עיריית טבריה ערכה מבצע ניקיון של קו החוף לאורך טיילת אלון עד החוף הסקוטי PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

nikayon2

פעילות הנקיון התמקדה בקו החוף מדרום לטיילת ועד החוף הסקוטי בצפון* במסגרת הפעילות שולבו כלים כבדים לעבודות שיטוח ופינוי כמויות האשפה הגדולות * הפעילות בוצעה בהובלת מנכ"ל העירייה, מחלקת התברואה, חברת רג"א, מנהלת החופים בטבריה, השיטור העירוני, צוות העובדים של פרויקט החופים ומחלקת הנוער

במהלך עונת הקיץ, ובמיוחד לאורך חודש אוגוסט וחגי תשרי פוקדים את העיר טבריה ואת חופיה עשרות אלפי אנשים. כתוצאה מעומס המבקרים מתמודדת עיריית טבריה עם כמויות אשפה אדירות בעיקר בחופי הכנרת הנמצאים תחת תחום שיפוטה. אין זה מראה מלבב לפקוד את קו החוף של הכנרת בימים שחונים אלה, אין ספק כי המחזה של קו המים הנסוג ומפלס הכנרת ההולך ונמוג לאיטו, הינו מחזה עצוב וכואב. לצערנו קו החוף חושף עמו תופעה לא נעימה אחרת, עשרות אלפי הנופשים הפוקדים את חופי העיר, מותירים אחריהם כמויות אדירות של אשפה, כולל בקו החוף של טיילת אלון שהינה מרכז תיירותי בעיר.

עיריית טבריה קיימה השבוע ביום שלישי בשעות הבוקר המוקדמות מבצע ניקיון של קו החוף לאורך טיילת אלון עד חוף הטיילת בסמוך למלון הסקוטי. בפעילות אותה הוביל מנכ״ל העירייה עופר אזרד נטלו חלק: עובדי מחלקת התברואה, עובדי חברת רג״א, צוות השיטור העירוני, צוות העובדים בפרויקט מתחברים לנוער בחופים ומחלקת הנוער בראשות איציק פורטל, מנהלת יחידת הנוער חן אופיר, מנהל החופים אשר אלמלם וצוות החופים, ומתנדבים נוספים. במהלך הפעילות שולבו גם כלים כבדים וטרקטורים לעבודות חישוף ושיטוח. בסיום מבצע הניקיון התקבלה חזית נקיה של קו חוף נקי ומסודר, תוך תקווה שרמת הניקיון תיוותר ברמה סבירה גם לבאות. ראש העיר יוסי בן דוד מתכוון להכשיר עוד שני חופים בלתי מוכרזים בעיר טבריה, לקראת עונת הרחצה הבאה לטובת הציבור הרחב והנופשים. בשלב זה מדובר על החוף הממוקם אחרי חמי טבריה וחוף החורי, חופים אלה יכללו שרותי הצלה, שילוט, הצללה, חניה והנגשה. מנכ"ל העירייה עופר אזרד: "אני בהחלט מסופק מהתוצאה ומודה לכלל הגורמים שנטלו חלק בפעילות המבורכת הזו. אני מתכוון יחד עם ראש העיר לבנות תוכנית מסודרת שתיתן מענה נוסף לרמת הניקיון בחופים, תוך ראיה מערכתית כוללת המשלבת גורמי כוח נוספים במערכת העירונית והקצאת משאבים תואמים לטובת הנושא".

בתמונה לעיל: תמונה קבוצתית של צוותי העבודה במהלך מבצע נקיון קו המים.

nikayon1

תמונה מס' 2 -  שרשרת נקיון בקו החוף.