"עוף גוזל חתוך את השמים " – הסתיים המחזור השלישי של קורס הטיס בתוכנית "נשרים צעירים" PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

nesharim_2017

14 חניכים נבחרים מטבריה, אשר נוטלים חלק בתוכנית היוקרתית "נשרים צעירים", השתתפו השבוע בטקס סיום קורס טיס שהתקיים במנחת במגידו. החניכים הנרגשים אשר נבחרו לאחר תהליך מיון מדוקדק הגיעו מלווים בבני משפחותיהם לטקס. הטקס המרגש נערך במעמד ראש העיר יוסי בן דוד, סגן ראש העיר והממונה על החינוך דרור ללוש, מנהלי בתי הספר, אלון קורב יו"ר ומייסד עמותת נשרים צעירים ואחיו של מיקי, ויעל אלמנתו של מיקי קורב ז"ל שהפעילות בעמותת נשרים צעירים מוקדשת לזכרו. התכנית אשר מופעלת וממומנת ע"י עיריית טבריה והעמותה, קמה כפרויקט הנצחה חינוכי הקשור לתעופה, לזכרו של מיקי קורב ז"ל שנהרג בתאונת טיס לפני כעשר שנים. בתכנית עברו החניכים 14 מפגשים מרתקים אשר במהלכם בוצעו השתלמויות בנושא אווירונאוטיקה, תורת התעופה והדובדבן שבקצפת – 3 טיסות מעשיות במטוס חד מנועי בן 4 מקומות. הן השלב התיאורטי והן השלב המעשי התבצעו בבית הספר לתעופה במגידו. במהלך הטקס העניק ראש העיר תעודות ל חניכים שסיימו את המחזור השלישי. סגן ראש העיר דרור ללוש, אמר במהלך הטקס כי: "מדובר למעשה בהגשמת חזונו של ראש העיר לפיו כל ילד יוכל להגיע לפסגת שאיפותיו וזאת ע"י הצבת החניכים בתמונת העתיד והקדמה. מדובר בתלמידים הטובים ביותר הקיימים כיום במערכת החינוך ואין לי שום צל ספק שמכאן, מהנבחרת הזו יצאו אנשים מובילים ומנהיגים בעתיד. ההנצחה הטובה ביותר היא לא גלעד או מצבה, אלא פעילות חינוכית ערכית שמובילה ילדים ע"פ דמותו של מיקי ז"ל וע"פ ערכיו". אנו כבר מתארגנים לתחילתו של המחזור הרביעי". ראש העיר יוסי בן דוד, ברך את החניכים בברכת הצלחה ואמר להם: " גם אני בעברי ניהלתי חברה עסקית שחלק עיקרי ממצבת העובדים שלה הם טייסים. ההורים שלכם השקיעו בכם רבות ולא חסכו מאמצים ע"מ להביא אתכם עד הלום ואני בהחלט מזהה על פניהם חיוך רחב של סיפוק וגאווה. אתם החלוצים של התוכנית הייחודית הזו בטבריה והצלחתה של התוכנית בהחלט תשפיע ותקבע את המשך ההשקעה שלנו בפרויקטים חינוכיים. כל נער יקבל את המעטפת הראויה ביותר ע"מ להצליח ברמת ההישגים בתוכנית, השאיפה למצוינות מייצרת את השינוי המיוחל. ברצוני להודות לסגני דרור ללוש, לאילנה נחום מהרווחה החינוכית שמרכזת את הפרוייקט, וליו"ר העמותה אלון קורב על המאמץ בלהוציא את התכנית הזו אל הפועל בפעם השלישית ברציפות.

תודה גם למנהלי בתי הספר על שיתוף פעולה מבורך בכל הקשור לתמיכה בתכנית. כל העת מלמדים אותנו להתמודד עם הצלחה, ולהתמודד עם הצלחה קל יותר מאשר להתמודד עם כישלון. בדרך החיים המפותלת, לפני שפוסעים על גשר ההצלחה, עלינו גם לעבור גאיות ומכשולים. המבחן שלנו לא לוותר אף פעם גם שנכשלים ולגלות תכונות אופי כגון: התמדה, אמונה, נחישות ודבקות במטרה ובמשימה שהוצבה בפנינו, כך נהפוך לחברה שגאה יותר בבניה. תמונת העתיד הזו היא שלכם בלבד וחשוב שתזכרו שאין דבר העומד בפני הרצון. ממש כפי שהנשר יודע לבחור את נתיב הזרם של האוויר החם וממש כפי שהנשר יודע לדאות גבוה יותר משאר בעלי הכנף, אני מאחל לכולכם שתהיו נשרים צעירים, תפרשו כנפיים, תסנקו גבוה ותגשימו את היעדים שהצבתם לעצמכם עד תומם. ניפגש ב"ה כבר במחזור הבא של הקורס".

בתמונה לעיל: ראש העיר יוסי בן דוד, סגנו דרור ללוש, יו"ר העמותה, החניכים ובני משפחותיהם בתמונה קבוצתית במהלך טקס הסיום.