כניסתו של קו 8 לרחוב *תושבים מבוגרים נאלצו ללכת ברגל לבתיהם במעלה הרחוב וכתוצאה מכך הובעה מחאה רחבה ברשתות החברתיות* ראש העיר יוסי בן דוד, נכנס לעובי הקורה והוביל לפיתרון הבעיה ע"י ביצוע פיילוט בשטח בקצה הרחוב יחד עם חברת סופרבוס

עיריית טבריה ביצעה במהלך החודשיים האחרונים עבודות תשתית רחבות ברחוב דוד אלעזר בשיכון ד', רחוב הידוע בשמו ההיסטורי מימים עברו – קו 9. עבודות אלו כללו סלילה וריבוד הכביש מחדש, הצבת תאורת לד חדשה לאורך כל הרחוב, שיפוץ בנייני מגורים ברחוב כנגד רעידות אדמה יחד עם עמידר ומשרד השיכון ועוד. בעבר בקצה הרחוב היתה קיימת רחבת סובה רחבה שאפשרה לאוטובוסים שהיו נכנסים לרחוב, לבצע  פנית פרסה ולשוב על עקבותיהם עד למפגש עם הציר הראשי החוצה את השכונה ציר הנשיא ויצמן. במהלך השנה האחרונה בעקבות סלילת כביש המחבר את הרחוב עם שכונת פאר טבריה וקטע של כביש נוסף מתוכנן המחבר את הרחוב עם שיכון ג' בציר המקביל למגדל המים רחוב דדו, צומצם שטח הפנים של  הסובה באופן שאיננו מאפשר לאוטובוסים לבצע פנית פרסה ברחוב כפי שנהגו בעבר, ואף העובדה שהשטח צומצם עקב העובדה שישנו בית פרטי שחלקו יושב על קטע הכביש המחבר את דוד אלעזר לשיכון ג', גרם בין היתר לשינויים אלה. חברת סופרבוס לנוכח המציאות החדשה נאלצה להפסיק את כניסתו של קו מספר 8 שמסלולו עובר ברחוב, כתוצאה מכך נותרו עשרות תושבים וביניהם תושבים מבוגרים ללא מענה, וללא יכולת להגיע לבתיהם. גם ברשתות החברתיות החלה להופיע מחאה עקב המצב. ראש העיר יוסי בן דוד, יחד עם מנכ"ל העירייה עופר אזרד, ובתיאום משרד התחבורה וחברת סופר בוס, יצאו לסיור בשטח ובחנו את המצב, ראש העיר דרש שאף יגיע לשטח אוטובוס של חברת סופרבוס לביצוע פיילוט נסיוני בשטח. לאחר בחינת האפשרויות השונות הוחלט שאוטובוס בקו 8 ייכנס לרחוב דוד אלעזר וימשיך משם לציר החדש שמחבר את שכונת פאר טבריה, כאשר ציר זה מעתה ואילך יהפוך לחד סטרי. עתה משהתחבורה שבה לרחוב המדובר, מקווים התושבים כי הפיילוט הניסיוני הזה יהפוך למעשה למסלול קבוע של הקו עבור תושבי הרחוב.

בתמונה לעיל:  רח' דוד אלעזר בשיכון ד' המחודש

david_alazar1

בתמונה: חיבור רח' דוד אלעזר בשיכון ד' לשיכון ג' ושכונת פאר טבריה.