עיריית טבריה תירגלה תרחיש של רעידת אדמה במסגרת כינוס של ועדת המשק לשעת חירום ( ועדת - מל"ח) PDF גרסת הדפסה דואר אלקטרוני

t.melach

במסגרת כינוס הוועדה תורגל תרחיש של רעידת אדמה באזור טבריה  * פיקוד העורף הכריז על שנה זו כשנת היערכות לתרחישי רעידות אדמה  *  בפתיחת התרגיל הציג ראש העיר את קב"ט העירייה החדש שמונה לאחרונה רס"ן במיל' עמי ועקנין  * ראש העיר יוסי בן דוד שמכהן כיו"ר הועדה: לכל אחד ואחת מאיתנו ישנה אחריות אישית בכל הקשור למתן המענה הכולל לתושבי העיר בעיתות חירום"

השבוע התקיים באולם הישיבות של עיריית טבריה כינוס של הועדה למשק לשעת חירום, להלן ועדת מל"ח ובמסגרתו התקיים תרגול סימולציה של תרחיש רעידת אדמה באזור. מטרת התרגיל הינה, לשפר את מוכנות הצבא, רח"ל והרשות המקומית באמצעות המכלולים השונים לשעת חירום. בכינוס הועדה נטלו חלק מטעם עיריית טבריה: ראש העיר יוסי בן דוד המכהן מתוקף תפקידו כיו"ר ועדת מל"ח, כלל מנהלי האגפים והמכלולים בעירייה, הקב"ט החדש של העירייה, מהנדס העיר, דובר העירייה, ומנהל רשת המתנ"סים. כמו כן נכחו נציגי משטרת טבריה, מד"א, ונציגי כב"א. את צה"ל – פיקוד העורף ייצגו מפקד יחידת היקל"ר סא"ל במיל' אבי גבאי , וצוות חיילי  היחידה, סא"ל במיל' גיא אקון רמ"ט אוכלוסייה בנפת נפתלי המופקדת על תחומה של העיר טבריה ויורם שרייבר מנהל מרחב העמקים ברשות החירום הלאומית – רח"ל.

במהלך התרגיל הורצו  תרחישי קיצון שעסקו באירוע רב נפגעים כתוצאה מרעידת אדמה  כגון: פגיעה מאסיבית של מוסדות ציבור ובנייני רבי קומות בעיר, חילוץ לכודים עקב קריסות מבנים, פינוי תושבים למרכזי קליטה חלופיים, התמודדות עם תשתיות מים, חשמל ותקשורת  פגועות, מקרי רווחה וסעד, תהליך ההסברה בשעת חירום ועוד. כמו כן רועננו הנהלים לשעת חירום, כחלק מההיערכות לתרגיל. ראש העיר יוסי בן דוד, אשר נטל חלק  פעיל בתרגיל, הוביל את המטה המשותף, בתהליכי קבלת ההחלטות, הפגין בקיאות בתרחישים השונים,  ביצע הערכות מצב וחיתוכי מצב עם כלל נציגי המטה המשותף, וניהל את התרגיל ביד רמה. ראש העיר הוסיף: " זה היה עבורנו תרגול מצוין, שנועד לבחון את רמת המוכנות שלנו לשעת חירום, ואת רמת שיתוף הפעולה והסנכרון של כלל המערכות האזרחיות ואגפי העירייה, עם גורמי הצבא, וההצלה השונים. מוטלת עלינו החובה, לשמור

על רמת מוכנות גבוהה ביותר, תרגיל זה הוא רק חלק ממכלול פעולות נוסף בו אנו מבצעים באופן קבוע בדיקות כשירות של האמצעים לשע"ח, ואף מבצעים החזרה לכשירות של אמצעים שונים, ובכללם מקלטים, מרכז חלוקת מים מזון, אמצעי פינוי ומרכזי קליטת נפגעים ואוכלוסייה. גם נושא גיבוי המידע העירוני, הוא חשוב ביותר, אנו מקפידים לבצע גיבוי של המידע לשעת חירום, באופן קבוע. אני מברך על קיומו של התרגיל, וככל שנתרגל יותר את עצמנו כארגון, כך נהיה מוכנים יותר למצבי חירום. בשנה החולפת ביצענו תרגיל רחב היקף בסימולטור של פיקוד העורף ברמלה, למדנו רבות מהתרגיל שהוכתר לכל הדעות בהצלחה, עקב תפקוד טוב מאוד של המערכים השונים בעיריית טבריה. נושא רעידת האדמה הוא חשוב ביותר, לצערנו העיר טבריה שיושבת על קו השבר הסורי אפריקאי מועדת לפורענות בנושא זה. עד כה ביצענו חיזוקי מבנים כנגד רעידות אדמה ל 67 מבנים ברחבי העיר וב 6 בתי ספר. חשוב להדגיש כי במסגרת תפיסת האחריות על גזרת טבריה של גופים שונים כגון הצבא או המשטרה, תמיד לנו כעיריית טבריה ישנה את האחריות הישירה וגם את האחריות האישית למתן המענה הכולל לתושבי העיר בכל אירוע חירום שיהיה". בפתיחת התרגיל הציג ראש העיר את קב"ט העירייה החדש רס"ן במיל' עמי ועקנין שמונה לאחרונה במקומו של אריק טל שפרש מתפקידו לפני חודשים מספר.

בתמונה לעיל: מראה משתתפים כללי בוועדת המל"ח.