אליפות שחמט לבתי הספר – "שחמטבריה", התקיימה בפעם השלישית ברציפות בטבריה PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

shach_mat1

זו הפעם הראשונה שבאליפות נוטלים חלק בתי הספר העל יסודיים* מנכ"ל איגוד השחמט: "מהפיכת השחמט בטבריה משמשת לנו כמודל לחיקוי במדינה כולה" *בעירייה בודקים  מול איגוד השחמט את קיומה של אליפות ישראל בשנת 2018  בטבריה.

אליפות השחמט לבתי הספר "שחמטבריה", התקיימה זו הפעם השלישית ברציפות בטבריה. אולם הכינוסים של מלון חוף גיא, הפך למספר שעות לאולם תחרויות שחמט ססגוני ורועש של קהל תלמידים והורים אשר הגיעו לעודד את נציגיהם בתחרות. באליפות עצמה נטלו חלק כ 160  משתתפים, בנים ובנות, מ-8 בתי ספר יסודיים ו 4בתי ספר על יסודיים. האליפות נערכה במעמד ראש העיר יוסי בן דוד, סגן ראש העיר דרור ללוש הממונה על החינוך, שפעל נמרצות מאחורי הקלעים לקיומה של האליפות, מנכ"ל איגוד השחמט בישראל גיל בורחובוסקי, תמי לוי מנהלת אגף החינוך, אסף סופר הפרוייקטור של תוכנית השחמט מטעם העירייה, נציגי קרן "קרב": רמי טל אחראי תחום השחמט בקרן, עודד עזר וניסים שאול. שופט ומנהל התחרות אלירן גנסיה, מפקחי בתי הספר היסודיים מטעם משרד החינוך, מנהלי בתי הספר, תלמידים רבים מבתי הספר השונים שעודדו את חבריהם ובני המשפחה של המתמודדים השונים.

ראש העיר וסגנו עברו בין המתמודדים השונים ואיחלו להם בהצלחה בהתמודדות. לשלב הגמר העפילו 16 מתמודדים ששיחקו באופן סימולטני כל אחד בתורו מול הפרוייקטור של התוכנית אסף סופר.

בתחרות הכללית תוצאות בנים, זכה בית הספר רעות במקום הראשון, בי"ס כינר במקום השני ובי"ס נועם במקום השלישי.

בתחרות הכללית תוצאות בנות, זכה בי"ס הר נוף במקום הראשון, בי"ס ארליך במקום השני ובי"ס תחכמוני  במקום השלישי.

במקצה התוצאות האישיות: אלוף טבריה בתי ספר תיכוניים בנים זכה אסף ניסים מהישיבה התיכונית,  ואילו אצל הבנות בתיכוניים, הוכתרה כאלופת טבריה ג'סיקה לוין מורפי מבית הספר אורט במעלה.

אלוף טבריה בבתי הספר היסודיים הוכתר דניס זגוריצ'ו מבית הספר רעות, ואילו אצל הבנות הוכתרה אלופת טבריה בבתי הספר היסודיים אגם חליווה מבית הספר ארליך.

בתחרות בוגרים מקצוענית נוספת של בתי הספר התיכוניים זכו: במקום הראשון אסף נעים, במקום השני נריה אשטמקר ובמקום השלישי נתנאל בוזגלו. בסיום נערך טקס חלוקת הגביעים והמדליות למשתתפים ולזוכים.

גיל ברוחובסקי מנכ"ל איגוד השחמט: "ממש הופתעתי מכמות הילדים שנטלה חלק בתחרות, וזה בעיניי מכובד בהחלט, אם היו לנו עוד מספר עיריות כמו עיריית טבריה שלה יש הנהגה שדוחפת את נושא השחמט קדימה, מצבנו היה טוב יותר. אין ספק שהרמה כאן עולה משנה לשנה וטבריה בהחלט אט אט הופכת להיות מעצמת שחמט".

דרור ללוש סגן ראש העיר אמר בסיום התחרות כי: "האליפות הצליחה מעבר למצופה, ההיענות היתה גדולה מאוד, וניכר שישנו "רעב" וביקוש מוגבר בקרב ילדי ותלמידי העיר למשחק השחמט. יש שעת פעילות של שחמט במערכת החינוך עם 2500 תלמידים!. ראש העיר נרתם לסייע להצלחת התוכנית בכל מאודו, הקמנו מועדון שחמט עם חוגים שאליהם מגיעים צעירים ומבוגרים כאחד, וזאת כחלק מתוכנית חמש שנתית, במטרה להפוך את טבריה למעצמת שחמט, לא פחות ולא יותר".

ראש העיר יוסי בן דוד, אמר בדברי ברכתו, כי הוא גאה לצפות ואף להשתתף במעמד הזה של האליפות,: " זהו ציון דרך מאוד חשוב  במערכת החינוך של טבריה, משחק השחמט הוא משחק בעל ערך רב, התורם רבות ליכולת הקוגניטיבית ומחדד את החושים והמחשבה. מחקרים מראים שמי שמשחק באופן פעיל את משחק השחמט, משפר את הישגיו בלימודים וגורם אף לירידת מתח בקרב השחקנים. אנו מובילים תהליך חינוכי ראשון במעלה, אנו מתאמצים, משתפרים ואף מפיקים לקחים. לא ירחק היום ואחד מן הילדים שמשתתפים בתחרות ינצח את פרוייקטור השחמט אסף סופר. פרוייקט השחמט מצטרף לתוכניות חינוכיות נוספות הפועלות במערכת החינוך. ברצוני להודות לכלל המשתתפים, תודה מיוחדת לסגני דרור ללוש על היוזמה המבורכת וארגון התחרות הנפלאה הזו, תודה למנכ"ל איגוד השחמט על שיתוף הפעולה, לקרן קרב, קרן אדליס, למנהלים, להורים ולשחמטאים הצעירים המוכשרים, למלון חוף גיא ולשאר המארגנים".

בתמונה לעיל: הזוכים בתחרות לבתי הספר היסודיים, במרכז דניס זגוריצ'ו אלוף טבריה מבית הספר רעות, מקבל את הגביע.

shach_mat2

בתמונה: אסף סופר במשחק סימולטני מול המתמודדים בשלב הגמר.

shach_mat3

בתמונה: ראש העיר יוסי בן דוד וסגנו דרור ללוש בדו קרב על משטח השחמט.