| מרתון ווינר טבריה ה-35 רשם הצלחה כבירה: שיא מסלול ושיא משתתפים |
|
|
|
| חמישי, 12 ינואר 2012 09:30 |
|
שיא משתתפים חדש (1,760 רצים) יצא מעמדת הזינוק ברחוב הגליל * פטריק טואמבה הצרפתי ניפץ את שיא המסלול וקבע 02:07:30 מדהים * שלושה רצים נוספים השיגו תוצאות טובות יותר מהשיא הקודם שנקבע לפני שלוש שנים על ידי ג'קסון קוטוט (02:08:07) * אלוף ישראל זוהר זימרו שכבר הבטיח לעצמו מקום בלונדון 2012, הגיע הראשון מבין הישראלים והוכתר לאלוף ישראל * ראש עיריית טבריה זוהר עובד: "זהו יום חג לעיר טבריה ולספורט הישראלי. מרתון ווינר טבריה הוא המרתון המקצועי והבינלאומי היחיד בישראל וככזה גם הרצים המקצועיים נוהגים בו בהתאם. הם מאמינים בו ושבים לרוץ בו בכל שנה. בשנה הנוכחית נרשמה הצלחה גדולה מאוד שנשבר שיא המסלול וגם כמות המשתתפים היתה הגדולה בכל הזמנים" * יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, צחי פישביין: "מרתון ווינר טבריה ריגש אותי מאוד בשנה הראשונה של הטוטו ווינר כנותני חסות. בשנה הבאה נעשה הכל כדי למשוך למרתון הזה רצים הרבה יותר טובים באמצעות העמדת פרס גדול יותר וממריץ"
שיא חדש במרתון טבריה. הצרפתי ממוצא קנייתי פטריק טוואמבה ניפץ את השיא הקודם שעמד על 2:08:07 וקבע 2:07:30 נפלא. הזוכה יזכה לבונוס משמעותי על ההישג הנפלא ויקבל 50 אלף דולר מהטוטו-ווינר. מי שקטף את המקום שני הוא הקנייתי פרנסיס קיביווטס שרשם 2:07:32. לנקה טראפי כבדה מאתיופיה סגר את השלישיה הראשונה עם 02:07:35. כאמור שלושת הראשונים שיפרו את השיא הקודם והיו שותפים לריצה איכותית ביותר. "כבוד הוא לי לייצג את צרפת ולנצח עם שיא מסלול", אמר המנצח בתחרות טוואמבה, "בשנה שעברה סיימתי שני והשנה רציתי לעשות צעד קדימה ועשיתי זאת".
איילה סטאין הוותיק פורש בק"מ ה-25 בשל כאבי בטן (צילום: אלי סבתי) הבשורה הרעה מגיעה מכיוונם של הישראלים כאשר אף אחד מהם לא הצליח להשיג את המינימום למשחקים האולימפיים בלונדון שעמד על 2:15:00. הישראלי הראשון שחצה את הקו הוא זוהר זמירו שקבע 02:15:08, אבל הוא כבר מחזיק בכרטיס ללונדון. היילה סטאין שרצה להשיג את הקריטריון פרש באמצע המירוץ (בקילומטר ה-25) בגלל כאבי בטן. "רציתי להשיג תוצאה טובה יותר", אמר זמירו, "חזרתי מפציעה וקיוויתי לרדת מ-2:13:00 שע' אבל התנאים לא היו פשוטים. חבל וכעת אני מכוון ללונדון. מקווה שאשבור שיא מסלול יום אחד כאן". האתיופית גידיי טלביט ניצחה בתחרות הנשים עם 2:40.08 שעות. בגזאת הישראליות, היתה זו סווטלנה בחמנד שקבעה 2:54.00 שעות וסיימה ראשונה. לוריס מנדלוביץ' בת ה-52 הגיעה אחריה עם 2:58.57 שעות.
דבוקת הרצים הזרים שגם הפעם כבשה את המקומות הראשונים. במרתון ווינר טבריה ה-35 הם גם ניפצו את שיא המסלול (צילום: אלי סבתי)
יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, צחי פישביין שבעבורו היה זה המרתון הראשון אותו לקח הטוטו-ווינר תחת חסותו, התרגש מאוד במהלך כל אירועי המרתון ולא חסך רגשות של התלהבות ושמחה. "אני מאושר. מרתון ווינר טבריה הוא בהחלט מרתון מיוחד ומרשים. מרתון עם איכויות. כדי שנשאף לשפר את השיא הזה מחדש, נצטרך למששוך אליו רצים אף יותר בכירים ואת זה נעשה באמצעות העמדת פרס כספי גדול יותר בעבור מי שישבור מחדש את השיא".
ראש עיריית טבריה זוהר עובד ויו"ר הטוטו-ווינר צחי פישביין (צילום: אלי סבתי)
|






















