פרויקט "מתחברים לנוער בחופים" קיץ 2017 יצא לדרך בפעם הרביעית PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

pnina2

הפרויקט מתקיים זו השנה הרביעית ברציפות הודות לשת"פ בין עיריית טבריה, התוכנית הלאומית לנוער בסיכון 360 ועיר ללא אלימות * השנה הוסב שמו של המתחם ל "פנינה טובה בחוף" לזכרה של פנינה אזוואלוס ז"ל, שעסקה בהתנדבות לקהילה ותרומה לבני הנוער בטבריה * הפרויקט בטבריה זוכה לשבחים מקיר לקיר מהמטה הארצי*

פרויקט  מתחברים לנוער בחופים המתקיים זו כבר השנה הרביעית, יצא לדרך בשבוע החולף, הודות לשיתוף פעולה בין מדינת ישראל – תוכנית 360, התוכנית לילדים לנוער בסיכון, פרויקט עיר ללא אלימות ועיריית טבריה. הרעיון העומד אחרי הפרויקט הוא איתור מוקדים שבהם צפויים להימצא ריכוזים של בני נוער, והקמת מאהל/מתחם מרכזי בעבורם שמוקם שוב במתחם חוף השקמים. השנה הוסב שמו של המתחם ל "פנינה טובה בחוף", ע"מ להנציח את זכרה של פנינה אזוואלוס ז"ל שהיתה פעילה חברתית בולטת ועסקה רבות בתרומה לקהילה בטבריה ובדגש על בני הנוער. בערב הפתיחה נטלו חלק: ראש העיר טבריה יוסי בן דוד, חבר מועצת העיר רפאל טרבלסי, מנכ״ל העירייה עופר אזרד, בני משפחת אזוואלוס, מנהל אגף הרווחה מנשה כהן, איציק פורטל מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער, המרכז את הפרויקט מטעם העירייה, שונית עבאדי מנהלת תוכנית 360 בטבריה, נאור ציון מנהל המתחם, חן אופיר מנהלת יחידת הנוער, עו״סים, ומתנדבים. בתוך המתחם קיימות פינות ישיבה על שטיחים ומחצלות, כיבוד קל, שתיה חמה וקרה, משחקי פנאי ועמדה להטענת טלפונים ניידים, המושכת צעירים רבים למתחם. בפרויקט מועסקים מדריכים ומדריכות, מתנדבים ומתנדבות כולל צוות חיילים המבצעים שרות פרקי משימה במסגרת גרעין נח"ל בעיר. בין המדריכים והמתנדבים ישנם גם עו"ס, מורים ובעלי מקצועות חופשיים שונים. הרעיון המרכזי של ריכוז בני הנוער במתחם, מתבצע מתוך הבנה שבלי נוכחות של מבוגרים, התנהגויות סיכוניות יוגברו. פרויקט החופים מתקיים לאורך כל חודש אוגוסט במהלך ימים ראשון עד חמישי מהשעה 21:00 עד השעה 03:00 לפנות בוקר.

ערב סטנדרטי בחוף מתחיל עם הגעת צוות המתנדבים והמדריכים למתחם, לאחר ארוחת ערב קלה, מתבצעת שיחת פתיחה ע"י מנהל המתחם ושליחת צוותים ראשוניים לאיתור ולאיסוף בני הנוער תוך כדי ניסיון לחשוף אותם למהות הפרויקט. הצוותים מבררים סוגיות שונות אישיות בחלקן ע"י ביצוע שיחות עומק אל מול בני הנוער, ע"מ לברר האם ישנן בעיות מורכבות כגון: שימוש בחומרים ממכרים, מיניות בגיל מוקדם, קשר לקוי ומתמשך עם ההורים, נשירה מוקדמת מבית הספר ועוד. במידה ואכן קיימות בעיות כאלה, בהסכמה משותפת עם אותו נער/ה מפנים אותו לעו"ס הממוקם במאהל. העו"ס מתעמק יותר עם הנער/ה בסוגיה ומנסה לברר האם ניתן לסייע. במידה וכן יוצר העו"ס קשר עם הרשות המקומית להמשך טיפול בהתאם למקרה. כל מקרה שכזה מתועד בתוך מערכת ממוחשבת וחסויה ומבחינת הנתונים ניתן לצפות לבסוף בפילוח בני הנוער בחוף. בני נוער שכבר פעילים  בתוכניות אחרות כגון: המגדלור, הרשת החברתית, המרכז לגיל הרך, מועדוניות וכולי', יורדים באופן יזום למתחם החוף בליווי המדריכים שלהם. מידי ערב יוצא צוות רכוב לביצוע הפעילות ולאתר בני נוער נוספים  גם בחופים נוספים באזור. את הפרויקט שזכה בשנה שעברה למחמאות אדירות ואיתור גבוה של בני נוער ופרגון מהמטה הארצי, מובילה מטעם התוכנית הארצית לילדים בסיכון שונית עבאדי ומנהל המתחם בחוף השקמים הינו נאור ציון שמבצע את התפקיד זו כבר השנה הרביעית ברציפות . על ניהול תוכנית החופים מטעם עיריית טבריה מופקד מנהל מרכז הצעירים ומחלקת הנוער איציק פורטל. ראש העיר יוסי בן דוד, הגיע לביקור במתחם ושוחח ארוכות עם המדריכים והמתנדבים. ראש העיר הודה לבני משפחת אזוואלוס והעניק בשם העירייה תשורה צנועה לזכרה של פנינה ז"ל. ראש העיר הודה לכל הצוות על העשייה ברוכה ואמר כי פרויקט  זה חשוב ביותר, שכן הוא נותן מענה ראשוני מקצועי לנוער הנמצא בסיכון וכי עצם קיומו זו כבר השנה הרביעית, מעידה יותר מכל על הצלחתו של הפרויקט.

בתמונה לעיל: ראש העיר ומנכל העירייה יחד עם בני משפחת אזוואלוס במתחם פרויקט החופים בחוף השקמים.

pnina1

בתמונה:  ראש העיר יחד צוות המדריכים והמתנדבים בפרויקט במתחם חוף השקמים