ממשיכים "להאיר את העיר" - פרויקט הצבת תאורת הלד ברחבי העיר ובשכונות מתקדם ע"פ התכנית PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

led2

השבוע הוצבו עמודי תאורה מרכזיים במספר כיכרות מרכזיים ברחבי העיר* כמו כן הוצבה תאורה ברחבת כיכר רבין, חניון קיסר, ובגן ציבורי ברחוב הצנחנים * עד כה הוצבה תאורה לאורך שדרות שלמות בשכונות וברחבי העיר * היקף הפרויקט מסתכם בהחלפה של למעלה מ 8000 פנסי תאורה.

פרויקט הצבת תאורת הלד החדשה ברחבי העיר ובשכונות מתקדם ע"פ תוכנית. השבוע בוצעו עבודות ע"י צוותים של מחלקת החשמל של עיריית טבריה בהובלת מנהל המחלקה גבי נחום, אלי לוי ממחלקת החשמל, חברת החשמל והקבלן המבצע מחברת "מנורה", להצבתם של שלושה עמודי תאורה מרכזיים ברחבי העיר: כיכר שדרות הרצל בסמוך לבניין העירייה, כיכר הכניסה לרחוב אחד העם בסמוך לבית הספר ארליך, וכיכר ברחוב ירושלים סמוך לגן אריק ויס בשכונת אלנטאון. בנוסף הושלמה במהלך השבוע האחרון הצבת תאורת לד חדשה בכיכר המחברת את שכונת מיכלאנג'לו עם שכונת המורדות ברחוב תמר, כיכר רבין מתחם רסקו, בחניון מלון קיסר, בגן הציבורי ברחוב הצנחנים, בשדרות מנחם בגין עד צומת רקתי, וברחובות זלמן שז״ר ודוד אלעזר בשיכון ד׳. כמו כן תוצב בקרוב תאורה בכיכר ברחוב הנביאים בכניסה לשכונת חורשת האקליפטוס, ותאורה חדשה לטובת הולכי הרגל בתחילת הטיילת בשדרות אליעזר קפלן בסמוך למלון רימונים. במהלך החודש הבא עם ירידת עומסי החום ובתיאום מול חברת חשמל, יוחלפו מרכזות חשמל ישנות בשיכון ד׳, ותתבצע המשך הצבת תאורת לד ברחובות נוספים בשכונה ובשכונות נוספות ע״פ התוכנית.

הפרויקט מקיף גם צירים מרכזיים בטבריה ועד כה הושלם פיילוט של הפרויקט לאורך רחובות שלמים בעיר טבריה כגון: רחוב הנשיא ויצמן בשיכון ד' לכל אורכו, רחוב ברנר בציר העוקף של שכונת קריית משה לכל אורכו, שדרות מנחם בגין בואכה צומת רקתי, רחוב שמעון דהן, רחוב נייברג, יהודה הלוי, רחוב הנביאים, רחוב גולדה, רחוב מורן, קטעים מרחוב אלחדיף, רחוב יוחנן בן זכאי, שדרות אליעזר קפלן, מאזור גלי כנרת ועד חוף השקמים בשני הכיוונים. רחובות מרכזיים בשיכון א' ובשכונת המורדות, רחוב שטרית בשיכון ב'  וגם בכל מרחב המגורים של טבעת הרחובות ויצמן ז'בוטינסקי בשיכון ד', הוצבה תאורת לד חדשה ע"ג עשרות עמודים.

משבוע לשבוע רואים יותר ויותר רחובות מוארים בעיר ועד כה הוחלפו מספר רב של פנסים. הפרויקט שהחל לפני שמונה חודשים, נפרס על תקופה של שנתיים ובסיומה תוכל העירייה לחסוך כסף רב ממערך תאורת הלד, שנחשב לחסכוני במיוחד, בטח אל מול פנסי התאורה הישנים שהיו קיימים עד כה. הפרויקט מתבצע לאחר למידה והפנמה של תחום החיסכון באנרגיה, כולל מגוון פעולות להקטנה ההוצאות, ייעול השימוש, ושיפור דרמטי ברמת השירות, תוך שמירה על מאזן אקולוגי חיובי. בסופו צפוי הפרויקט לגלם חיסכון של 35% בהוצאות החשמל השנתיות, שיפור משמעותי בתאורת הרחוב והעלאת רמת הביטחון של התושבים.

בתמונה לעיל: תאורת הלד החדשה בכיכר אחד העם בסמוך לבית הספר ארליך.